| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Okresní nemocnice s poliklinikou

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 78 [Dalších 58 >>]
Paja_P
13.6.2009 12:43:24
Letost v březnu jsem si zopakovala porod ve Znojmě. Můj první, před 4 lety, byl vyvolávaný, bolestivý a dlouhý. PA mi nepřišly ani protivné, ani milé. Vzpomínám na svůj souboj o epidurál, který se mi snažily vymluvit s tím, že už to nemá cenu, což jsem jim po 17ti hodinách porodních bolestí nevěřila a nakonec si jej vymohla. Mno, musím říct, že mám pocit, že mi jej "ošulili", prostě nezabral jak by měl a ubral mi možná tak 20% bolestí. Ale i tak si vcelku nemůžu na svůj první porod stěžovat.
Letos jsem se do Znojma vypravila rodit opět. Po několika hodinách kontrakcí jsem se v deset večer dostavila do porodnice, kde mne přijala PA Vodičková. Oznámila mi, že jsem teprve na začátku, otevřená na dva cm. To mě zdrtilo, ale po klistýru (dobrovolném) se to tak rozjelo, že mně sotva dotáhla chuděra na křslo :-) V 1:00 ráno se narodil můj syn, čili dvě hodiny poté, co mi PA vzala vítr z plachet tím, že to je v začátku. Bez nástřihu, bez chemie, bez zásahů. Doktor přiběhl až když byl malý venku a bylo po všem. Nepotřebovali jsme ho :-) Syna mi dali ihned na břicho a nechali tam, dokud jsem jej sama nepodala manželovi, který šel se sestrou vážit. Přinesl ho hned zpět a nikdo nám ho nebral, nedával do inkubátoru "na prohřátí" apod. Přisát jsme zkoušeli hned na sále.
Ohledně odd. šestinedělí bych měla několik výhrad. Předesílám, že jsem nemohla kojit a to ze zdravotních důvodů. Očividně jsem na odd. byla jediná s dítětem u sebe, která krmila z lahve, naed čímž se všichni (personál) pohoršeně pozastavovali a vyptávali se, pročpak nekojím. Po vysvětlení se omluvili a byl klid. Ale prakticky každá sestra, která právě nastoupila směnu, každý doktor při vizitě (i ženský, což absolutně nechápu, co mu je do mého nekojení) se podivovali. Ocenila bych, kdyby se napřed podívali do zdr. záznamů, než se do mě pustí a následně se omlouvají se slovy "Aha, to jste vy, tak to jo, nezlobte se, zapoměla jsem..." Také jejich nařizování co a v kolik hodin mám dělat mi nesedělo, neboť jsem například zrovna krmila syna a prostě jsem nehodlala odběhnout jen proto, že se to právě oné sestře hodilo. Ale to už jsou detaily. Zasvěcování do tajů mateřství jsem s díky odmítala, neboť vše potřebné ohledně péče o mimčo jsem znala. Syna jsem si vykoupala bez asistence sestry, což ji mírně zaskočilo, ale opravdu nepotřebuji instruktáž na něco, co jsem dělala x-krát.
Když to shrnu - porodnice za jedna, šestinedělí za tři.
8.4.2009 23:07:49
Dobrý večer.....
Musím říct,že mě odpověď paní M. na můj příspěvek dost zarazila.Jediné slovo z toho,co jsem napsala nebyla lež,netuším,proč bych lhát měla.
Prostě jsem napsala věci,které mě moc mrzí zpětně,ale bohužel je už nenapravím a proto se jich chci při dalším porodu vyvarovat,což je myslím normnální.

Každopádně nejsem vůbec překvapená z toho,co napsala paní Jana..... Za pár dnů jdu rodit, tak jsem strašně zvědavá,jak to bude probíhat tentokrát.~d~
tereji
6.4.2009 22:30:41
JEŠTĚ BYCH CHTĚLA VAROVAT všechny maminky před Mudr.Švábem(ortoped)chodí se k němu na kontrolu kyčlí.To je tak necitlivý doktor mám na jazyku i horší slovo,ale radšiho spolknu.Nechápu jak takový lékař muže pracovat s dětma.Zato Mudr.Kučera je sympaták a šikovný.
tereji
6.4.2009 22:21:43
Milé maminky,neberte si do porodnice porodní plán je to zbytečné a zvládnete to i bez něj a hlavně budete v klidu,por.as.vědí co dělat.Nebojte se miminku dát příkrm pokud ještě není nástřel(jen mlezivo)přece ho nenecháte hladovět!Akorát musím souhlasit s přiložením k prsu hned po porodu,maminky pohlídejte si to!!!
Ivory
24.3.2009 13:47:25
Míšo,

tak zřejmě někomu to umožní, někomu ne. Zřejmě mělas jednolůžkový pokoj,ne? Mně bylo řečeno, že manžel se mnou může setrvat jen pokud budu mít jednolůžkový pokoj ( který mi ale k pl.sekci prostě nezamluví)a jednolůžkových je hodně málo.Na dvojlůžkovém zůstat celý den nemůže, nebylo vhodné vzhledem k druhé mamince........což chápu.Přečti si diskuzi na baby-café.Je to o štěstí a o a vůli právě sloužící směny. Náhodám sem svůj porod vystavovat nechtěla.

