| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Z deníku mentální anorektičky

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]
Líza
24.3.2013 19:15:16
Ale zůstala bys naživu. Na anorexii, zvláště pak neléčenou, se taky umírá.
Reeby
  • 
24.3.2013 18:53:19
Nedivím se jí, kdybys nechal násilně léčit mě, taky bych ti to nikdy neodpustila...
24.3.2013 14:58:58
Vím o čem ta dívka píše,protože já jsem si toto prožil před 4 lety a dodneška je mi dost smutně.Nechápu,kolik takto nemocných dívek je a neustále to roste.Asi nemají dost jiných zájmů a tak vlastně bojují proti rodině,škole a nebo upozorňují na sebe sama.
Můj problém s dcerou začal poměrně pomalu.Vždy byla dost činná a sportovně aktivní a tak když začala jezdit na kole tak jsem jí nesledoval,ale ona při jídla vlastně krmila psa,kterého měla u nohou a tak jsem viděl,že vše snědla.Když jsem pojal o ni strach,myslel jsem,že má problémy endokrinologické a i tak jsem ji nechal vyšetřit -vše ale bylo v normě i když její babička měla problém se štítnou žlázou.
Protože však ztrácela váhu a ona je dětský typ /dodneška i když je jí 20 let vypadá na 13/tak jsem jí nechal vyšetřit v Motelo,protože jsem měl podezření na anorexii -příbuzní mně vlastně přesvědčili a tak jsem jí nechal ve špitále.
Doba léčby byla dost dlouhá,protože sice pod dozorem jedla,ale váha nějak nešla nahoru,ale nakonec jsem jí dostal zpět domů -ale od té doby jí jen sama,jen to co sama chce a hlavně vše musí být nízkokalorické.A do dnešního dne mi nezapomene,že jsem jí donutil se léčit.
Takže -tato progresivní nemoc si neustále vybírá dost velkou daň a hlavně ničí beztak problamatické soužití v rodině.~x~
24.3.2013 11:51:42
A ty tomu věříš??? Po takovém jídle by zákonitě musela zvracet, i kdyby nechtěla, když nebyla zvyklá jíst.
Romana z Prahy
  • 
24.3.2013 10:56:32
Mám to také za sebou a musím říct, že u sebe i v léčebně jsem jasně viděla, že pokud sám člověk nechce, nepomůže mu nic.
Organismus se musí opravdu zatěžovat postupně a pomalu. My jsme byli hlídané na každém kroku, dávali pozor, abychom (jak psala pisatelka) třeba nekomíhali nohami u jídla,nedělali zbytečné pohyby a kontrolovali a postupně navyšovali přísun jídla. Jedli jsme po dvou hodinách a jenom leželi. Rozhodně by organismus jak fyzicky tak psychicky nezvládl co psala pisatelka. A také, v Motole jsem pracovala přes sedm let a nedám na Motol dopustit a tohle se mi nezdá.
Ale jinak se také sama poznávám v pocitech i když já jsem spíše "vynikala" v anorexii a jejich trikách.
23.3.2013 21:31:22
tomu s těma knedlíkama nelze věřit. je to divné.
tehule77
23.3.2013 14:49:17
přijde mi to dost ulítlý, hlavně to s tou výkrmnou s knedlíky, to by asi těžko kdekoliv udělali, to by ji zabili....kardiovaskulární selhání, multiorgánový často...smrt... a to zdravotníci vědí (umírají tak často bulimičky, co to přeženou s porcí jídla a nestačí se toho pro třeba výrazně roztažený žaludek "zbavit")- do anorektičky (ani bulimičky)se nesmí nacpat naráz vysokoobjemové jídlo, ještě k tomu kalorické, to si pisatelkaa vymyslela, už vůbec by to neudělali v Motole.... realimentace je pomalá, nenáročná, ale systematická. ale stejně, tam kde nevyzraje včas mozek, je prognoza temná...
22.3.2013 16:00:42
Přesně tak, a ač nejsem doktor nebo výživový specialista, selský rozum mí říká, že když je trávicí ústrojí zvyklé na minimální přísun jídla, je nutné zvyšovat dávky postupně. Na začátek bych byla spíš než pro "gulášek s osmi" pro kousek něčeho lehkého, ale s nutričně hodnotného, třeba každou hodinu. klidně půl hodinu.
Piggy
22.3.2013 14:20:02
No, takový jídelníček by u mně zvýšil odpor k jídlu, jinak na tom není nic zdravého, pouze kalorické je to!
Myslela, že by jídlo pro ně mělo být kalorické, ale i bohaté na vitamíny! Než jen mouka na všechny způsoby~a~
22.3.2013 9:31:22
nejvíc mě šokovalo jak probíhalo "léčení" anorexie, s jestli je pravda to s 8 knedlíky, zůstává ni rozum stát. A slečně přeju, ať se z vyléčí.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 24 [Dalších 4 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.