| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Právo na život

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 115 [Dalších 65 >>]
Gabi, L a T
  • 
30.12.2012 16:43:52
Při čtení vašeho článku mi tečou slzy. Mám 2 zdravé děti, ale jelikož jejich babička a jejich teta měli při narození rozštěp v obličeji, byla jsem v těhotenství pro tuto diagnozu v rodině více sledována, ale doktoři mě říkali, že rozštěp není důvod k potratu, protože je to léčitelné. Takže mě udivuje, že se to dělá? Na utz jsem to chtěla vědět, abychom se na to případně připravili, ale u obou dětí mi dr. na utz ukázal, že jejich pusinky jsou v pořádku. Gábi
29.12.2012 19:42:54
Akrasho přesně,cítím to uplně stejně.I když je to s Jíjou občas perný je to náš bojovníček a statčňáček.A nedovedu si představit,že bych mu šanci nedala
Martina
  • 
29.12.2012 18:34:43
Díky, píšu tak, jak to cítím. Pokud někdo nemá rád city, nechť čte statistiky. Ve spoustě případů prostě říkat potratu řešení mi připadá být ... no vhání mi to slzy do očí, když vidím svoje dítě, které je naprosto normální, zdravé se stejnou diagnózou. Kéž by pomohl někomu při rozhodování najít řešení místo zabití.
29.12.2012 18:10:27
Tenhle typ komentářů mě vždycky dostane."Holčička zjevně neměla rozštěp nijak fatální"!Holčička zakladatelky měla nejtěžší typ obličejového rozštěpu - rozštěp kompletní.Jenomže dnes se prostě tato vada dá vyléčit tak, aby holčička vypadala jak vypadá a žila normální život a nedá se dost dobře srovnat péče před dvaceti lety a dnes.A o tom celý ten článek je.Tohle je rozštěpové dítě, takhle žije se svou rodinou, je takhle krásné, úspěšné.A přesně takhle může vypadat a žít každé dítě, u kterého je prenatálně zjištěna rozštěpová vada.
29.12.2012 16:02:20
Tak šla... třeba se necítila na nejisstotu, operace, stres... a dostala na vybranou. Mimochiodem, holčička zakladatelky zjevně neměla rozštěp nijak fatální, sama jsem ležela v Uvence na čelistní chirurgii s holkou, které ještě ve dvaceti brali kostní štěpy z kyčle, byla po mnoha operaích a měla problémy s dýcháním. Zas taková selanka to není.
29.12.2012 14:22:11
Díky za článek, pro mě má hodnotu jako výpověď maminky, která si prožila své se svým dítětem a má potřebu ostatním sdělit svoje stanovisko k potratům z důvodu rozštěpu, které je samozřejmě ovlivněné její životní zkušeností. Třeba tento článek někomu pomůže při rozhodování a nějaká budoucí maminka se rozhodne pro svoje dítě bojovat! Samozřejmě je citově zabarvený, ale mě to nevadí, já mám úplně stejné pocity. Mám dceru se srdeční vadou, která se nezjistila v těhu, ačkoli je těžká, ale řešitelná. Díky bohu, že se nezjistila. Mám úžasnou dceru, chytrou, živou, úžasnou. A taky vždy nemůžu číst deníčky maminek, co rozjitřeně píšou deníčky o tom, jak musely potratit dítě se srdeční vadou a jak budou celý život vzpomínat na andílka! Třeba by bývaly nemusely. Totiž prognózy jsou fakt jen prognózy, vše může být jinak. Taky byly první dva roky našeho života ve znamení nemocnic a dvou operací ano bylo to těžké, ale holčičku máme úžasnou! Vhání mi do očí slzy představa, že bych bývala šla na potrat.
Darina
  • 
28.12.2012 21:38:34
I z pouhých tří vět se dá poznat, že pisatel je NAPROSTEJ IDIOT!
Martina
  • 
28.12.2012 13:49:16
Děkuju. :-)
28.12.2012 11:53:27
No,porodit postižené dítě a nabídnout je k adopci... to je sociální stigmatizace na celý život. Potrat je naproti tomu naprosto přijatelné řešení, ze společenského hlediska a za sebe jsem ráda, že to tak je. Varianta, že by ženy byly nuceny donosit a porodit nechtěné dítě, je těžko přijatelná.
A & D
28.12.2012 11:46:22
K článku- já osobně bych se dítěte s řešitelným rozštěpem nezbavila. Ono je velmi snadné v životě prožít úraz, při kterém přijdeme o ruku, nohu nebo si zničíme obličej. Kolik z nás by se pak dobrovolně vrhlo ze skály a kolik by bojovalo dál? Mně v posledním těhotenství nabídli odběr plodové vody ve 22+4... komplet výsledky za dva až tři týdny, toliko k těm hranicím.

K některým názorům v diskusi- někdo má pokřivenou papulu a jiný myšlení.
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 115 [Dalších 65 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.