Nechápu ale ty plánované sekce prováděné v celkové anestezii, přestup anestetik do plodu je mnohem větší než u svobodné anestezie.To je trošku zastralý postup.......

Ano,taky mám ústa, takže někdy nezbylo než na nějakou PA zvednout hlas a důrazně jí něco popáté zopakovat.Ale žena na porodním oddělení má mít především klid....a ne se pořád o něčem dohadovat.Popravdě řečeno sem si na při dvou hospitalizacích na porodním odděmení připadla jako chovanka ústavu a ne jako svéprávná pacientka. Je zajímavé, že takto se chovali zejména maldší PAtky.
Osobně si myslím,že porod je tak vzácný okamžik v životě ženy,že nějaká "nevychovaná telata co si nevidí do huby" tam nemají co dělat.

Na druhé straně sem ráda,že mě tato situace donutila vyhledat jinou porodnici, kdy sem se v každém okamžiku cítila především jako svéprávný člověk.Prostě sem o Zlínu měla lepší mínění ale osobní zkušenost mě z něj vyvedla.Zejména navrhované postupy pana asistentka M.
24.3.2009 13:05:40
Můj první syn se narodil 1.9 2002 a můžu říct,že to co jsem v porodnici čekala mě tam nepotkalo.Do porodnice jsem přijela s prasklou plodovou vodou a hned mě usadila PA když jsem jí řekla,že mě odtekly asi 2 litry plodové vody tím,že neví jestli tam zůstanu a nepujdu domů,protože mě do porodu chyběl měsíc.Porodní bolesti jsem měla křížové tak to bylo dost nepřijemné a ve sprše kam mě PA poslala se mě dělalo pořád špatně.Začala jsem se otevírat strašně rycle tak jsem šla rodit,ale malému se ven nechtělo.PA i Dr mě tlačily na břicho aby to šlo líp.Bylo to dost nepřijemné nakonec se povedlo.Ríšu odnesli a ani mě ho neukázaly.Byl to velký bojovník dávali ho do inkubátoru na 2 hodiny na záření kvůli silné žloutence a na 1 hodinu mě ho nosili na pokoj.Přístup všech sestřiček nebyl stejný a myslím si,že se ke mně jako k prvorodičce nechovali některé tak jak by měli.Druhého syna jsem rodila taky ve Znojmě 2.1.2007Když jsme dojeli do porodnice a věděla jsem,že budu rodit tak mě opět PA řekla,že neví jestli mě nepošlou ještě domů (měla jsem termín) pak přišla Dr a řekla,že jsem už hodně otevřená,že budu každou chvilku rodit.Rodila jsem dobře i přístup PA se u porodu dost změnil,byla taková víc vstřícnější hned jak jsem Patrika porodila mě ho dali na břicho pak ho odnesli umýt,zvážit a změřit a dali ho manželovi do náruče ten stál vedle mě když mě šili a pak mě ho dal a já malého přiložila k prsu.Teď s manželem přemýšlíme o 3 dítěti a vím určitě,že bych chtěla rodit zase ve Znojmě.~b~~b~~p~
14.3.2009 22:05:44
Nedá mi to a taky něco připíšu :)
Rodila jsem na konci října 2008 ve Znojmě a musím říct, že pokud se to dá konstatovat o porodu, bylo to super :) První dítě - syn se mi narodil v Jihlavě před 14 lety a byl to děs běs. I proto, že jsem rodila poprvé a i kvůli tehdejšímu přístupu personálu. Takže jsem se samozřejmě tentokrát bála už preventivně, hodně i proto, že o Znojemské nemocnici nejdou občas zrovna pěkné reference.
Bolesti začaly nabírat na intenzitě o půl šesté ráno a do porodnice jsme se s manželem vydali po půl desáté. Přijímala mě PA paní Vodičková, napojila mě na monitor, pak mě zkoukl pan doktor Kaliský (pan doktor je takový zlatíčko, usměvavý - byla jsem ráda, že tam byl, byl moc příjemný i při hospitalizaci předtím - díky němu jsem neměla pocit, že otravuju s maličkostí) a po velmi rychlém a letmém vyplnění papírů (paní Vodičková říkala, že se to doplní pak) jsme se přesunuli na porodní sál. Neměla jsem žádný plán, ale všichni