| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Zpráva o "mé" finské škole

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3136 z 36 
12.12.2012 17:39:38
Jak jste přišla na takovou kravinu? Kdo tohle šíří, pro Boha živýho??? Nevím, jak jinde, ale v ČR neexistuje žádná sociální ani jiná dávka, závislá na vzdělání. To za prvý. Za druhý na sociálních dávkách nechce žít nikdo. VŮBEC nikdo. Jsou samozřejmě lidi, který už rezignovali na jinou možnost, jsou i děti, který před sebou nevidí jinou budoucnost. Ale to je spíš vina nás ostatních, ne???
Já jsem pracovala ve združení Romů, pomáhala jsem Romům hledat práci a ještě nikdy předtím jsem neviděla tolik snahy a aktivity na straně jedný a tolik odmítání a podrazů, nezákonnýho jednání a házení klacků pod nohy na straně druhý. Samozřejmě mezi místními Romy byli i takoví, kteří se o nic nesnažili. Ovšem, protože Cikánovi prostě jen tak někdo práci nedá. Ani tu manuální a ani v případě, že potřebuje lidi. A vzdělání? Nu, to by samozřejmě pomohlo, jenže díky lidem, jako jste Vy a jejich ničím nepodloženejm názorům to se vzděláváním Romů u nás vypadá tak, jak to vypadá... ~a~
12.12.2012 16:21:38
Kdy se přestanou tyhle nesmysly šířit. Kdo zkusil někdy žít ze sociálních dávek, tak ví, jaký je to nesmysl.
12.12.2012 16:20:28
V naší škole mají na prvním stupni už všechny třídy interaktivní tabuli, notebook a projektor. A více než polovina tříd na prvním stupni má asistentku. U nás máme ve třídě na 22 dětí učitelku, asistentku a jednu maminku dobrovolnici. Na dětech je to znát, jsou klidné, spokojené, mají na domů málo úkolů a přitom dělají velké pokroky. Jsem za to moc ráda a těší mě, že to je nejbližší škola, nemuseli jsme hledat.
Jen nás tahle sranda něco stojí. Na tabuli, notebook a projektor jsme se skládali my rodiče, za asistentku platíme do 200 Kč měsíčně na jedno dítě. Dále platíme skoro všechny pomůcky, učebnice, sešity a samozřejmě různé akce. Nicméně není to tak závratná částka, moc nechápu, proč se na ní ze státního rozpočtu nenajdou peníze. Největší problém s financemi momentálně dělá školám prapodivný postup, kdy v rozpočtu jsou pomůcky pro děti a nemocenská pro nemocné pedagogy dohromady v jedné položce. Takže se čeká do konce roku, jak dopadne nemocnost učitelů a jestli zbyde na pomůcky nebo ne. ~a~
x x
12.12.2012 14:15:42
To mi připomnělo jeden vtip:
" Přijde Ježíš do hospody a posadí se.
Přijde číšník a říká: "Tady sedí štamgasti. Vyhodí vás!" Ježíš nereaguje...
Ke stolu přijdou slepý, hluchý a cikán. Kupodivu ho nechají sedět mezi
sebou.
Ježíš: "Za to, že jste mě nevyhodili se vám odvděčím!"
Dotkne se slepého, slepý vyskočí: "Já vidím!"
Dotkne se hluchého, hluchý vyskočí: "Já slyším!" Otočí se k cikánovi a
ten na něho: "Na mě nesahej, ty pičo, já mám invalidní důchod!"
Jája
  • 
12.12.2012 11:26:04
Zajímavé názory, zajímavé postřehy i zkušenost.
Ovšem pokud jsou za větou "není možné, aby byl ve škole pro děti se specifickými vzdělávacími potřebami někdo, u koho pro to opravdu nejsou důvody" myšleni čeští Romové, nejsou ve zvláštních (praktických) školách proto, že by neměli buňky na učení, ale že dělají všechno pro to, aby se učit nemuseli. Zatímco bílý žák se učí, aby uměl a jednou měl dobrou práci, Rom se neučí, protože bez vzdělání lépe dosáhne na sociální dávky. Kdyby měl vzdělání, nedostal by nic.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3136 z 36 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.