| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku První učitel mateřské školy v Česku

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1117 z 17 
Hujda
  • 
12.4.2013 9:13:05
Odkud jsi? Muži v MŠ u nás opravdu obvyklí nejsou...
Sexista nesexista, je dost dětí, které bohužel žijí pouze s matkou, pokud za své dětství chlapů moc nepotkají (doma není, děda taky nefunguje, ve školce a na 1. st. ZŠ opět ženy), kde mají získávat vzory a vůbec trochu se setkat s mužským elementem? Ono muži a ženy jsou přece jen trochu jiní. Třeba i takový ženský kolektiv v práci (na VŠ jsme byly v ročníku jen samé holky, bylo nás 120 a teď v zaměstnání jsem za občasného chlapa ráda) je pěkná otrava.
11.4.2013 23:31:11
Máme taky pana učitele, a to u prvňáčků, což možná není úplně běžné. A je to bezva, kromě toho, že podle mého názoru dobře učí, taky skvěle komunikuje s námi, rodiči. Denně máme e-mail, a nejde jen o info, jaký je dneska úkol, ale i tak trochu učí, nebo řekněme radí rodičům v přístupu k dětem.
LaDa_A (2 deti)
11.4.2013 13:01:34
omluva - ten smajlik je tam omylem
LaDa_A (2 deti)
11.4.2013 12:58:59
Zajimavy uhel pohledu. Nikdy mne nenapadlo koukat se na chlapy ve skolkach jako nejaky poklad, ale to bude nejspis tim, ze nejsem sexista a jsem zvykla, ze ani na mne nikdo nekouka divne kvuli pohlavi.
Moje deti dohromady navstevovali 3 ruzne skolky a v kazde (vcetne dalsich asi 20 co jsem navstivila pri hledani) vzdycky pracoval nejaky chlap, v soucasne ~z~am chodi mladsi dite dokonce 2, z nichz jeden to tam manazuje (plus castecne pomaha v jedne tride). Nevsimla jsem si zadne rozdily, ani rodice ani deti na ne nekoukaji jak na zjeveni. Nastesti.
11.4.2013 9:41:27
Ehm, takze pan ucitel je neco vic, vnesl do kolektivu humor (ktery tam zrejme do te doby nebyl), nadhled, lepsi zpusoby reseni problemu (je s podivem, ze skolky bez chlapu vubec funguji!) a kdovico jeste, ale myti zadku mu nevoni...

Cely ten clanek je napsany tak podivne, ze misto, co by k panu uciteli bylo mozno najit sympatie, clovek vidi jen bilou zhyckanou vranu, ktere vsichni lezou do p.dele a on toho nalezite vyuziva. ~:(
11.4.2013 9:01:37
V naší MŠ Laudova v Praze máme také pana učitele. Děti ho mají moc rády.
Hujda
  • 
9.4.2013 9:54:51
Máme ve školce také pana učitele, je velmi oblíbený, i když musím říct, že jeho kvalitní kolegyně též. Je odvážnější než většina žen, při tom umí být empatický. Mám dojem, že při jednání s rodiči neřeší kažou "blbinu", k čemuž mají ženy někdy sklony (ať už maminky nebo učitelky). Ale nejsem si jistá, jestli jej bude tato práce dlouhodobě uspokojovat.
Na ZŠ máme na prvním stupni učitelé 2. Jeden je dobrý, opět mám dojem, že dokáže mít nadhled a humor, získává zkušenosti a umí naslouchat dětem i rodičům. Druhý jde hodně vlastní cestou, umí těžit z toho, že je "muž" ve škole, ale chybí mu empatie, zatím jede hodně na výkony. Uvidíme, zda oba ve školství vydrží.
Určitě by to chtělo mužský element ve škole posilovat, ale ne za cenu, že muži budou mít ve škole výhody nebo dokonce větší plat než jejich kolegyně jen proto, že jsou to muži, aby si je vedení udrželo. Spíš by to chtělo ocenění jejich (a ne jen jejich) práce, dobrou komunikaci s rodiči a prostor pro seberealizaci (nejet pouze v zajetých kolejích školy, což je pro vedení pohodlnější). Spousta lidí ve školství je od přírody kreativních a škola by jejich kreativitě měla dát prostor, děti to uvítají.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1117 z 17 

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.