| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijímačky u nás doma: Máme do toho jít?

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 139 [Dalších 109 >>]
Dandax
6.11.2013 9:24:00
Omlouvám se za překlep - "rozjívenýma".
Dandax
6.11.2013 9:22:14
Milado,
já bydlím taky v Praze. A nechci se s Tebou hádat, vůbec nechápu, proč Ty moje příspěvky vyznívají tak útočně (opravdu to tak nemyslím, ale přes ta písmena neumím moc komunikovat). Teď jsou silnější ročníky než dřív, ale ten největší příliv se teprve čeká, to jsou fakta, ne můj názor.
Mně hodně nadzvedávají tady ty obecné názory, že na ZŠ pak zbyde "odpad" atd. a nechtěně jsem si to vylila na Tobě, omlouvám se.
Přišlo mi, že se v diskuzi sešly maminky, které mají představu, že jejich geniální děti už dál prostě nemůžou v žádném případě navštěvovat ZŠ s těma hloupýma rozjívenýmy spolužákama a nebylo mi to sympatické.
A s těma koňma jsem to myslela tak, že člověk může mít 10 vysokých škol, ale to štěstí a spokojenost je v něčem jiném.
Jitule
  • 
6.11.2013 8:08:16
A to si vezmi, že bude přibývat dětí s dvojjazyčnými rodiči. Ti budou anglinu (nebo němčinu) znát už od mateřských školek. Jak si s nimi naše školství poradí? Taky je bude nutit dělat jazyk od začátku?
Milada.
6.11.2013 7:51:46
Dandax,


silne rocniky, trvam na tom, u nas zacaly rocnikem meho mladsiho ditete. Chapu, ze jinde to tak jeste byt nemusi, kazdopadne v prstenci Prahy, kde ziju ja se svymi detmi, to JE takhle. Do doby meho mladsiho ditete nebyly u nas nikdy tri prvni tridy v rocniku.

Rocnikem 00-01 to zacalo a dalsimi rocniky to pokracuje, samozrejme po rocniku 00-01 jsou v rocniku tridy 4, letos prvne je to dokonce jiz trid 5.

Cely prstenec to ma takhle, za dobu, co chodim na Rodinu, jsem sem dala odkazy na ruzne clanky mockrat, ale tak znova, treba tento:
http://praha.idnes.cz/skoly-v-okoli-prahy-volaji-o-pomoc-dochazeji-mista-pro-prvnaky-p7k-/praha-zpravy.aspx?c=A120505_1774008_praha-zpravy_jpl

Nejak nevim, proc me deti na zakladce drzet, ani to mladsi, natoz to starsi (kde v devitce byla v rocniku trida jedna).

MMCH nerozumim tomuto:
Moje dcera je sice flákač, ale je to šťastné dítě, které tráví volný čas ve stájích u koní a je možné, že tam stráví celý život - nehledě na tom, jaké bude mít vzdělání a kolik jedniček na vysvědčení

On se vylucuje zajem o kone a staje se studiem?


Ale jak jsem psala tuhle:
Je dobre to vzit z jineho uhlu, z uhlu, ze nenavistnych prispevku pribyva a rodice to treba odradi:) A to je pro nekoho dobra zprava:)
Dandax
6.11.2013 6:56:15
Milado,
silné ročníky samozřejmě ještě nejsou, ty nastoupí do 5.tříd až za dva roky.
Jinak Ti přeju, ať jsou Tvé děti i nadále takoví premianti, jaké jsou, protože je to asi pro ně i pro Tebe dost důležité. Jinak díky, že ses pochlubila.
Moje dcera je sice flákač, ale je to šťastné dítě, které tráví volný čas ve stájích u koní a je možné, že tam stráví celý život - nehledě na tom, jaké bude mít vzdělání a kolik jedniček na vysvědčení.
Dandax
6.11.2013 6:51:22
Myss, ono to právě není úplně pravda. Dcera je v 5.třídě, samé jedničky má, ale jinak se chová úplně stejně jako většina děti ve třídě a rozumí si s nimi. Naopak si nerozumí s dětmi, které sice mají také samé jedničky, ale pořád jen řeší školu a jsou špatní z každé 1-. Jednou jsem jela s kamarádky dcerou autobusem a ta celou dobu hlasitě vyprávěla, co se učí v přírodovědě - tohle téma jí vydrželo půl hodinu, i když jsem pořád odváděla řeč jinam. Normálně jsem se za ní styděla. Ta do kolektivu ve své škole nezapadla (nedivím se) a strašně se těší na gymnázium a tam jí bude určitě dobře.
5.11.2013 21:53:13
na ZŠ vyčnívá každý,kdo má v páté třídě samé jedničky a kdo má zájem se učit.A protože vyčnívá,obvykle to je spíš ke škodě-výsměch,šikana..no a už jsme u toho proč taky na gympl odcházejí i ti,kteří mají "jen" samé jedničky a mají chuť se v klidu učit.
Milada.
5.11.2013 17:36:10
Dandax,
nesmysl. U nás ty silné ročníky již samozřejmě jsou. U mého mladšího puberťáka již byly na ZŠ 3 třídy v ročníku a to tam, kde se stěží naplnily třídy dvě (na prvním stupni). O druhém stupni nemluvím, tak za staršího byli rádi, když tam měli třídu jednu!

