Lída+2 |
3.11.2013 11:28:25
No tak děti se dostali ze školy domů i v 5. Třídě v 13_14h. Napsali si úkoly a když jsem přišla já, nahazela jsem tam podpisy.odvezla je na trenink, nebo jsme šli na kolo, běžky, brusle,bazen. Pak ta večeře. Pravidelně hrajeme pár let cca hodinku žolíky.
Nyni jsou kolikrat doma uz v 13h , protože něco odpadlo. Takže i toto je výhoda. Pokud vím, že budou dřív a není kroužek přijdu dřív a stihnem i něco podniknout. Priman má 28 hodin týdně. Jazyk ma zatim jeden. |
3.11.2013 11:19:59
Aničko, to jsou teda pěkný nesmysly, co tu píšeš.
Tři z mejch dětí úspěšně absolvovaly osmiletej gympl, a prakticky nic z toho, co tvrdíš, není pravda. Fakt si nepamatuju, že by se kdokoli z nich učil doma celý odpoledne a večer (většinu času byl problém je při učení vůbec přistihnout), naopak stíhali spoustu dalších věcí - sport, hudbu, kamarády a podobně. VŠICHNI vystudovali všeobecnej gympl, lehce humanitně zaměřenej je jen jeden z nich, ale tam to není gymplem, to bylo jasný už předtím (ovšem studuje VŠE). Druhej je na technice (roste z něj výbornej programátor), třetí na matfyzu. Všeobecnej víceletej gympl jim pomohl nejvíc v tom, že se konečně přestali ve škole nudit a museli aspoň něco dělat. No, občas se s nima vidím ne u večeře, ale daleko pozdějc - chodím do práce, mám svoje zájmy, a oni mají všelicos dalšího, takže někdy dorážejí třeba po půlnoci. |
Lída+2 |
3.11.2013 11:06:41
Milado,taky pozoru to samé. Staršího představa je, že bude stavět lodě. Mladší by programoval, truhlář il a podobně, ještě by chtěl byt mozna právník.
A večer je vidim, protoze se mi vraci z lesa pozdě. |
Lída+2 |
3.11.2013 11:02:58
Aničko, můj mladší syn je dost času v garáží, kde tvoří se dřevem, vždyť po 4 letech mohou udělat při ji mačky a přejít kam je to tahne.
Takovy nesmysl, u starsiho syna je dost dětí co máji individual, kvuli sportu. A jsou tam, protože ZŠ mela problém, aby ditko strávilo půl roku na ledovci. Na ZŠ je vůbec pořad něco problem, osobně si myslim,že by si měli vzit nekdy příklad z toho přístupu. Syn byl na ly žáků se 7.třídou ZŠ. Měl moznost sledovat a doma mi rikal, mami jsem rad, že jsem na gymplu. Já bych to dlouho nevydržel.... A nosil poznamky. |
Lída+2 |
3.11.2013 10:53:47
Aničko, mám syny na gymplu. Nevím kde se vzal ten nesmysl, že se od 13_22h učí a pak jdou chudá či spát.
