| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijímačky u nás doma: Máme do toho jít?

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 139 [Dalších 99 >>]
5.11.2013 10:48:21
Já se omlouvám, všechny moje včerejší reakce byly na Aničku, nevím, proč se mi to posouvá někm jinam.
5.11.2013 9:44:13
Nordico, tak dva z mejch kluků stíhali bez problémů i to pletení a háčkování ~t~ Obdobně ten starší z nich při studiu na velmi náročný škole stíhá ještě práci a plno dalších aktivit (organizuje různý akce, šije si na ně kostýmy a tak podobně).
Dandax
5.11.2013 9:35:05
Jinak já jsem zaregistrovaná už dlouho, ale chodím jsem jen cca 1x ročně, když mě zaujme nějaký článek - a pak i přispívám, když je teda o čem.
Nejsem odpůrce gymnázií, jen jsem si loni zjišťovala všechna pro a proti...a došla jsem k závěru, že problém je právě v tom, že na gympl se cpou všechny děti, které mají dobré známky, ale o tom by to vůbec nemělo být. Až budou silnější ročníky - tak za dva roky - tak snad na gymnázium půjdou opravdu jen ty nadaní. A ještě chci napsat, že zrovna třeba Vaše děti nadprůměrné jsou, neberte to nikdo osobně (i když co si budeme povídat, málokterý rodič vidí dítě bez růžových brýlí).
Dandax
5.11.2013 9:27:32
Já s Aničkou a Pawlou souhlasím.
Víceletá gymnázia jsou z mého pohledu fajn pro nadané děti. Ale opravdu nadaných dětí je tak desetina těch, co se tam hlásí. A ti opravdu nadaní se podle mě na přijímačky učit nemusí. A nemá to vůbec nic společného s tím, na jakou ZŠ chodí.
A to, že mají děti na gymnáziu samé jedničky - to je fajn na pochlubení se tetičkám, ale opět - o dítěti a jeho znalostech to vůbec nic nevypovídá.
Mohla bych o tom vyprávět - se svojí výbornou krátkodobou pamětí jsem dokázala před xx lety vystudovat gymnázium s vyznamenáním a potom odmaturovat s vyznamenáním, ale znalosti jsem měla mizivé.
5.11.2013 8:10:40
Vážená paní, s kterou jsem se v diskusích již setkala, - kdo hledá, ten najde, kdo nehledá, ten lže.
Jinak - jako existují dobré gymply a špatné gymply, tak existují dobré 2.stupně a špatné 2. stupně. Takže Vaše argumenty o samých dobrých gymplech a samých špatných 2. stupních nepřijímám.
Pro rodiče je to vždy věc volby, ev. dostupnosti.
S úctou
Anička;
Pruhovaná
5.11.2013 7:56:51
A naučilYYY by se pravopis :-(
Milada.
5.11.2013 7:55:44
Dandax,
jsi prvne v diskuzi o osmiletych ci jinych gymplech?

Vis o tom, ze o tom, ze od osmiletych, sestiletych gymplu, ba i od jazykovek bezne skoly zamerne deti odrazuji? Vis to, ze samozrejme skoly SCHVALNE neprobiraji latku pate tridy do dubna, kdy jsou prijimacky?

Me deti se ucily ve skole a vycnivaly. Byly za hnusne sprty a kolikrat to byly vazne hnusne poznamky. Samozrejme, ze se na prijimacky ucit musely, protoze specielni typ otazek jim ve skole NIKDY NIKDO neukazal.

Dneska me deti maji na vysvedcenich same ci vyznamenani a i na tom gymplu patri mezi nejlepsi. Vcera ma technicky absolutne nenadana dcéerenka prinesla jedna minus z fyziky a byl to tezkej test, pouze 2x z cele tridy to bylo prave za jedna minus. Kluk vcera prinesl krasnou jednicku z literatury, kdy uz ani necekal, ze snad nekdy by jednicku z CJ mel, ze tridy to byl nejlepsi vysledek, jeste jedno dite dostalo 2+.

Dekuji za pozornost. Rodicum, kteri vubec nechapou prispevky mile kdesevzajici Anicky ci roky sem pisici Pawlly bych vzkazala asi tolik:
normalne budte radi, ze sem tohle pisi, treba to nekoho od podani prihlasky odradi a Vase dite bude mit vetsi sanci :-) :-)

Dandax
5.11.2013 7:20:27
A to se vaše děti musí učit na přijímačky? Na gymnázium podle mě patří opravdu nadané děti, které na ZŠ abnormálně vyčnívají a ne každý jedinec, který má jedničky (ty známky stejně vůbec o ničem nevypovídají) a pak se našrotí na přijímačky.
4.11.2013 22:26:00
Bože, Ty jsi teda střevo. Co pořád máš s tou reklamní masáží?? A mohu Tě ujistit, že bych opět a znovu nikdy!! nenechala dítě na základce, kde učila v r. 1996 angličtinu přeučená ruštinářka a dokonce ji tam učí dodnes!! Stačí používat vlastní hlavu a masáže netřeba. Ale Ty jsi se na tom nějak zasekla, vidˇ. Svoje děti si posílej kam chceš, ale nemistruj a nenapadej tady ty, kdo mají jiný názor a jiné představy.
4.11.2013 22:21:25
Jsi vedle, jak ta jedle. Ty tady zase silně lobuješ proti gymnáziím a nedokážeš pochopit, že studovat na gymplu neznamená jen a pouze se učit od rána do večera a nemít jiné zájmy. Teda kromě tohjo háčkování a pletení stíhal můj syn skoro vše, co popisuješ a ještě závodně tancoval. S rukou v kapse a těžké pohodě - a nebyl to žádný génius, na matiku třeba úplně natvrdlý. Tak tady laskavě nedělej tak jednoznačné (a mylné) závěry.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 139 [Dalších 99 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.