| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Černé puntíky frčí i v dnešní "moderní" škole

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 57 [Dalších 27 >>]
Kočanská
19.10.2013 18:27:33
Dobrý den,

nic si z toho nedělejte. Třeba u nás doma se to bere sportovně. Synovec dokonce dostal pochvalu, že přinesl první poznámku :-) No, házeli hobou na strop :-) Naše dcerka má také poznámky, že se už asi 3x na něco do školy nepřipravila. No to my se z toho asi všichni po...
Něco se ve škole od našich mladých let změnilo, ale někdy na mě dýchnou osmdesátky až hrůza :-(
Tamara
19.10.2013 17:57:41
Já jsem se setkala s černými a červenými puntíky i na vysoké! Měli jsme takovou zvláštní paní profesorku na lexikologii a ta nám dávala černé a červené puntíky za aktivitu (kdo se hlásil nebo vyluštil první křížovku). Bylo to ponižující, ale asi to bylo dáno tím, že paní profesorka měla doma malé děti. Nejkurióznější na tom bylo, že když jsme "zlobili", tak nám říkala: "chovejte se prosím vás jako na vysoké škole". :-)
Jako matka školáka mám dnes tu zkušenost, že můj syn píše mnohem hůř než jsem v jeho věku psala já a také nemá tak vzorně nachystané věci, i když se snažíme na to všichni dohlédnout. Prostě nění schopen mít všechno tak vzorné jako holčičky, protože to prostě má jinak nastavené. Puntíkovaný systém platí bohužel pro všechny stejně, takže už teď na začátku roku je téměř černá ovce třídy - a přitom je to jinak úžasný chytrý kluk!
Hanča
  • 
19.10.2013 15:59:06
Ve školství jsem pracovala, zrovna na 1.stupni. Jenže jen na dobu určitou a po mateřské už to nešlo, nestíhala jsem s provozní dobou zařízení pro děti. Takže jsem ze školství odešla a vrátit se nelze, učila bych za moc malý plat, prakticky jako absolvent po škole, protože praxe, kterou mám, by se počítala jen polovinou. Z toho bych nevyžila, mám děti a hypo. Takže je mi líto.
Martina a holčičky
  • 
19.10.2013 14:58:36
Pro zajímavost: učila jste někdy? Já znám několik velmi dobrých učitelů, kteří po delší učitelské kariéře změnili profesi a mají tedy celkem srovnání toho, co ze sebe vydávali dříve a co dnes. A je zajímavé, že se shodují na dvou věcech: 1/ Práce učitele bylo to nejbáječnější, co kdy dělali. 2/ Práce učitele bylo to nejnamáhavější, co kdy dělali.

