| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Právo na život

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 115 [Dalších 35 >>]
Martina
  • 
27.12.2012 19:34:05
Zmám takových rodičů víc, co váhali. Jenže ti co znám, se rozhodli pro život... Ta maminka z deníčku se rozhodla opačně. O tom ten článek je. Já si totiž myslím, že kdyby dítě porodila, místo řešení problému - potrat, jí lékař odeslal do rozštěpové centra - řešení léčba, tak by tu vytouženou holčičku, jak to popisovala, milovala stejně jako bude milovat dítě nové, na kterém už pracuje (jak píše v deníčku). Tady je třeba příběh jedné z maminek, co se rozhodla pro život i s fotkama chlapce s oboustranným rozštěpem. http://stastny-usmev.cz/ja-te-nikomu-nedam-ja-nic-lepsiho-nemam/
27.12.2012 19:22:02
Žádné kecy to nejsou, to byste se divila.Nezlobte se, ale vždycky mě dojme, když někdo, kdo problematiku nezná, je ihned hotov s hodnocením jen proto, že osobně nikoho takového nazná.Já jsem se s takovými rodiči setkala a nejednou.Tuto zprávu se rodiče dozvídají zpravidla kolem 22.- 23.tt., kdy po UZV vyšetření ve 20.tt následují ještě další vyšetření, která potvrdí diagnózu(např.magnetická rezonance), takže na rozhodnutí mají rodiče dny, v horším případě hodiny.Donedávna ani na internetu nebylo takové množství informací jako teď a i přes to, že tam jsou, rodiče se snadno nechají ovlivnit diskuzemi, ve kterých rádoby odborníci píší své komentáře stylem - kdyby to nebylo vážné, potrat by lékaři nedovolili a chudáci děti, co celý život trpí a všichni se jim smějí.Stačí nerozhodný partner, malá podpora rodiny - ne každý si umí najít ty správné informace, oprostit se od předsudků, zachovat si chladnou hlavu.A tak každý podobný článek může pomoci.
Jája
  • 
27.12.2012 19:16:05
Proč zrovna komunistické? Ze kdy že je ten zákon?
Dee Dee+2 kluci
27.12.2012 19:10:57
Ale to jsou kecy. Nikdo nepodstoupí potrat, protože se zmínil doktor o možnosti. Všichni, co slyšeli nějakou špatnou zprávu na UZV, si sakra sehnali informace a neznám nikoho,kdo by podstoupil potrat jen kvůli strašení lékaře. Znám jen jednu mamku, která pdostoupila potrat a bylo to kvůli Downovu syndromu a nějaké divné srdční vadě dohromady.

PS: Sama mám syna s hydrocefalem, to říkám jen proto, aby bylo jasno o tom,že nevidím život černobíle.
Martina
  • 
27.12.2012 19:05:34
No ony trojrozměrné ultrazvuky, kterými jde rozštěp obličeje diagnostikovat, nejsou až tak staré. Takže před více jak 20 lety nemohly být takovéto vady prenatálně ani zjištěny. Od kdy jsou tedy odůvodnitelnou vadou k ukončení těhotenství netuším.
27.12.2012 18:43:49
On totiž přílohou k zákonu o interrupci je seznam vad a chorob, které s sebou nesou nárok na potrat ve druhém trimestru. a ten je hodně dlouhý, a jsou tam i celkem banální věci. je to důsledem eugenické komunistické politiky, která věřila, že takto půjde populaci "vyčistit" a všichni budou zdraví a výkonní...
kreditka
27.12.2012 18:37:57
Divá Báro souhlasím s tebou vím jak to má kamarádka co má chlapce s downovým syndromem těžké na úřadech ji nikdo neporadí, všechny informace a pomoc si musí hledat sama, pořád lítá od čerta k ďáblu aby dostaly alespoň nějakou finanční pomoc, rehabilitace, různé pomůcky, asistentku...no pořád něco a stát dělá mrtvého brouka něco ve stylu máte své dítě doma tak se starejte my vám hodíme pár klacků pod nohy
kreditka
27.12.2012 18:32:42
arsielo s tím souhlasím, ale stejná by měla být iniciativa i na straně rodičů, dnes není problém lecos si zjistit, jít k někomu na konzultaci apod. Dnes je jiná doba než za mého otce kdy doktor = pánbůh a informace nebyly žádné, dnes je informací plná tv i internet....
27.12.2012 18:30:25
Liško logiku ne,ale mám stejnou zkušenost.Vada srdce co má Jíja je sice život ohrožující a omezuje ho,ale zároveň je léčitelná.A pokud se odoperuje,může v podstatě skoro normálně žít.Přesto první co mi doktorka po porodu řekla,že je velká škoda,že to doktor nepoznal do 24 tt že sem měla nárok na potrat.Fakt to děsně povzbudí,když seš mimo po porodu a ještě ti řeknou,že si měla jít na potrat.
27.12.2012 17:58:22
Logiku v tom hledat je hodně těžké.Obličejový rozštěp patří mezi VVV, které dle naší legislativy mohou být důvodem k ukončení těhotenství - tedy že rodiče mají možnost umělé přerušení do 24.tt z dúvodu VVV plodu podstoupit a takové dítě nemít navzdory tomu, že je to vada zcela léčitelná.Lékaři jsou tedy povinni se o této možnosti zmínit a proto bych vinu nesvalovala pouze na lékaře, i když je pravda, že způsob, jakým tuto informaci podají, je mnohdy rozhodující.Když si vzpomenu na sebe, pak musím říct, že i když mi byla podána informace o tom, že vada léčielná je, už jenom zmínka o možnosti se dítěte vzdát v pátém měsíci byla pro mě natolik šokující, že jsem byla zpočátku opravdu přesvědčená o tom, že to bude hodně těžké...Dodnes má dcera v papírech, že jsem byla informována o možnosti přerušení těhotenství a že si "matka přeje v graviditě pokračovat".Až pak na konzultaci u plastického lékaře mé dcery jsem se uklidnila - jenomže ta proběhla až v sedmém měsíci.Do té doby jsem informace neměla skoro žádné - ale to je čtyři roky zpět.Dnes jsou zde rodičovské organizace zmíněné v článku, které se o osvětu všemožně snaží, aby rodiče věděli, proč se slovo "potrat" v souvislosti s rozštěpem obličeje objevuje a že to neznamená, že jejich dítě bude poznamenané nebo postižené.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7180 z 115 [Dalších 35 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.