11.3.2014 20:40:08
Souhlasím, že jde hlavně o zdraví miminka, ale to nutně musí souviset se stavem maminky, se kterou je propojeno. Platí to v těhotenství, platí to při porodu, platí to v životě - když je dobře mamince, má šťastné a zdravé miminko. Řada komplikací fyzického rázu má původ v psychickém rozpoložení rodičky a ta je často pod tlakem personálu nucena rodit dle jejich harmonogramu, nikoli svého tempa a tam vězí mnoho příčin zbytečných komplikací.
Ne všechno se dnes dá dělat přírodně, ale porod je tak zásadní, že by mělo být vše tak, jak si rodící žena přeje (některá lékařský dozor a záchranáře při ruce, druhá klid a ticho, třetí delfíny ve vodě..). Roďte si jak chcete a na zdraví dbejte |
Helaovecka |
• |
17.2.2014 12:43:53
Ale porod neni nemoc aby se musel lecit. To prave v nemocnici se z nej stane nemoc. Pritom nase telo umi porodit samo, kdyz mu v tom neprekazime a nezasahujeme do prirozeneho prubehu. S Marketou Sichtarovou naprosto souhlasim, mam to stejne.
|
MartinaNov (dva rošťáci |
16.2.2014 14:07:44
bylo by fajn, kdyby se všechny ty maminky, které chtějí rodit doma, protože jsou na ně doktoři v nemocnici zlí, ubližují jim, dělají vše jen proto, aby jim porod znesnadnili, prostě největší sadisti a surovci............. kdyby se ty neskutečně empatické ženy raději zamyslely, že se nejedná až tak o jejich pocity, ale hlavně o zdraví miminka.
A zeptejte se všech vašich babiček a prababiček, jestli by raději nebyly v čisté nemocnici, kde jsou v bezpečí ony i jejich děti, než rodit doma. Nejsme ve středověku, nebo si slepé střevo taky raději vyléčíte doma samy???? |
Helena, tři dospělé děti |
• |
13.2.2014 23:52:06
Máte pravdu. Porod nikdy nebyl, není a ani nebude úplně bezpečný. Proto vždy existuje riziko jak pro dítě, tak pro rodičku. Jde o to, jak rychle lze pomoct, pokud se něco zvrtne.
|
Lei |
13.2.2014 18:30:50
Ahoj katko, už jsem pro Tebe jednou založila diskusi, ale byla mi smazána, kdybys chtěla vědět něco o přirozeném porodu v Centru aktivního porodu v Kadani, tak mi nech vzkaz na Květnu 2011.
|
12.2.2014 9:32:53
Brno-Obilňák - před 12 lety, Brno Bohunice před 9 lety, Brno milosrdní před 3 lety. Kolečko jsem dělala, protože mi další nové prostředí vyhovovalo. Nechtěla jsem se nikdy vracet "na místo činu"
|
katka+synek2007 |
12.2.2014 8:35:36
A v jakých? Budu v létě rodit, tak je to pro mě aktuální.
|
katka+synek2007 |
12.2.2014 8:34:09
Biologie není matematika a vše je samozřejmě komplexní. A proto je logické, že na tak složitém procesu jako porod se podílejí mimo jiné i dědičné faktory.
|
Markéta, kluci 12 a 5 |
• |
11.2.2014 11:08:30
No nevím, moje druhé dítě mělo taky sňůru kolem krku, takže když lezlo ven, srdíčko mu chvílema taky neťukalo. Vylezlo a bylo OK, na začátku míň bodů za barvu a svalový tonus, jinak byl OK.
Sestřenice rodila v porodnici a dítě se vinou porodníků narodilo víceméně mrtvé, pak nějak naskočilo (ne, že by se doktoři snažili), ale následky byly devastující. Bezpečnost porodu v porodnici je podle mě velmi diskutabilní, porod prostě není absolutně bezpečný. |
11.2.2014 9:53:16
u mě - v různých třech porodnicích úplně bez zásahů s volností pohybu, tož jsem asi z Marsu
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.