Po odchodu na osmiletý gympl u mladšího se ze 3 tříd vyrobily dvě a vyrobily se špatně. Jedna dívka LOSOVALA, jak se zbývající děti poskládají!! Nic takového, o čem tu roky píše Pawlla, že měli krásný kolektiv. MMCH Pawlla má dítě věkově úplně jinde, než jsou nynější silnější ročníky.

A k těm známkám - nevíš, o čem píšeš. Samé na výzu na gymplu téměř nikdo nemá. Moji fakani /zvláště ten starší je měl dlouho, ještě i v tercii, což je opravdu výjimka/. Nyní - v šestém ročníku osmiletého už má přece "pouze" vyznamenání.

Mé děti nemají žádnou tetičku, tak se s nima musím chlubit tady, to je tu každýmu jasný, ne. ~t~ Fakani jedni hloupí, s krátkodobou pamětí, co byly na jednom gymplu na PZ první, resp. druzí.
Milada.
5.11.2013 17:27:42
Aničko,
tak znova. Možná jsme se potkaly, najdi mi tedy kde, ráda si to počtu.

Dále /k té dostupnosti/: Jak jsem psala ~t~ Já na budovu ZŠ vidím. Jiná ZŠ ve městě není - čili co? čili to znamená, že když je tam ten druhý stupeň špatný (on je teda špatný i ten první stupeň, že), tak je ŠUMÁK, jestli děti dojíždějí gympl či takřka stejně daleko na na jiný 2. stupeň jiné ZŠ. Můj syn měl OŠD a za dobu jeho OŠD+ jeho 1.-4. třídy se 4x!!! změnilo vedení ZŠ (včetně ředitele ZŠ). Jak taková škola může být stabilní a jak může mát stabilní 1. či dokonce 2. stupeň, aha? ~o~

MMCH můj fakan byl přijat na základě PZ již ve 2. třídě na jazykovku /od třetí/ a to jsme ho tam právě kvůli dojíždění NEDALI.

A co třeba Lída+4 ?:-) Ta tu roky píše, že víceletý gympl má blíže, než 2 stupeň ZŠ. Takže možná její děti mohly lézt na stromy spíše když šly pěšky z toho gymplu, než když jely busem ze ZŠ, "neníliž" pravda?:-)

Hanča
  • 
5.11.2013 11:12:12
Yuki, přesně. Copak tady někomu nedochází, že nadané děti ve škole (téměř) nevyrušují a učivo jim do hlav leze skoro samo? Že jim stačí to, co slyšely ve škole, takže se pak doma učit nemusí? A že se toho za 4 roky docházky na druhý stupeň naučí stejně, jako ti méně nadaní za 5 let? Probůh, jsou to prostě děti, kterým prostě Pámbu nadělil víc, tak se tolik učit nemusí. Jenže na tom 8-G jsou v partě podobně "postižených" dětí, což je nutí, aby trochu mákly, pokud nechtějí být poslední. To je to, co jim na ZŠ chybí. Základy nejsou špatné školy, jenže tak jako nemůžu mít ve třídě dítě normální a se sníženou inteligencí, které patří do specky, tak prostě vedle sebe nemůžu učit dítě nadané a normální. To, co to nadané zmákne za chvíli, to tomu normálnímu prostě trvá déle. A už vůbec vedle sebe nemůžu mít dítě nadané a dítě speckové. To se mi totiž stane, že talent toho nadaného totálně zabiju. A pak je chudákem to dítě.
A když už jsme u toho: tady vadí to, že tu propagujeme 8-G. Proč tu nikomu nevadí, že učňovské školství jede totálně do jetele? Proč nikomu nevadí, že je spousta středních škol s maturitou, kde snížili požadavky už hluboko pod laťku? Já jsem byla zpočátku proti státním maturitám, ale když vidím, jaké "znalosti" má maturant, tak lezu po zdi. Copak může maturant napsat "přijedu buď v neděly nebo v pondělý?" To měl umět na základce! Dneska státní maturitě fandím, protože děti, které by chtěly dělat maturitu, ji bez snížení laťky prostě neudělají. Buď se začnou učit, a to docela dost, nebo maturitu mít nebudou. A chápu, že maturant vyjde školství levněji. Praxe má minimum, 1 učitel učí třeba 35 žáků. Zato učeň je drahá legrace: občas může zkazit materiál, ten je drahý, a těch pár mistrů odborné výchovy za chvíli odejde do důchodu nebo přejdou na živnosťáky, protože si vydělají víc, než ve školství. A kdo ty učně bude učit? Copak učňovi stačí, aby shlédnul Powerpointovou prezentaci, jak se soustruží? Ne, nestačí, takový učeň se musí pustit k soustruhu a občas na něm musí i něco zkazit. Ale já mám dojem, že za chvíli nebude mít CO zkazit. K soustruhu se nedostane a materiál taky nedostane, protože ten je drahý. Přitom firmy budou soustružníky potřebovat. To je vezmou na Marsu?
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 139 [Dalších 109 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.