| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Černé puntíky frčí i v dnešní "moderní" škole

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 57 [Dalších 17 >>]
Maddala, 3 svišti
  • 
18.10.2013 19:17:34
No - pro představu:
učím na druhém stupni ZŠ, na snížený úvazek.Učím 3 hodiny denně a čas na přípravy, opravy atd. mi zabere nejméně stejný čas, často i víc. Přitom oficiální doba nepřímé pedagogické činnosti (tj. kdy přímo neučím) je necelé dvě a půl hodiny... Takže - i při minimální nutné práci pracuji denně zhruba půl hodiny navíc... často i více... a to nedělám žádné inovace, vychytávky, novinky... o přípravách na výuku na interaktivní tabuli atd. už vůbec nemluvě. Všechna tato práce - pokud se rozhodnu ji dělat - je navíc, neplacená, v mém osobním volnu - tedy v čase, který bych mohla trávit s dětmi, s manželem... :-(
Markéta
  • 
18.10.2013 18:42:14
Trochu divná logika. Taky očekáváš, že kadeřnice bude dělat naplno, bez ohledu na plat, a kdyžtak tě ostříhá zadarmo (vybrala si přece to povolání)? A úřednice na poště tam zůstane přesčas, protože přece si to povolání vybrala?
18.10.2013 18:41:30
Asi vůbec netušíš, co k tý výuce na VŠ všechno patří. Velká část učitelů musí dělat i nějakej výzkum, málokdo se bez toho obejde. K tomu se počítají i různý projekty a granty, ze kterejch škole plynou další peníze i prestiž.
A navíc - on takovej vysokoškolskej učitel není nijak zvlášť dobře placenej. ~;)
saina
  • 
18.10.2013 16:20:33
Zajímalo by mě, jaká je vaše práce a jak moc pracujete přes rámec svých pracovních povinností a placené pracovní doby, když dokážete tak pěkně soudit práci takové psychické a přípravné náročnosti, jako je výuka v libovolném stupni školství...
Hanča
  • 
18.10.2013 15:13:08
To tu prudíš nebo co? Chápeš, že učitel na VŠ učí v jiném levelu než učitel na základce? Učit na 1.stupni základky bych po VŠ taky zmákla, ale učit na VŠ fakt ne.
Pawlla
18.10.2013 14:19:58
Ne tak to opravdu není, žádný zoufalý výkřik.Jak jsem psala,u syna ten systém měli a osvědčil se,ale tam jde opravdu o to,jak se to dělá.Staré známé "když dva dělají totéž,není to totéž"~;)
Pawlla
18.10.2013 14:15:40
"Žádný trest. Prostě jen přirozené důsledky. "

Rigmor,já to jako názor beru,ale autorka píše,že proti trestům není,tak se ptám jaké tedy~d~
jentak
  • 
18.10.2013 14:05:16
Tak v té naší škole, která je malá /tedy málo dětí ve třídách/, učitel opravuje sešity a písemky "za pochodu" - když zadá sam. práci, tak opravuje. Výhoda je to u písemek, jejich výsledek zná dítě v podstatě hned.
Já jsem tam spokojená, nemám problém a je mi jedno, když vidím, že učitelka to v jednu balí a jde domů. Ale tam s kreativitou a novými pustupy a s osobních přístupem problém není, ale kdyby byl, tak mi to teda jedno nebude - kdy chodí domů. Spoustu pomůcek učitel sežene a někdo další nakopíruje, zalaminuje - jsou to různé souhrnné tabulky na leccos, od vyjm. slov, násobilku, převody jednotek apod. - děti tohle nosí neustále s sebou, aby se měly kam podívat. A vím o tom, že konkrétně učitelky z prvního stupně o prázdninách vymetají různé semináře, jak učit děti lépe a zábavněji. No a spousta pomůcek je tam třeba od minula,takže jen je najít a mezi učiteli povyměňovat. Já sama jsem taktéž jako rodič dodělávala synovi různé tabulky, protože se potřebuje podívat, aby hned věděl. Pro učitelku jsem to pak dodělávala pro všechny.
Hela
  • 
18.10.2013 14:03:54
No, tak si dělej přípravy mimo semestr. Pracovat 26 nebo 28 týdnů v roce není zas nic tak hroznýho. Nechápu, proč učitelé vysokých škol mají tak málo hodin, když neučí ani ten školní rok. A jak je vidět, ještě si stěžují na "únavu". Tak místo cestování po světě za naše peníze na "konference" zkus dělat svou práci. A hned budeš mít připraveno.
Myšutka*
18.10.2013 13:57:37
Jinak ta kreativita má ještě jeden háček - musíš na ni mít "slinu". Aspoň já to tak mám. Někdy mám totální útlum a kdybych se pos... tak ta myšlenka nevypadne. A to může trvat i týden. Je to jak když zhasneš svíčku. A pak se to zase zlomí a nápady jsou.
Jinak jede semestr jsem měla z určitých důvodů znatelně míň výuky než jindy. A ta výuka pak byla o něčem jiným. Nebyla jsem utahaná, v hodinách jsem ze sebe mohla vydat víc a "vyřádit se". Juj, to byl semestr!
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 57 [Dalších 17 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.