| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jsem pro přirozený porod

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 31 [Dalších 1 >>]
Šešule
10.2.2014 14:24:38
~a~~7~
10.2.2014 12:16:00
Taky jsem si myslela, když mi kamarádka říkala, že jsem s ní v březnu stihla porodit tak tak (odsoudili ji, tuším, v květnu), že to musí být za něco jiného. A vidíš...
Šešule
10.2.2014 12:04:59
Jo, to je TENHLE případ? Stalo se to před několika lety, ne? Přišlo mi, že je to tak jasný, že ji za to přeci nemůžou potahovat~7~~7~~7~
10.2.2014 11:55:10
Já ti to přepošlu.

No, IK fakt byla u porodu doma, a je diskutabilní, jestli něco nezanedbala (nikdo jsme u toho nebyli), jestli opravdu nebyla až příliš trpělivá a jak to bylo s tou resuscitací. Je nicméně zjevné, že její proces nebyl spravedlivý, a pokud nejsou jednoznačné důkazy, má platit presumpce neviny.

ZŠ nebyla onou ženou najata na asistenci u porodu doma, ale jako doprovod do porodnice, a de facto tam nefigurovala (nebo neměla figurovat) jako zdravotník, ale spíš jako dula (protože v porodnici, kde nemá smluvu, může být jen jako doprovod). Jistě, člověk znalý poměrů může pochybovat, zda to není jen verze pro případ, že by se "něco stalo". Já jí ale věřím, a tak jako tak, pokud nejsou jasné důkazy proti ní, má platit presumpce neviny. Ona hned, jak k tomu porodu (překotnému, tudíž doma, ale neplánovaně) dojela, volala RZS, a ten hovor je zaznamenán. Dítě již ozvy nemělo a narodilo se mrtvé, neměla vůbec příležitost něco zanedbat. Oni ji vlastně odsoudili za to, že tu ženu během dne, kdy spolu telefonovaly, neodeslala do porodnice (což by neudělala ani PA z porodnice, kdyby paní volala tam - kontrakce málo časté, žádné objektivní problémy...).
Šešule
10.2.2014 10:43:01
O ZŠ nevím nic moc. O jejím procesu se veřehně nic moc neví a ani v jiných zdrojích jsem na nic nenarazila. V čem ti přijde ten případ absurdněnší?
10.2.2014 10:39:22
Nevím, zatím asi nic. ZŠ taky asi nic, čeká na další instanci. Nevím, jestli to sleduješ, před koncem roku rozesílala nějaké dokumenty včetně textu odvolání. Ten její případ je ještě mnohem absurdnější než ten s IK, jen holt než to nějaký soud uzná, nemůže konat svou práci :(
Šešule
10.2.2014 10:34:23
Porodila a čistě omylem u toho byla paní, co je čistě náhodou porodní asistentka~;)
Ale jsem optimistka. Myslím, že za 10 let to bude lepší...
Mmch, nevíš co mezinárodní soud? Myslím, že už se pomalu chýlí doba, kdy by měl rozhodnout ve věci žaloby na ČR.
10.2.2014 10:23:12
Dva roky starý, ale bohužel stále aktuální (až na to, že paní už mezitím jistě porodila). Hlavně se bojím, že bude aktuální třeba ještě dalších 10, 20 let... ~7~
Jana, školkáč a školák
  • 
10.2.2014 10:05:00
Podstatné je, aby každá mohla porodit v tom prostředí, jaké si svobodně vybere. Kdo chce rodit v porodnici, nechť rodí v porodnici, kdo chce rodit doma, nechť rodí doma. Ale takto to u nás bohužel nefunguje, tuto svobodu nemáme (na rozdíl od zbytku civilizovaného světa) a to je špatně.
Klarisanek
10.2.2014 9:46:54
to zas bude pod dva roky starym clankem 8 km diskuse o tom, jak by jedna chtela rodit stejne, jak by druha bez porodnice zemrela. Furt dokola......................
[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 31 [Dalších 1 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.