| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Právo na život

[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 115 [Dalších 15 >>]
27.12.2012 15:53:45
Tak já bych neřekla, že je to odsuzování potratů. Je to spíš o tom opravdu zvážit, zda je potrat v tomto případě nezbytně nutný. Také si myslím, že pokud je to opravdu jen rozštěp, rtu, patra či čelisti a není k tomu diagnostikována jiná vada, tak je potrat zbytečný. A jít na potrat jen kvůli tomu, že moje první dítě nebude dokonalé, je divné, zdá se mi to zvrácená logika, mám dokonalé manželství, dokonalý byt, tak mi k tomu ještě schází dokonalé dítě. Ono ale i to dokonalé miminko, může časem onemocnět, třeba nevyléčitelnou chorobou. Je to ale o každém z nás, jak se rozhodneme. Mám také syna s kompletním obličejovým rozštěpem, tak vím co péče o takové dítě obnáší.
27.12.2012 15:43:04
Vždycky se najde nějakej zamindrákovanej ubožák!
nereg
  • 
27.12.2012 15:36:00
Blivajz, fujtajxl. Hnusnej nechutnej moralistickej, breederskej pro-liferskej výblitek, kterej odsuzuje potraty. Jen jestli by to dítě o ten úžasnej život, kterej mu autor článku tak vnucuje vůbec stálo.
27.12.2012 15:14:40
Jde o to nenabízet přerušení těhotenství jako řešení. Zcela logicky si tuto nabídku budoucí matka vyloží tak, že pokud je přerušení nabídnuto, musí se jednat o skutečně závažný, život ohrožující problém, jinak by se přece přerušení těhotenství nepovolilo v tak vysokém stupni těhotenství.Jenže medicína udělala za posledních několik let ohromné pokroky - rozštěp lze operovat ihned po narození, kdy je u novorozence zajištěna ještě tzv.fetální hojivost, která díky vysoké koncentraci hyaluronu ve tkáních zajistí výrazně lepší hojivost jizev a rodiče si tak z porodnice odnášejí zoperované a zhojené miminko, které maminka může kojit.Pro rovný nosánek v prvním roce života děti mají nostrilky - silikonové trubičky, které zajistí, aby nosánek rostl rovně atd....zkrátka nelze srovnávat šance rozštěpových dětí v minulosti a dnes.
Diva.Bara
27.12.2012 15:06:51
kreditko, tohle je dle mého hodně o informovanosti. já mám v rodině taky dítě s rozštěpem patra, teď po pár letech bys na ní téměř nic nepoznala, včasný zákrok udělá hodně, a péče o tyto děti je u nás na vysoké úrovni. taky znám dítě v pp s rozštěpem páteře, už je dospělé, hraje závodně jakýsi míčový sport (na vozíku), má přítelkyni, a žije plnohodnotný život. Otázkou je, čemu říkáme plnohodnotný - no, on je evidentně za to, že mu někdo dal šanci (byť to byli pěstouni), vděčný.
27.12.2012 14:44:53
pokud matka dítě nebude chtít může ho nabídnout k adopci, jde o to nezabíjet na porodním sále děti, které mají jen kosmetické vady
kreditka
27.12.2012 14:28:17
Jo můžem zakázat takový potrat a co se stane? Žena které to dítě nebude chtít se ho zbaví jinak...jak je tomu v Polsku...Polky jezdí k nám nebo samotné umírají po neodborných potratech provedených načerno někde ve sklepě, o irsku nemluvě....je to každého rozhodnutí
Anežka
27.12.2012 14:03:54
Jsem matkou chlapce, který se narodil s celkovým levostranným rozštěpem. O rozštěpu jsme se dozvěděli ve 22. týdnu těhotenství. Prenatální diagnostik nám tehdy naštěstí dal kontakt na lékařku, která se léčbou rozštěpů zabývá, namísto toho, aby navrhl potrat. A tak by to mělo i být. Bohužel i v současné době se matky velmi často setkávají s názory lékařů, že je lepší těhotenství ukončit. Proč? Maminka ze zmiňovaného deníčku řekla, že nechtěla, aby její dcera trpěla. Já k tomu dodávám, takže ji proto raději zabila.
A já se opětovně ptám proč? Proč by měl být rozštěp důvod k potratu i v době, kdy dítě je už 5 či 6 měsíců staré.
Nechám stranou velmi vzácné typy rozštěpu celého obličeje a rozštěp jako průvodní vadu závažných genetických onemocnění (pozn.takové genetické onemocnění se projevuje celou řadou jiných defektů, a na rozdíl od rozštěpu samotného toto onemocnění je možné zjistit odběrem plodové vody). Budu teď mluvit o standardní formě rozštěpu, tedy buďto rozštěp rtu, či rozštěpu zasahující i čelist a patro. Dítě sice musí projít dlouhou léčbou, ale jinak může žít naprosto plnohodnotný život. Můj syn je jinak naprosto zdravé, veselé a chytré dítě a momentálně ho rozštěp nikterak neomezuje.
Proč tedy potrat? Že bude muset projít náročnou léčbou? Ale jakékoli jiné dítě může bohužel onemocnět. Že by se mu mohl někdo posmívat? Děti dokážou být kruté a smějí se i jiným věcem. A to že má dítě rozštěp, neznamená, že bude ve škole terčem posměchu.
Může mi, prosím, někdo tedy říci, proč by takové dítě nemělo dostat šanci na život, když rozštěpoví odborníci tvrdí, že rozštěpy jsou v dnešní době tak dobře léčitelné, že nebrání vést plnohodnotný život?
Martina
  • 
27.12.2012 14:00:01
Kdo má zájem dozvědět se o rozštěpech více, podívat se do fotogalerie, že tato vada je dobře léčitelná.... http://stastny-usmev.cz/
27.12.2012 13:49:48
Dobrý den, také jsem maminkou holčičky, která se narodila s kompletním obličejovým rozštěpem, jejíž vada byla klasifikována jako těžká rozštěpová vada.Nedá mi to, abych autorku nepodpořila. Po rané operaci rtu a operaci patra v roce života je má dcera zcela zdravá a vyrůstá jako každé jiné dítě.Jizvička na jejím rtu je sotva znatelná, chodí do školky, normálně mluví.Samozřejmě ještě není její léčení u konce, abych nezkreslovala informace.I nám bylo nabídnuto ukončení těhtenství ve 23.tt z důvodu rozštěpové vady u jinak zdravého plodu i když nám bylo sděleno, že je vada léčitelná a se životem slučitelná.Autorka článku má naprostou pravdu, že náš stát umožňuje ukončit život dítěte a to i přesto, že se jedná o dítě, které může být naprosto zdravé a vést plnohodnotný život a stejně jako ona cítím, že je to špatnost.Pokud zde někdo tvrdí, že je článek jednostranně zaměřený a že v něm informace zkresluje, pak to není pravda.Jistě - rodiče mají rozhodující slovo a mohou přerušení těhotenství zkrátka neodovolit, jenomže ve chvíli, kdy jsou budoucí rodiče ovlivněni předsudky a obavami, nemají dostatečné informace o možnostech léčby a navíc nemají ani čas si je zjistit, je to velmi stresující a mnozí se pro potrat skutečně rozhodnou.Proto je osvěta tak moc důležitá - aby lidé věděli, že rozštěpové dítě má právo dostat šanci, žít a být šťastné.Dnešní medicina těmto dětem umí pomoci.
[<<Předchozích 90] Příspěvky 91100 z 115 [Dalších 15 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.