| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Studovat se dá i s velkou rodinou, říká maminka devíti dětí

[<<Předchozích 60] Příspěvky 6168 z 68 
Kaja222
11.12.2013 11:49:16
pro zajimavost - co ucis a na ktere katedre?
Irna, 2 deti
  • 
11.12.2013 11:16:40
Studovat s 9 dětmi je extrém, ke kterému se téměř němá smysl vyjadřovat. Sama učím na VŠ (Jaderná fakulta ČVUT) a co se předběžné přípravy týče, stále platí, že absolventi prestižních gymnázií mají značnou výhodu -matika i fyzika (mají prostě dopředu nastudováno). Postarší studenty nevedeme (naprostá výjimka je student nad 25 let). Ale obecně v současnosti je strašlivá inflace humanitních oborů. Absolventi technik nemívají problémy se zaměstnáním, zato absolventi netechnických/nepřírodovědných oborů značný.
Kaja222
11.12.2013 11:09:51
ona nestuduje techniku, ale nejake nabozenstvi ci co. Tam to funguje jinak. Jasne, ze analyzu nebo algrebru nastudovat dopredu nejde. Precist si desitky knih doporuceny literatury ano.
Jana, školkáč a školák
  • 
11.12.2013 11:06:39
Ano, nejmladšímu bylo pět, ale kolik bylo těm ostatním?
Rada načíst si co nejvíc předem, a během studia si to již jenom "třídit" mě taky dostala - studovala jsem techniku a tam si to nedovedu ani představit.
Kaja222
11.12.2013 10:52:55
ja studuju CZV ucitelstvi na UK a kdybych mela nascteno, tak si piskam. Takhle do sebe laduju jednu 300strankovou knihu za druhou. Nejmladsimu je 2,5, rodina pochopitelne trpi, ja nestiham. Ze zkousek mam hruzu, protoze veskerou tou psychologii, pedagogikou jsem byla nedotcena a ted zjistuju jak je to obsahla problematika.
. .
11.12.2013 10:48:40
V článku je myslím uvedeno, že když začala studovat, nejmladšímu dítěti bylo pět let. Jelikož dětí má devět, odhaduji, že péči o mladší děti i domácnost mohla studentka úspěšně přenechat starším dětem (alespoň ve dnech přípravy na zkoušky). Taky by mě ovšem zajímalo to zaměstnání...

Jinak mě teda nejvíc dostala rada načíst si co nejvíc předem, a během studia si to již jenom "třídit" :-) Jako první VŠ ještě zamalada jsem studovala matfyz, a živě si to na takové škole představuju :-D (ale u humanitních oborů budiž...)
Jana, školkáč a školák
  • 
11.12.2013 10:29:13
Znám několik žen, které studují s dětmi (1-2) a při zaměstnání. Pravda, všechny z donucení zaměstnavatelem a všechny z toho padají na ústa + jedné se rozpadá manželství.
Jedna spolužačka na VŠ (denní studium, nepracovala, zato stavěli barák - o víkendech vařila zedníkům) měla dvě maličké děti (narozené během studií) a s vypětím sil studovala za cenu toho, že babičky si rozdělili směny na péči o vnoučata -ranní a večerní. Ona navíc dojížděla, takže se vracela domů pozdě večer.

Také by mě zajímalo, jak to prakticky dělá zaměstnaná matka od devíti dětí. Rady "učila se, kdy se dalo" popř. "hodinku ráno, než vstaly děti" mě bezmála rozesmála.

Podstatná informace by byla,
-kolik let bylo v době studia všem dětem (malý školák potřebuje více času matky než maturant)
-kdo se podílel na péči o domácnost
-kdo se podílel na péčí o děti (babičky, chůva) a v jaké míře
-kolik let studium trvalo
-kolik zbývalo času na trávení volna s rodinou
-na jak dlouho chodila paní do práce, docházela někam nebo pracovala z domova?
-poskytoval zaměstnavatel placené studijní volno?
kreditka
11.12.2013 9:44:34
Jen by mě zajímalo kde tou dobou, kdy se maminka učila na zkoušky bylo těch 9 dětí... Sama se přiznám že já bych to nezvládla a tomám děti 2. Jenže dcera není úplně standartní dítě a jen boj aby mohla letos do školy mě trvá minimálně 2,5 hodiny denně + k tomu kroužky, které nemá jen tak z rozmaru, ale které ji pomáhají aby dohnala vrstevníky - to mi zabere 3 dny v týdnu celé odpoledne...
[<<Předchozích 60] Příspěvky 6168 z 68 

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.