1.8.2013 17:24:38
Televizi nemame (ani u prarodicu) a v dohledne dobe ji neplanujeme. To ovsem neznamena, ze je dcera totalne mimo. CCa od 1,5 r jsme ji na DVD pousteli Krtecka, postupne pridavali Noddyho (kolem 2-2,5 let absolutni hit), a pak podle veku i dalsi vecernicky a pohadky z DVD. Ted jedeme kombinaci youtube (hlavne ji bavi zaznamy se zviraty, treba cvicene kosatky v oceanariu) a dvd.
|
.kili. |
1.8.2013 16:40:53
Bohužel. Až tam to došlo.
|
1.8.2013 16:02:54
Koukám, že je to s televizí podobně jako s odpoledním spánkem batolat. Kdysi prof. Matějíček pravil, že odpolední spánek batolat je nezbytně nutný pro psychické zdraví ........ RODIČů
|
. . |
1.8.2013 15:55:01
Markéto, z toho jasně plyne, že mu tyto pořady v batolecím věku chyběly, a holt to doháněl na průmyslovce
Jinak mi připadá, že batolata samozřejmě televizi nepotřebují, ale čas od času ji nutně pro jejich párminutové zabavení potřebují rodiče |
Markéta, dva dospělí synové |
• |
1.8.2013 14:11:37
Nečetla jsem celý článek ani diskusi, jen připojím svůj názor - malé děti nepotřebují vůbec televizi, moji synové se dívali občas na večerníček a jinak výjimečně na nedělní dopolední pohádku, ale to už byli v těsně předškolním nebo školním věku.
Teletubbies mi ale připomínají dobu, kdy můj syn studoval na průmyslovce, nedělní dopoledne sledoval dětské pořady z postele, mezi nimi tento, velmi upřímně se tomu smál a já jsem nevěděla, jestli se mám smát také nebo mu dávat mravokárná naučení, že se má raději učit. |
Tutenstein |
1.8.2013 12:31:52
Teleblbis bezel v TV nekdy v roce 2001 rano.Zvlastni,ze tehdy na to vetsina malych deti asi koukala)))
Ja byla nucena to nahravat na DVD a poustet opakovane diteti.Jemu se to libilo,mne z toho casem dobre hrabalo |
Tutenstein |
1.8.2013 12:29:08
Naprosto souhlasim, u dysfatika tyhle jednoduche pribehy zcela vedly.
Dokazal na ne cucet x krat dokola-chytal z toho pasivni slovni zasobu(spatne i rozumnel-neodpovidal veku ani v jedne slozce),casem chapat dej. Bylo nam to dokonce doporucovano. Imaginarni hra,prohlizeni knizek byla tehdy vec,kterou nedelal. Samozrejme u prumerneho ditka bych to treba resila jinak a souhlasim. Vseho s mirou |
Zufi. |
1.8.2013 11:35:48
Jarmilko, jak jsem hlídala na jaře vnouče prakticky tři týdny v kuse (vyjma práce), tak mi Mašinka Tomáš zachránil život, já byla tak hotová z batolete, že tu hodinu, co vydržel jsem jen ležela vedle něj na gauči a čučela do zdi...
|
Jarmilka. |
1.8.2013 10:59:02
Tiny love ráno v sedm a hodinu nevím o světě, chrrrrr
|
Jarmilka. |
1.8.2013 10:58:26
S tím souhlasím.
"Tvrdit, že máme posazovat batolata před obrazovku prostě proto, že je pohled na skákající barevné obrázky dobře zabaví a unavený rodič tak získá kýženou chvilku klidu, to by nejspíš neprošlo." A já to tak beru Zrovna u nás jede (u ročního a tříletého s dysfázií) Tiny love (na YT pod tímto názvem), škoda, že to není v češtině, ale rusky. Ale je to něžné, jednoduché a nesnaží se to být cool za každou cenu. Ukazuje tvary, zvířátka, my máme nejradši skeč, kde dvě ruce tancují a dělají pápá. Jak jednoduché. A taky jede Máša a medvěd v originále. Je geniální, jak rusové ve svém kultu dítěte zvládají kvalitní programy, kde využívají klasické melodie a klasickou hudbu s moderním nádechem. Není to uřičené a roztěkané jako západní pořady pro děti. Jinak u nás to podle mě začalo Krtečkem, to je psychologicky dokonalé pro cca roční dítě ba nemusel na tom ani dělat psycholog. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.