| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Tři u porodu

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 
Ilonka
  • 
16.7.2013 13:26:46
Já se divím, že naše fenka porodila a odchovala štěňata i bez předporodní přípravy, bez matky a bez dalších informací z internetu nebo knížek. Ale to je jen zvíře, zatímco my jsme lidi, dokonce prý "sapiens".
Maiwe
16.7.2013 13:08:04
Především - přizvat si k porodu dulu, manžela nebo maminku - je svobodným rozhodnutím každého. Ale ve všech odvětvích, i v porodnictví a vůbec ve způsobu jak žijeme své životy dochází ke změnám. Copak nám přišlo v dětském věku normální mít mobil už v první třídě ? Bylo před třiceti lety normální, že byl otec u porodu ? Dnes když tam není tak je to bráno skoro jako společenský deficit :-) A cožpak dneska nemohou mít dcery jiné názory na porod i následný způsob péče o dítko než jejich maminky? Příroda je mocná čarodějka - i dnes by většina žen zvládla porodit "u kuchyňské linky". Jenže dnešní společnost je jiná - máme víc informací a z nich paradoxně může pramenit více obav. Hledáme tak pak jakékoliv cesty jak je rozptýlit. Maminky jsou rozhodně první volbou a bylo tomu tak i u nás. Jejich role je nezastupitelná a samozřejmě nejpřirozenější. Ale co ony dnes vědí o oxytocinech, epizotomiích, nejnovějších studiích které říkají, která předporodní příprava je nutná a která k ničemu není. Dula maminky nikdy nemůže nahradit, ale může je dle mého názoru vhodně doplnit. A nakonec - všem rodičům jde vždy o jedno: zajistit to nejlepší pro své děti. Jakkoliv... Tatínek M.
OČKO :)
16.7.2013 12:01:22
tak třeba protože já nemám matku, která by byla schopná mi poradit. Tchýně možná ano, ale já potřebovala spřízněnou duši/i když mám tchýni moc ráda, potřebovala jsem jinou dušičku/.

Až na porodním sále jsem pochopila /až při svém 4. porodu/, že manžel by se třeba i rozkrájel, aby mi pomohl, ale spřízněná duše ženského pohlaví, která má sama své zkušenosti, by byla nejlepší.
Dodnes lituju, že jsem si ji nenašla. Bohužel ale žiju v kraji, kde takové možnosti nemám.
Velmi mi vadí, když některé matky a ženy bagatelizují psychiku ženy před, při a po porodu.
Nikdo nechodí v mých botách, aby věděl, jak se já cítím.
A+3
  • 
16.7.2013 11:29:46
Souhlasím. poprvé jsem rodila ve 20 a ani by mě nenapadalo přemýšlet o tom, zda to zvládnu. Naposledy ve 35 doma. Asi díky tomu, že jsem si vždy věřila. Jinak moc hezký článek na věc očima rodícího otce.
Neřeknu, a vím proč
  • 
16.7.2013 11:17:28
Hezký text - ale: být rodiči zvládlo tolik generací před námi, a zvládli to na jedničku a častokrát za horších okolností, copak my to najednou bez návodu nezvládneme? Musíme mít na vysvětlení dulu? Jenom dulu? To nestačí maminky obou nastávajících rodičů? Copak ony v životě nerodily? Nevychovávaly děti? Proč začínám mít pocit, že se v budoucnosti bez odborného poradce s odpuštěním ani neuprdneme?
  • 
16.7.2013 10:28:04
Dík za krásný příběh. Přeji Vám, ať je stále tak dojemný. Pro mne, která jsem rodila ve studených poměrech minulého režimu, to zní jako nedostižná pohádka. Dodnes vnímám, že mi byl krásný zážitek z narození dítěte ukraden.
Jana, 4 holky
16.7.2013 9:25:53
Po dlouhé době moc hezky napsaný článek, který mě zaujal.
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2127 z 27 

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.