| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijímačky u nás doma: Máme do toho jít?

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 139 [Dalších 9 >>]
Milada.
2.11.2013 18:03:58
Zuzano,

to ale vidis spatne. Jako treba napsani ukolu o prestavce je rezim doma? Kdepak.

Ja vazne nevim, co si jako vsichni myslej, ze ty primani az kvartani doma kazdy den delaj. Ze drou do umoru? To jako fakt ne. Celkem vim, o cem pisu, oba fakani jsou na osmiletem, jeden uz ani neni priman-kvartan. Dulezite je zabrat tehdy, kdyz je test a zkouseni.

Jinak prokrastinujou jako takrka cela populace. ~t~
2.11.2013 16:58:45
Opět se rok s rokem sešel a zas se objevila reklama a masáž pro víceleté gymply. No, já tam děti nedám, i když jsou podle různých "kritérií" velmi vhodní. Ňa kapitalistický zápřah mají času dost...Dala bych je tam leda, kdyby základka byla už totálně v rozkladu - a to zatím není. Anebo, kdyby si to děti vysloveně přály.
Pokud se na ZŚ neučí tolik, doma máme aspoň čas hrát na nástroje, péct, háčkovat, šít, učit se jazyky, starat se o nemocného příbuzného, dělat spoustu pokusů, číst knížky, lézt na stromy, účastnit se obecního života ve vsi... - v podstatě mají mnohem širší záběr, než by měly, kdyby každé odpoledne oslily předčasně na výběrové škole a následně ještě dělaly rozsáhlé úkoly.
Život, pokud se žije, je mnohem lepší škola než sebekvalitnější lavice.
2.11.2013 15:08:16
V současné škole máš pravdu, ale nešlo by to jinak?
Hanča
  • 
2.11.2013 13:55:55
Lepší být na gymplu druhý, než první na základce, kde zůstane "odpad".
Proč myslíte, že ty gymply vznikly? Protože výuka ná základký´ách šlat tak dolů, že se na to nedalo koukat. A není to jen vina učitelů, ale vina toho, že si myslíme, že všechny děti mají být vzdělávány stejně. Nemůžou. Protože když někteří žáci nemají o výuku zájem a jejich debata se vede jen o tom, jak si za školou zapálit cígo, popř. jen o holkách nebo o chlastu (ano, i na základce), tak si v takové partě připadá trochu nadanější žák s aspoň trochu intelektuálními zájmy jako mimoň. TO je podle mne ten hlavní důvod, proč chtějí rodiče své děti na gympl.
Vím to podle sebe. V 15 letech jsem byla na brigádě ve fabrice a řeči "dělňasů" byly jen sex, jídlo, chlast a televizní seriály. Tam jsem teda spadnout nechtěla.
Bebbe
2.11.2013 12:34:23
Tak nad tímhle taky přemýšlím! My tedy máme ještě čas na rozhodování, ale stejně to řeším. Dcera je šikovná, škola jí jde sama, chodí ještě mimo na angličtinu, teď začala ve škole němčinu. Doma vůbec neděláme přípravu, neučíme se, není potřeba. Ale já třeba nevím, jestli právě toto jí nebude chybět - jestli se třeba bude umět učit.. Já byla na základce jedničkářka, bez problémů, z matiky dvojka, ale pak na gymplu katastrofa, nezvládala jsem, mám pocit, že jsem nějak neuměla naskočit do toho rozjetýho vlaku, matiku jsem nestíhala vůbec. Dcera chodí na obyč základku, žádná výběrová u nás není.
  • 
2.11.2013 12:34:14
Připadáte mi přesně ten typ rodiče, který jsem si vytvořila za 33 let práce ve školství - pokud dítě prospívá, má úspěchy - je samozřejmě nadané a geniální po rodičích, když se objeví neúspěchy, propadáky - může za to ten líný, hrozný učitel.... je to tak.
2.11.2013 11:36:04
Osmileté gymnázium řešíme již delší dobu.Letos-v páté třídě-to budeme muset rozlousknout.Syn je šikovný,nikdy neměl na vysvědčení dvojku a v žákovské knížce má tak jednu na stránce.Přesto se škole doma vůbec nevěnuje,domácí úkoly nedostávají.Proč chce jít na gympl je chování spolužáků,doufá,že si na nové škole najde kamarády,že to nebudou takoví sprosťáci a neurvalci,co se o nic nezajímají.Spousta lidí,co na osmiletý gympl děti dali,tak pochvalují.Jenže já nevím,jestli na to má. O prázdninách jsem půjčila nějaké testy z předchozích let a začali jsme dělat matiku.Musím říct,že to nejsou příklady,které se dělají ve škole (ZŠ)a mnohdy i já s manželem jsme se museli hluboce zamyslet,než jsme příklad vypočítali.Navíc dát 30.příkladů za hodinu je docela dost.Samozřejmě nejsou všechny stejně náročné,ale byla jsem dost překvapena,že tam byly i příklady na rovnice o dvou neznámých.Syn vydrží tak 3příklady a další už se mu počítat nechtějí.Tak nevím,jestli se tam má vůbec hlásit.Jaké děti se tam teda hlásí.On má samé jedničky už na druhé škole,asi se to podle známek brát nedá,základka je asi něco jako lepší specka.
Markéta
  • 
2.11.2013 11:05:16
Nezlob se, ale šmahem prohlásit, že pokud se učiteli nepodaří zaujmout všech 25 dětí, je to "jeho problém", je směšné. Fungovalo by to ve chvíli, kdyby tyto děti bez výjimky 1. byly pozitivně orientovány (jsem ve škole, protože chci pracovat), 2. uvědomovaloy si své limity (nejsem tak schopný jako Pepík, vím to, tak budu rád pracovat na jiném úkolu než on).
Jenže tohle učitel nezajistí, zvlášť na druhém stupni, když tu třidu vidí např. jen dvakrát týdně - zeměpis, přírodopis, dějepis. Pokud se jediné dítě rozhodne výuku bojkotovat a narušovat, jde všechna snaha do ztracena. A tím spíš, pokud doma slyší, že za to, že jim učení přijde nudné, může ten neschopný učitel. To určitě atmosféru ve třídě nezlepší.
  • 
2.11.2013 10:48:39
Ano,skutečně na to naše školství nemá, protože, když se objeví společenský problém, řeší se to stanovením nového předmětu ve škole na úkor těch základních - čj, m, jazyky. Bohužel manuální zručnost pro děti se ztrácí, chybí předměty pro méně nadané děti - dílny, pracáky apod. - pak to vypadá tak, že od každého trochu a nic do hloubky. Kdo má na to, ať studuje, děti jsou šikovné, ale každé se vyvíjí různě rychle, nejsem příznivcem přestupů na gymnázia po I. stupni ZŠ, jsou to skutečně ještě děti,které své zájmy a záliby teprve objevují,chybí jim dětství,citová náklonnost rodičů a hlavně jejich zájem. A kantoři, i kdyby se rozkrájeli, se stejně nezavděčí ani dětem, ani rodičům, ani mšmt.
2.11.2013 8:59:17
Můj syn dělal přijímačky ve třetí a vysloveně si to užíval. Říkal, že zkouška z angličtiny byla mnohem větší zábava než běžná hodina na jejich bývalé škole ~:-D

O zkoušky tak moc nejde. Spíš o režim každodenní práce doma - to my zatím neznáme ani na té jazykovce.

[<<Předchozích 120] Příspěvky 121130 z 139 [Dalších 9 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.