| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak tráví dnešní děti volný čas?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 41 [Dalších 1 >>]
kreditka
3.5.2013 13:44:31
To už je ale na rodičích že..není problém zpřístupnit PC k jen určitým aplikacím, nehledě na to že 10 leté dítě nemusí mít smartphone, ale stačí mu obyčejný mobil se zablokovaným internetem
Klára
  • 
3.5.2013 13:36:02
Mě čísla nepřijdou tak hrůzostrašná. Myslela jsem si, že je to podstatně horší - podle toho, co je prezentováno v médiích jsem žila v domění, že 100% dětí je obézních, živí se výhradně MC Donaldem a jediná činnost je hraní her na PC a vysedávání u TV :-) ze svého okolí mám spíš pocit, že kdo nenajede týdně x km na kole, neživí se bio potravinami, o víkendu neběhá po lese, nevyhýbá se nákupním centrům a dovolenou netráví místo válením se u moře turistikou, je děsně nemožný, zaostalý a měli by mu sebrat děti. I podle příspěvků v diskuzích na netu na toto téma mám pocit, že každý žije děsně zdravě. Tak potom nerozumím, kde se berou děti trávící čas u TV..... já si žiju jak mě baví a dělám, co se mi zrovna chce.
Líza
3.5.2013 13:31:50
Luthienko, já myslím, že s tímhle člověk nic moc nenadělá, neohrabaný dítě prostě tělocvik rádo mít nebude, protože je opakovaně konfrontovaný s tím, co všechno mu nejde (a vidí, že ostatním ano, a ještě je to pro ně zábava, zatímco pro něj dřina). Důležitý mi akorát přijde, aby ten tělák nebyl vedenej konfrontačně a poukazováno na ty dřevěný jedince, že jsou nešikovní, ale aby tam tělocvikář navodil nějakou atmosféru, kdy z toho nikdo nebude mít trauma.
(Koneckonců dítě, kterýmu nejde matika, ji asi taky nebude mít dvakrát rádo...)
Bára
  • 
3.5.2013 13:30:39
S tělocvikem to není ani tak o konzumním životě rodin, co si budeme povídat, ten byl i za komunistů a možná více než dnes. Problém já osobně vidím v tom, jak jsou hodiny tělocviku vedeny a taky v tělocvikářích. Já si pamatuji tělocvikáře jako dost fanatické dozorce, kteří uměli akorát řvát a ponižovat, když někomu něco nešlo. Všechno se dělalo na známky a museli jsme dělat i věci jako např. hvězdice nebo stojky. Já mám pohyb ráda, tlustá jsem nebyla a nejsem, ale třeba ze stojky nebo kotoulů jsem měla nepřekonatelnou panickou hrůzu. Tělocvik pro mě znamenal obrovský stres. Na gymplu nám dali tělocvikáře - bývalý lampasák, který to doslova žral a byl na nás pes. Za to, že jsem odmítla dělat hvězdici, jsem dostala na vysvědčení 4. Prý ne za to, že jsem ji neuměla, ale že jsem byla neposlušná a nechtěla se ji ani učit. Já se prostě jen hrozně bála a odmítala dělat vrkoče hlavou dolů. Dodnes nerozumím, k čemu je to jako dobré umět stojku nebo hvězdici. Další věc - jak se takovému chlápkovi omluvit, že jste to dostala a je vám fakt zle? No raději nijak a nechat se buzerovat stylem "běháš jak paní továrníková po nákupech" "i mrzák by předvedl víc než ty" "takové nemehlo se těžko vdá, jak by plnilo své povinnosti v ložnici". Podle mého názoru by tělocvik neměl být známkován, měl by pouze vést děti k radosti z pohybu a sloužit také jako relax od složitějších předmětů. Jenže mám obavy, že to by právě páni tělocvikáři nesnesli, brali by to určitě jako degradaci. Taky chápu, že u dospívajích může být tělocvik problém - tělo se mění a dívka nebo chlapec mají hodně problémů sami se sebou - začnou růst prsa, bolí to a podprsenku zatím ještě nenosí - jak potom běhat, navíc před ostatními apod. S nechutí tělocviku je to zkrátka složitější a chtělo by to především víc citu. Jenže ono svádět všechno na konzum a nákupní centra je tak snadné, že.....