byli moc hodní a vstřícní. Nikdo mi nic nenutil, paní Vodičková mi napustila i vanu, což jsem ani nehlásila dopředu (zapomněla jsem :)) Nakonec mi v ní bylo úděsný horko - horkou vodu nesnáším - tak mě tam omývala studeným hadrem, zapnula mi klimatizaci a nakonec otevřela okno dokořán (manželovi byla dost zima). Vodu mi píchla až když už to hodně bolelo, uvítala jsem cokoliv, jen aby se to pohnulo dál. Holčička se narodila ve 12:43, vůbec mě nešili, nebylo potřeba. Paní Vodičková namazala hlavičku miminka olejíčkem, aby šla pěkně ven. A to měla malá o půl kila víc, než syn. Pak mi ji dali na břicho, přikryli ji a nechali nás tak, než vyšla placenta. Odnesli ji jen na chviličku, když jsem šla na pokoj, aby ji zvážili atd. a manžel tam byl s ní. Na pokoji jsem ji měla za chvilku a pak už byla pořád se mnou. Paní Vodičková mi pomohla po 2 hodinách do sprchy, dohlídla i na první kojení. Byla moc hodná a příjemná, stejně tak i zbytek sestřiček, které jsem tam za náš pobyt potkala. Nestalo se mi, že by byl někdo nepříjemný, nebo neochotný.
Musím ještě říct, že paní Vodičkovou jsem při porodu viděla poprvé v životě, takže určitě nebyla příjemná jen proto, že by mě znala z předporodního kurzu (nechodila jsem na něj). Navíc jsem chtěla být sama na nadstandartu, nebyl ale žádný první den volný, takže mě nechali na třílůžkovém samotnou a nadstandart jsem dostala druhý den.
Takže můžu říct, že já jsem byla ve Znojmě moc a moc spokojená ~z~~z~
Lassie66
12.3.2009 11:51:39
Čekatelko, připravte se lépe. Já se na první porod opravdu těšila, těšila jsem se na shledání se svou prvorozenou dcerou a ještě nyní si vyčítám, že jsem se nedokázala bránit a prosadit si věci, které porodnice na svých stránkách nabízela, ale v praxi nedodržovala. Ke druhému porodu jsem šla také "bojovat", bohužel. A nebýt připravenosti na přechytralý personál, možná by druhý porod dopadl stejně, jako první(mimino odneseno, poloha na zádech, kojení boj).
Lassie66
12.3.2009 11:40:25
Milá Jano,
pošlete toto vyjádření primáři oddělení a chtějte znát jeho stanovisko. Dá se zjistit, která sestra měla službu. Nenechte to být a stěžujte si. Jinak se sestry nezačnou chovat profesionálně a budou dusit ostatní maminky svou arogancí a hloupostí.
Přeji Vám a miminku hodně zdraví a ať máte hezčí vzpomínky na případné další porody.
Jana + Filip
  • 
11.3.2009 23:43:36
M., ty jsi čekatelka, která ale nějak všechno ví nejlíp. Proč si to sem chodíš vůbec číst, když předem nevěříš tomu, čemu nechceš? Co by z toho kdo měl, kdyby si tu něco vymýšlel?
Řeknu ti svoji zkušenost a i kdyby se ti nezdála, prostě věř tomu, že je to fakt, tak jak to bylo.

Rodila jsem v září 2008, porod dlouhej 16 hodin, ale měla jsem taky PA Vodičkovou a byla jsem s ní moc spokojená. Držela se mého porodního plánu a neustále se ptala na moje přání, pokud bylo vhodné udělat něco jinak. Nejvíc si pamatuju na moment, kdy mě - tak nějak mateřsky a chápavě - chytila za ruku při další z nesčetných bolestivých kontrakcí. Dělala toho pro mě dost z profesionálního hlediska, ale tohle bylo tak lidské, nebyla to prostě taková ta rutina, kterou má v popisu práce dnes a denně. Taková drobnost, ale jak mě pohladila...
No nic. Na porodní personál si stěžovat opravdu nemůžu. Kvůli dlouhému otevírání se mě nakonec "odrodila" jiná asistentka, protože PA Vodičkové mezitím skončila směna, ale i ta další PA byla fajn, jen jméno už bohužel nevím. To už jsem tlačila, takže cedulky jsem nevnímala :-)