Jejich stávající profese: programátor, truhlář-kuchyňář, daňová poradkyně, švadlena a "koučka" na vlastní noze.
Sára S., 3. děti
  • 
19.10.2013 12:47:03
Dobrý den,
krásný článek plný pravdy. Začnu od začátku. Už při prvním přivítání s paní učitelkou a dětmi jsem si říkala že to bude mít paní učitelka hodně těžké. Mluvila tiše, bez respektu a působila na mě zakřiknutým dojmem.
Děti se začaly učit a na syna přišly první stížnosti. Neposedí, zlobí atd. Byla jsem z toho trošku rozčarovaná a synovi ,,chlapsky" domluvila. A opět stížnosti atd. Tak jsem paní učitelce povolila mírnější výchovné tresty. Vím že je syn neposeda, ale učení mu jde výborně, ba přímo po mě vyžaduje učení navíc a hltá ho:-) a doma zlobí snad jako každé zdravé dítě.
A najednou paní učitelka polemizuje s ostatními maminkami jak je nešťastná ze své třídy a že by chtěla třídu jinou, hodnější.
Tak mám pocit, že ne každá povaha se hodí na tuto profesi. Učitel si musí zjednat respekt a přitom chápat svoje žáčky tak, aby jim už od první třídy nezprotivil školu svým přístupem k dětem. A proto už budu synovi domlouvat jen v opravdu krajní situaci a vést ho dál k respektu k dospělým. Zbytek si musí paní učitelka zvládnout sama. Tak jako paní učitelka u syna ve školce. Zavelí, zvedne hlas a děti pro ni dýchají.
Takže každá ,, zlobivá" třída cosi vypovídá o tom kdo ji má na starosti a jak si s ní poradí. A děti jsou pořád jenom děti které jimi ještě dlouho budou a my dospělí.......nekažme jim ten jejich dětský svět černýma puntíkama. Těch nasbírají v dospělosti ještě dost a dost.:-)
Kafe
19.10.2013 12:26:25
Souhlasím Pawllo. Mimochodem, u nás ve škole se dávají i černé puntíky + systém různých razítek (každé v jiném významu). Líbí se mi to a myslím, že je to funkční.
Maddala, 3 svišti
  • 
18.10.2013 22:27:33
Tak tak...
klobouk dolů před tebou...
já naštěstí ještě nemám třídnictví, ani pohotovost... dozor v jídelně a na chodbách ani nezmiňuji.
I po těch třech hodinách denně chodím domů leckdy jak zbitá... ale jak píšeš - práce mne baví :-D.
Nicméně - každému (každé), kdo si myslí, že práce učitele je brnkačka za hromadu peněz - vyzkoušejte si to... pak suďte. Upozorňuji, že jsem vyzkoušela již několik různých profesí, já srovnání mám. A před každým i průměrným učitelem smekám. :-D
18.10.2013 22:04:14
Vážně? Přijďte, zkusíte si to.~g~
18.10.2013 21:49:04
Učím na plný uvazek na 1. stupni. Letos 4. ročník + 2 hodiny v jiném ročníku. Úvazek 23 hodin týdně, myslí se přímé pedagogické činnosti. V praxi to znamená že v PO až ST mám 5 hodin, ČT a Pa 4 hodiny. Ale samozřejmě se to liší každý rok dle rozvrhu a ročníku, který zrovna máte.
Odučím ( + dozory na chodbách),pak mám 2x týdně dozor ve školní jídelně s odvodem družinových dětí do ŠD. K tomu přidám 4 tzv. pohotovosti, tedy hodiny, kdy musíte být ve škole a kdy neučíte...kdyby náhodou někdo "vypadl". K tomu vedu 3 kroužky v odpoledních hodinách. Suma sumárum....v pondělí chodím domů v 17.00, v úterý se vracím "domů" pro vlastní děti a vezu je zpět, kde je mám na kroužku. Domů se vracíme okolo 17.00. Ve středu je to volnější, doma stíhám být i do 15.30 (naší MŠ zavírají v 15.45, takže mi ani nic jiného nezbývá). Čtvrtek je fajn, mám jen 4 hodiny, takže zvládám oběhat úřady, lékaře, kadeřníky atd, než zase budu muset být do 15.45 pro vlastní děti. V pátek jezdím často na fakultu, kde se ještě dále vzdělávám. Často i v sobotu. Příprava na další den mi zabere různě zhruba od 30 minut i do 1,5 hodiny. Záleží na tom, zda už mám pomůcky z minula, co se Vám sejde ve třídě za děti atd....opravy sešitů zvládám různě..při SP dětí (to moc nejde, protože samostatnost je dnešním dětem docela cizí), odpoledne ve škole, doma po večerech. O víkendu připravuji plán na další týden, připravuji webové stránky a vkládám zajímavosti a fotky z týdne uplynulého. Nestěžuji si, práce mne stále baví...i za ty peníze. Přivydělávat si jinak už opravdu nestíhám. A to nepočítám různé finanční transakce - vybírání peněz a placení, příprava vycházek a výletů, ŠvP, vypisování tuny nesmyslných papírů, které po nás ministerstvo požaduje. Sekretářku k ruce bychom potřebovali. ~:-D
CisloPi
18.10.2013 19:51:23
Viš ty co, Helo, běž si to zkusit nebo běž do p...
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 57 [Dalších 27 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.