| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Soud rozhodl: očkování dětí je povinné

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 131 [Dalších 91 >>]
.kili.
23.2.2014 16:52:07
- pravni komentaře Rozalia, např.

http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=561&Itemid=1

mají cenu sobotní přílohy rudého práva

Valentina1
23.2.2014 15:45:59
Proti vuli rodicu nikdo dite naockovat nemuze, rodice musi s ockovanim vyslovit souhlas.
hani
  • 
23.2.2014 15:41:50
a na co se tedy podle vás čeká?
hani
  • 
23.2.2014 15:26:52
Na tuberkulózu se neočkuje asi 2 roky, pokud je maminka, tak očkovaná proti tuberkuloze byla, a evidentně to bylo k ničemu. Dřív se očkovalo asi v 8 letech, a ještě se zkoumalo, jestli je to vůbec potřeba, když tubera byla v rodině, všichni mají protilátky. takže očkování novorozńat plošně je prostě špatně.
Valentina1
23.2.2014 15:17:33
Jeste jsem nasla pravni komentar k tomuto soudnimu rozhodnuti, na ktere se clanek odkazuje:

http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=view&id=561&Itemid=1

Cituji: "Články často budí dojem, že rodiče musí děti očkovat proti své vůli, tento výklad není správný. Povinnost očkovaní v ČR stále trvá, rodiče při nepodrobení se této povinnosti činí přestupek a mohou být sankcionováni (dostat pokutu), ale jejich dítě „násilně“ naočkováno být nemůže.
Z médií se na první pohled může zdát, že jde o převratné soudní rozhodnutí, je to spíš odraz setrvalého stavu a přístupu institucí k povinnému očkování. Jeden z řady neúspěšných, ale i tak důležitých pokusů rodičů, rozporovat nutnost této právní úpravy v ČR."

JInak na strankach tohoto sdruzeni se daji najit pravni normy, upravujici ockovani, i s vykladem:

http://rozalio.cz/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=136&Itemid=167

Cituji: "Nový zákon stejně jako dosavadní předpisy vyžaduje, aby s očkováním rodiče vyslovili souhlas. Ten musí být svobodný a informovaný. Očkování tedy není výkonem, který lze provést bez vyžádání si souhlasu rodičů."

"V případě rodičů, kteří žádají o odklad očkování nebo ho odmítají z důvodu svého nejlepšího přesvědčení o zájmu dítěte po prostudování řady materiálů, zvážení výhod a nevýhod očkování nebo po předchozí špatné reakci dítěte na očkování, rozhodně nejde o zanedbávání péče o dítě. Právě naopak jde o zhodnocení nejlepšího zájmu dítěte a též o základní právo na svobodu myšlení, přesvědčení a víry, což je podle Ústavního soudu legitimním důvodem pro odmítnutí očkování."

"Nic se nemění ani na právní úpravě, která zakazuje lékařům podávat z vlastní iniciativy hlášení hygienické stanici o tom, že došlo k odložení nebo odmítnutí očkování. Ze staré právní úpravy i z nového zákona o zdravotních službách vyplývá, že lékař je povinen zachovávat mlčenlivost o všech skutečnostech, o kterých se dozvěděl v souvislosti s poskytováním péče. Výjimky z mlčenlivosti stanoví zákon, ovšem pro hlášení neočkování není stanovena žádná výjimka."

Lenie
23.2.2014 14:22:52
A nejvíce se rozčilují ti, kdo nemají žádnou (negativní) zkušenost s očkováním. S otevřeností hranic se všude objevuje všechno, viz zvýšený výskyt TBC, a jiných nebezpečných nemocí. Neříkám naďobat do dětí všechno - to určitě ne. Nejvíce proti očkování brojí ti, kteří si přečetli miliony článků na netu, popř. v časopisech pro úžasné matky (ne vždy sám autor tušil, o čem píše), ze všech názorů mají v hlavě chaos, ale jejich postoj je ten jediný správný. Pro mě je lékař autorita, ja jsem medicínu nestudovala a proto věřím tomu, kdo ví o čem mluví. Když něco nevím, zeptám se, třeba i více lékařů na jejich názor a potom se rozhodnu, ale odvolávat se na internet, jako zdroj neprůstřelných informací? Dítě známé, známé mojí známé mělo divnou reakci, asi na očkování :) a už je z toho řetěz, a už se to veze... :) Asi jsem špatná matka, naše děti očkované jsou, dokonce (můj ty smutku) mají navíc pneumokoky, po osmém zánětu středního ucha a pozitivní kultivaci, bylo to špatně jim to ďobnout? Taky mohli být bez očkování a už hluché. Bohužel názory na očkování jsou povětšinou extrémní, ať pozitivní či negativní, což asi není OK... :)
.kili.
23.2.2014 14:08:46
"Je tam "nenaockovani" (tzn. akt nenaockovani), ne "nenaockovany" (clovek). "

Madame,. pokud mne chcete vyučovat mé mateřštině, pak byste ji prvně měla sama umět. Věta "Nenaockovani porusuje vyhlasku" dává větší smysl za předpokledu, že jste si spletla i a y. Nenaočkování je děj či jeho absence a ten nemůže porušovat vyhlášku ani zákon, ani nic, neboť porušení právní normy je věc ryze lidská.

.kili.
23.2.2014 14:03:52
- "Prestante delat chytreho, radeji ctete poradne a rozlisujte mezi -i a -y."

Užil jsem "ý" naprosto ve shodě s tím, co jsem chtěl vyjádřit.

- "Ohlasenim komukoli porusuje zakon na ochranu osobnich udaju a v tom je prave ten rozpor. Jenze tento zakon je nadrazeny ockovaci vyhlasce."

syamozřejmě že neporušuje, to prvně. Podruhé očkování je upraveno zákonem, Vaše informace jsou chybné (nejspíše proto, že staré).

- "Tohle je posledni reakce na jakekoli vase prispevky "

Vy toho naslibujete

- "kdo misto argumentu vari z vody a urazi ostatni, kteri si dovoli nesouhlasit"

z vody vaříte Vy. Já jsem nikho neurazil, kdežto na osobní invektivy reagoval.
Valentina1
23.2.2014 13:55:33
Prestante delat chytreho, radeji ctete poradne a rozlisujte mezi -i a -y. Je tam "nenaockovani" (tzn. akt nenaockovani), ne "nenaockovany" (clovek).
Ohlasenim komukoli porusuje zakon na ochranu osobnich udaju a v tom je prave ten rozpor. Jenze tento zakon je nadrazeny ockovaci vyhlasce.

Tohle je posledni reakce na jakekoli vase prispevky, nemam potrebu diskutovat s nekym, kdo misto argumentu vari z vody a urazi ostatni, kteri si dovoli nesouhlasit.
.kili.
23.2.2014 13:19:23
"Nenaockovani porusuje vyhlasku, ale pokud vas doktor nahlasi, tak tim porusuje zakon na ochranu osobnich udaju a za to ho muzete zalovat. "

nenaočkovaný (je-liřeč o dítěi) neporušuje nic, jeho rodiče porušují zákon.
Ohlášením ogánům ochrany veřejného zdraví ohlašující žádný zákon neporušuje, kdežto ho naplňuje. Ale žalovat můžete jistě jak chcete.
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 131 [Dalších 91 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.