| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Přijímačky u nás doma: Máme do toho jít?

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 139 [Dalších 69 >>]
4.11.2013 8:56:07
Yuki, přesně takto se mnou mluvil učitel dějáku na druhém stupni - hodně dětí, není čas, musím se přizpůsobit, udělat výklad, písemky....

A já mu na to odpovědala - dcera za celý první stupeň neměla frontální výklad dějepisu (ani jiných předmětů), písemku, srovnávací test a podobně, a je v tom nějaký problém? - neorientuje se, ví toho méně? (ne - má za jedna...)
4.11.2013 8:30:10
Super!
A to je přesně ten důvod, proč chce kluk na gympl. Navíc nemá nikoho ve třídě (páťák), kdo by byl stejně založený jako on - vesmír, pokusy z Fyziky, fotokoláže.. je toho moc. Těší se a doufá, že najde konečně kamarády a bude mezi dětmi, pro které nebude šprt.
4.11.2013 6:16:13
Letos nevím, v předešlých letech to tak bylo.
Myslím, že loni naplnili ročník jedničkáři a pak opravdu jen doplnili dva lidi z přijímaček.
To víš, sykovi by to tak vyhovovalo - i když je hodně soutěživý,a právě na matiku se dost těší (on i vyhrál nějakou celostátní soutěž v matice, ale je to introvert -s námi doma to neřeší)
Pawlla
4.11.2013 6:03:04
Hano,rozdíl mezi zájmy učitelky a kadeřnice?Svatá prostoto~t~.
Takže moje dcera nikdy na víceletý gympl nechtěla,prošla základkou do devítky a rozhodně ne proto,že by ji učení nešlo.Měla spousru kamarádů,měli skvělou partu a světe div se,byli mezi nimi děti s trojkami,čtyřkami na vysvědčení + různé porychy dys.Z devítky šla dcera na gympl,kde zpočátku kolektivu dětí,které řešily jen učení(jiné zájmy nemají)nemohla přijít na chuť.Asi po roce si zvykla,ale nejlepší přátelé má stále ze základky.V létě byla na měsíčním mezinárodní pobytu v Německu,kde navázala krásné přátelství s děckama z různých koutů světa a podle ní jediný s kým se nedalo bavit,byli češi z výběrových škol.Já chápu,že školství je nastavené tak,že ta selekce je někdy nejlepší řešení,ale já s tím nemůžu souhlasit.Už jen proto,že následkem toho někomu příjde normální označit skupinu dětí odpadem a může tam být uvozovek kolik chce,je to hnus~a~
Lída+2
4.11.2013 5:59:41
měli jsme tyhle:


a jednou za měsíc na přípravný kurz na gympl.....kde se seznámili se vším včetně profesorů.
Lída+2
4.11.2013 5:56:09
Myss, přesně, syn si s kámošema prý minulý týden počítali, kdyby se zrušil Temelín a chtěli sluneční elektrárnu na jak ploše by musela stát,když by slunce svítilo jen 6h.....
A právě tohle je to...co ho baví....a na Zš to neměl s kým dělat....

prostě ten nezájem spolužáků o tom vědět něco navíc je prostě obrovský.....hlavně na Zš i když loni mi říkala na přípravným kurzu profesorka staršího, že mají ve třídě slečny, které tam asi nacpali rodiče a kdyby tam zůstali jen kluci, že by se ji tam asi učilo líp, že slečny se taky občas rozhodnou rušit,ale že je do 2minut uklidní...naštěstí....
Lída+2
4.11.2013 5:49:10
Třeba moje děti vyplňovali 1test z MA a 1x z CJ v tuto dobu cca 2x-3x týdně, od vánočnch prázdnin, jeden denně, co jsem kde sebrala, mám knihy a pak vycházelo z novinách testy, ty jsem si kvůli procvičování učiva schovávala,ale nakonec použila na tohle.

A já neměla co vybírat, ve městě je 8G zrušený, takže se musí dojet kousek dál....pokud by se nedostali....museli by na jedinou Zš(ostatní plné), která je pověstná šikanou a drogama....~Rv
Milada.
3.11.2013 23:27:03
Cairo,
bez zkousek a do prumeru? Ty jo, to v Praze a okoli absolutne neni.

3.11.2013 23:21:45
U nás máme gymnázium ve vedlejším městečku - 7km daleko. Doposud brali děti s průměrem do 1,1 bez zkoušek a doplňovali je po přijímačkách.
Uvidíme, jak letos...
3.11.2013 23:18:14
Starší chce na gymnázium, je letos v páté třídě. Má naprosto jasno: deset dětí ze třídy bude podávat přihlášku, ve třídě zůstanou jen Ti slabší. U nás to tak je, máme jednu třídu páťáků - malá škola na malém městě.
Půjde, má velkou šanci dostat se i bez zkoušek. Podle učitelek je nejlepší ve spoustě předmětů, na základce se nudí - vidím, jak polevuje, jak musím vymýšlet program, aby se nenudil.
A rozhodně si nemyslím, že by nezvádl 2x týdně tenis, a odpolední cyklistiky. Když se chce, půjde všechno.
Já jsem taky druhý stupeň proflákala, až na gymplu sem se začala učit. A sportovala sem stále.
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6170 z 139 [Dalších 69 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.