Tak to neni, přijdou ze školy a nacházejí si učení podle změn, to je proti ZŠ fakt změna, ale moje děti si myslí, že to aspoň není nuda. Stříhají sportovat,chodí na treninky 2x týdně cca od 15_19h. Každou sobotu máji zavody,někdy i V neděli. Flakaji se u Pc.Čtou, klidně 1_2knihy týdně. Vetsinu toho co potřebují si pamatují ze školy. A co považuji za velký přínos, ve škole se přestali nudit. Uči se snazili,ale záskok na to kašlal. Vadilo mu, že syn toho ví vic než on. Osobně taky lituju toho,že byla kdysi jedna ZŠ a tam byli všichni..... |
Milada. |
3.11.2013 10:52:19
Anicko,
to je hodne zvlastni, co pises. Ja Te neznam a nikdy jsem Te na Rodine necetla. Jako reklamni troll na gymply si tu nepripadam, budes se divit, ale na Rodinu chodim od roku 1999 a to stale pod stejnym nickem. Jak dlouho tedy chodis na Rodinu Ty?:) Ehm, jo, nekdy dite vidim az u vecere, ale gymplem to neni, je to tim, ze chodim do prace JA. Pokud by dite bylo na ZS, vypadalo by to uplne stejne. Dal - uredni krysu? A ze to chceme my rodice? Tak to dovol, abych se zasmala. Me deti dosud stale nevedi, co by tak v zivote delaly, ale uredni krysu? Kdyz budou chtit, bude to jejich volba, jak jim v tom budu moct zabranit? A ze bych to chtela ja ? Je mi jedno cim budou, klidne at delaji papiry, kdyz je to bude bavit. Vecny student - myslis ted, po cas gymplu? Fakani si to vybrali sami, ja jim rikala, ze to bude tezke. Ve skutecnosti moc nestuduji, predstavovala jsem si to mnohem horsi, myslela jsem, ze budpu muset drit. Nic takoveho se nekona. Pokud myslis vecny student - jako ze pak jdou na VS, tak v tom zadny problem nevidim. |
Alice |
• |
3.11.2013 10:00:52
Bohužel se pak na VŠ u zkoušky z češtiny v rámci univerzitního základu setkáš s absolventy 4-letých gymplů, kteří tu zkoušku udělají až po x pokusech.
|
Alice |
• |
3.11.2013 9:54:02
Máš svou kombinaci "jen" vystudovanou, nebo jsi i učila (jak dlouho, kde?)
Je hezké rozdělit třídu a s nadanými dělat nadstandard, ale jak zatím ohlídáš ty s ADHD, aby si nesedli do otevřeného okna? |
3.11.2013 8:06:17
no, jo, to se do mne zase pustí reklamní trollové pod různými nicky. Cha, cha.
Takže, pro uvažovatele o víceletém gymplu - dejte dítě na víceletý gympl, pokud: 1. ho chcete vidět až u večeře 2. pokud z něj chcete mít úřední krysu 3. pokud z něho chcete mít věčného studenta Pokud má dítě zájem o odborné obory - techniku, stavebnictví, medicínu, hudbu, zemědělství, obchod, péče o druhé (včetně úvah o následných VŚ těchto směrů), tak víceletý gympl ho spíše nasměruje humanitním směrem a následně jej směle nasměruje do řad absolventů humanitních VŚ - výsledek - velká nezaměstnanost nebo zaměstnanost na zbytečných pracovních místech, málo skutečně kvalitních odborníků ve společnosti atd... Pokud dítě chce na gympl např. kvůli medicíně, zemědělce, architektuře, v pohodě stačí až 4 letý, nebo odborná škola příslušného směru - a do té doby, ať si skutečně zkusí péči o nemocné, o rostliny, zedničit se sousedem a postavit třeba altánek, historii s brontosaury, pomoc v charitativním kroužku - takto to děláme u nás doma. Myslím, že vztah k zaměstnání a ke své odbornosti tak, aby činilo člověka šťastným (nejen aby to byl zdroj peněz)vzniká právě kolem 12 roku a pokud tu dobu dítě stráví učením na víceletém gymplu ( a většina dětí se tam skutečně musí učit i po příchodu domů), nestihne k tomu svému oboru získat širší vztah, protože prostě na to nemá čas učením věcí, které k tomu svému oboru pak vlastně ani nebue potřebovat... |
Yuki 00,03,07 |
2.11.2013 21:24:25
je tam , obávám se, jiný problém, minimálně dvě z těch dětí prohlašují, že se učit nechtějí, nic. A podle toho to vypadá.
Pod mikroskopem viděli, ale oni mají problém si uvědomit úplný základy. máš pravdu v tom, že ten systém není jejich vinou, ale semele všechny a to je špatně. Ale zase se můžu snadno dostat k jednomu ze základních problémů školy,a to jsou peníze. Já nemám jediný pracovní sešit, učebnice jsou 15 let starý, je to na ostudu vůbec děckám rozdávat. pomůcek mám minimum. Pc v učebně jeden, s nestabilním připojením. Ne že by se s tím nedalo učit, ale je to docela náročný. Učebnice téměř nepoužívám, pracovní listy se snažím dělat sama, maluju, vysvětluju, jenže to je jak za dob Marie Terezie |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.