Monika
3.5.2013 13:17:46
Fakt vybíjená celou hodinu a pořád? To se mi moc nezdá, nepřehánějí to děti (a špatné vzpomínky :-)) trochu? Oni i na tělocvik jsou nějaké osnovy, nechce se mi věřit, že by nedělali např. v zimě gymnastiku, v létě atletiku, nějaká průpravná cvičení - míče, švihadla ... Jestli ne, tak určitě by se o tom mělo ve škole promluvit. Ale je fakt, že ta vybíjená (později i přehazovaná) je u holek asi nejčastější míčový sport, protože je relativně jednoduchá. Ale je pravda, že většinou si pěkně zahraje pár nejšikovnějších dětí a ostatní tak postávají, čekají, jestli jim někdo milostivě přihraje, příp. až je vybijou, tak to chápu, že je to nebaví ...
3.5.2013 12:34:02
Tak za nás - vybíjená by byla super - my zas měli všechno na známku - i běh - totální opruz.
Renka + 3
3.5.2013 11:52:48
Mám dcery v 1. a 6. třídě, obě se věnují moderní gymnastice, trénují 4x týdně a baví je to moc.Školní TV obě naprosto nesnášejí. Obě na tělocviku téměř výhradně hrají vybíjenou nebo přehazovanou. Úplně tyhle hry nesnášejí. Ač jsou docela úspěšné sportovkyně, na školní TV často škemrají o omluvenku. Takže ono by to chtělo i ze strany učitelů zapracovat na zajímavějším tělocviku. Za mě to bylo v podstatě stejné, vybíjená celou hodinu , a to jsem chodila do jiné školy v úplně jiném městě.
Jarina75
3.5.2013 11:12:53
Ehm, to sice je, ale pokud děcko tráví drtivou většinu na sociálních sítích nebo hraje hry, tak to s technologiema nic společného nemá.
kreditka
3.5.2013 11:02:15
Jak se to ezme, kolik dětí se v dospěosti bude živbit sportem a kolik počítačem??? Dnešní doba je o technologiích....
luthienka
3.5.2013 10:24:26
Problém s nechutí cvičit na TV mám u dcery už ve druhé třídě. Paní učitelka je jinak moc fajn, ale tělocvik dcera ráda nemá. Není totiž od mala moc šikovná (neumí vůbec skákat - děsně se bojí, neběhá moc rychle, neumí šplhat, házet...). A v soutěžení je vždy suvereně poslední a proto nemá motivaci to dělat.Uvědomuji si důležitost pohybu, sama jsem správné návyky neměla, buduji je až těžce v dospělosti. Takže dcera ráda lyžuje, letos začala i na běžkách, umí na in-linech, umí plavat, chodí na karate, jezdí na koni. Ale s TV prostě bojujeme a z vlastní zkušenosti vím, že bude hůř, až začne nosit z tv špatné známky. zatím mají všichni jedničky.
U syna se mi výchova k pohybu zdařila - je karatista, párkrát týdně chodí běhat nebo do posilky. Je sportovec od pohledu. Je mu 15, tak snad mu to vydrží. Tělocvik tak nějak přežívá (a to má skvělého moderního učitele). Vadí mu hlavně kolektivní sporty, ty jsou však ve škole časté (fotbal, floorbal...). Z nich má nejraději rugby (hodnotím učitele, že s nimi dělá i v ČR méně tradiční sport).
COmp a TV se snažíme troch ovlivnit. Ale je to věc kompromisu. Dcera (8let) 1-2hod/ 5xtýdně hry nebo pohádky na compu či televizi. Syn (16) je na compu více,ale jen asi 4xtýdně. A nemá rád facebook, spíš paří hry.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 41 [Dalších 1 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.