| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem pro přirozený porod

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 31 [Dalších 11 >>]
11.2.2014 8:01:11
Z hľadiska porodov majú nemocnice v naprostej vačšine prípadov do slova "úžasný" na kilometre ďaleko.

Moje porody tam prebehli, ale keby som nemala odhodlanie a svoju "držku", tak neviem, jak by to dopadlo. Pohodový personál rozhodne nebol, špeciálne u druhého porodu, kde som musela upozorňovať sestru, ktorá ma seřvala, že čo na ňu "křičím" odpovede do jej dotazníku. Upozornila som ju jasne a dorazne na to, že mám kontrakce, ktoré chcem predýchať a miesto toho zrovna šialene nutne potrebuje odpoveď do dotazníku, kde bydlím a jestli som vdaná - a že preto jej odpovedám hlasom, ktorý nie je tichučký, pretože to u kontrakcie proste nejde. To bolo v Karviné. Už aj na moj porodný plán kukali sposobom, že "čo si to dovoľujem, takové novoty!" (v roku 2008, v roku 2005 vo Frýdku-Místku moj porodný plán brali naprosto normálne).

Rodiť poprvé v Karviné, tak ma vystresuje určite a bohvieako by porod skončil (a oni by možno zase vyhlasovali, jak zachránili život dítku i rodičke císařem....a to proti císaři ako takovému nemám nič, mám ale všetko proti systému a prístupu). Takto som sa len ohradila a trvala na svojom, odpovede jej dávala nakoniec medzi kontrakciami, ne v čase kontrakcií (ono by to počkalo i po porodu, keď sme u toho, mala som překotný, za 2 hodiny bol syn vonku). Rodila som veľkú časť porodu ve stoje (mne to tak vyhovuje), ale čo som musela zase "držkovať", než ma pustili sa postaviť (nebola som žiadna rizikovka a srdíčko BILO v pohode).

Toto je moja subjektívna skúsenosť ohľadne "úžasnosti" a "pohodovosti" nemocničného porodu.

kukuřice
  • 
10.2.2014 23:23:22
Nevím kde bereš tu jistotu, je dispozice k bezproblémovému porodu se dědí.
Žádná z mých prababiček u porodu nezemřela - a to jedna porodila dvojčata.
Jedna moje babička porodila doma s PA bez komplikací 2 děti.
Druhá moje babička porodila doma s PA 4 děti - jediná komplikace - jedno dítě mělo omotanou pupeční šňůru kolem krku - PA to zvládla - strýc je VŠ vzdělaný.
Páté dítě porodila v porodnici a to jenom proto, že dom. porody už byly zakázané - a pěkně na to nadávala.
Moje matka porodila v porodnici bez komplikací 2 děti.
Moje sestra porodila v porodnici 2 děti - díky známému v lékařském personálu měla oba porody přirozené, beze všech lékařských zásahů a bez komplikací.
A můj porod v porodnici? :
*Ještě vám nepraskla voda? Tak vám ji praskneme.....tak a teď musíte 30 minut ležet na zádech
*Nějak se neotvíráte, dáme vám něco proti bolesti, uvolníte se a rychleji se otevřete
*Hmm, jste na 4 centimetry, ale slábnou vám kontrakce, dáme vám oxitocin
*Podle monitoru se dítěti nedaří dobře, musíme ho rychle dostat ven, podepište nám souhlas s císařským řezem.....
Lékaři se na vizitě byli do prsou, jak nás zachránili a já se dodnes trápím
otázkou, jestli to opravdu muselo takto skončit. A jestli by to takto skončilo, kdyby se ve mě pořád nehrabali.
kukuřice
  • 
10.2.2014 23:01:59
"to zas bude pod dva roky starym clankem 8 km diskuse o tom, jak by jedna chtela rodit stejne, jak by druha bez porodnice zemrela. Furt dokola...................... "
kukuřice
  • 
10.2.2014 23:00:39
psala jsem - hromadně se rodí s pomocí lékařů 60let.
Šešule
10.2.2014 20:50:15
Prvorozený měl taky omotanou šňůru a narodil se bez problémů, nejmladší měl taky omotanou šňůru a taky byl v pohodě.
Otázka je, co s tvojí známou před tím dělali a jestli by se to dělo i doma. Ono totiž mít bezzásahlvý porod je ve většině našich nemocnic sci- fi.
Jája
  • 
10.2.2014 18:47:54
Paní Šichtařové jsem si dřív vážila, ale ať si rodí, kde chce, třeba na náměstí. Já osobně beru nemocnici jako úžasné zařízení, jehož úkolem je na porod dohlédnout, aby proběhl v pohodě a aby byli oba - dítě i matka - zdraví.
Teď jsme měli v rodině čerstvý porod. Všechno bez problémů - až ke konci to začalo jít ztuha, lékaři naznali, že porod jde nějak pomalu, mělo by to být rychlejší. Nahodili dítko na přístroje a zjistili, že se mu chvílemi zastavuje srdíčko. Okamžitě na jiný stůl, rodičku uspat a porod císařským řezem. Dítko mělo pupeční šňůru omotanou kolem krku, čím víc šlo ven, tím víc se škrtilo. Kdyby rodička rodila doma, nemuselo to dítě přežít nebo by mohlo být do konce života těžce postižené. Takhle je na světě další krásné zdravé dítě. A při porodu nikdo nepředpokládal, že to skončí císařem.
katka+synek2007
10.2.2014 18:28:06
Navíc s pomocí lékařů se rodí déle, tato éra začala dříve než porodnice. kdy přesně, to nevím, to bych musela hledat.
Maddala, 3 svišti
  • 
10.2.2014 18:17:19
No jo, to je ale chytání za slovíčka...

bylo myšleno, že v průběhu 60-ti let porodů v porodnicích by pravděpodobně v přírodě vymřely (s prominutím) matky, které nejsou schopné porodit bez problémů... a 60 let - to jsou tři generace....takže dneska málokterá žena může říct - moje matka i babička porodily bez problémů, porodily by i samy, bylo-li by to nutné, tudíž je vysoká šance, že já na tom bude obdobně...
... popravdě - já bych patřila k těm vymřelým... :-D
kukuřice
  • 
10.2.2014 17:17:46
"Středoevropan tak dlouho rodí s pomocí lékařů"
Já jsem tedy ještě nikdy neslyšela, že by porodil nějaký středoevropan. Slyšela jsem pouze o porodivších Středoevropankách. A ty hromadně rodí s pomocí lékařů nějakých 60let.
katka+synek2007
10.2.2014 15:12:53
Taky jsem v zásadě uvažovala tak, že jsem savec, tedy mám normální schopnost porodit. Ovšem je tam jedno "ale". Středoevropan tak dlouho rodí s pomocí lékařů, že už tam chybí genetická selekce v případě žen, které by v přírodě zemřely a tedy neporodily. Člověk je prostě po všech stránkách zatraceně zdegenerovaný jako všichni domestikanti. Takže za mě, věřit si ano, ale ostražitost je na místě.Tímto se nevyjadřuju k problematice domácích porodů.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 31 [Dalších 11 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.