Zato hned po porodu, když mi dali prcka na břicho, nechali mi ho tam jen asi dvě minuty a přišla sestra - soudím, že už z novorozeneckého - a chtěla mi ho odnést, zabalit do peřinky a tím zahřát. A to přesto, že znojemská porodnice má být "baby friendly" (certifikát), a mimo jiné garantuje maminkám dvě hodiny s prckem na břiše po porodu! Podotýkám, že malej nebyl přidušenej, nedonošenej ani nic jiného, žádná komplikace, žloutenka, nic - prostě úplně zdravej, dost velkej. I v porodním plánu jsem měla uvedeno, že chci dítě dvě hodiny po porodu u sebe, změřit a zvážit až POTÉ (čemu by to vadilo??) a chci, aby se co nejdřív přisál. Takže jsem s onou sestrou "bojovala" - jak asi můžete po 16tihodinovém porodu bojovat. Trvala jsem prostě na svém, že prcka zahřeju na svém těle, síly jsem měla stále dost, a měli jsme tam s sebou velký tlustý župan na zakrytí miminka z druhé strany. Sestra se na mě podívala jako na matku-vražedkyni a nasupeně teda odkráčela (dítě jsem jí prostě nedala). Navíc mi do očí řekla, že "no teď se vám určitě nepřisaje" (z čeho tak soudila, nevím, když byl úplně zdravej a v pohodě).
Za další cca dvě minuty nakráčela znova tentokrát s (podle mě) výmluvou, že ho musí odnést na vyšetření dětské doktorce. To už člověku nedá, když slyšíte vyšetření, doktorka, tak prostě radši rezignujete, protože věříte, že je to zřejmě nutné. Takže jsem si ho bohužel!!! nechala odnést. Člověk prostě neví. Podle mě - zpětně - to ale bylo zbytečné. Pokud garantují 2hodiny prcka u sebe po porodu, tak snad může dr. přijít k vám a prcka vyšetřit na břiše maminy, nebo nevím, jak to dělají, ale umožnit to lze. Jen mně prostě sestra do očí tvrdila něco jiného.
Pak jsem tam ležela při šití, které jsem nijak nevnímala, s prázdnýma rukama, na břiše nic, prostě po dlouhém porodu nic moc pocit, takové přetržení kontaktu... byla jsem sama - protože aspoň tatínka jsem poslala za prckem... Donesli mi ho až za další dvě hodiny(!), kdy se prý vyhříval v inkubátoru (opravdu se nenarodil podchlazený atd., opakuji, že si myslím, že sama bych ho dostatečně zahřála na lidskou teplotu stejně jako inkubátor). Snažili jsme se, aby se přisál, ale nešlo to, tak mi ho odnesli na celou noc, aby ho nakrmili... prý ať se vyspím, kolik myslíte, milá M., že jsem po takovém zážitku jako je porod naspala? Celkem 3 hodiny. Stejně pořád myslíte na miminko a nemůžete se ho dočkat. Prckovi mezitím dali 2x umělé mléko a my s kojením bojovali až doteď - bude mít půl roku. Stále kojím, ale co mě to stálo, to by vydalo snad na román. A přitom si myslím, že kdyby mi ho ta šílená sestra z novorozeneckého (bohužel nevím jméno, kdyby jo, stěžuju si na ni!!!) dala přisát hned po porodu a netvrdila mi ty nesmysly, tak se mi laktace nastartovala v pohodě. Pak když kojení nejde, pročítáte brožury co ještě udělat a všude se dočtete hned na začátku - důležité je nechat přiložit nejlépe do půl hodiny po porodu... něco, co už nezměním.

Milá M., byla jsem taky na nadstandartu a prcka jsem neměla celou noc. Nevěřte, jestli nechcete, ale zavíráte oči před pravdou. Jak můžete napsat:
"A vy jste byla po porodu patrně vyčerpaná tak, že jste ani nevnímala, když se vás dětská sestra ptala na přiložení k prsu." ??? Jak jsem psala výš, mně se sestra neptala, já jí to musela sama říct a ona mi do očí tvrdila, že to není možné. Natož aby se mě zeptala, jestli to chci!!!

Taky se na příští "boj se zdravotníky" budu připravovat předem. Taky už nic nenechám náhodě. Ale ne, že bych chtěla bojovat se všemi!!! S těmi, co vidím, že chtějí pomoci, bojovat nemusím. Za ty jsem moc vděčná a patří jim velký dík. Jen s těmi, kteří kvůli své pohodlnosti a možná zaběhlým zvykům nebo lhostejnosti, mi život, porod, kojení a kontakt s miminkem ztěžují! Je jich menšina, ale dokážou vám to tak ztrpčit, že zkazí dojem ze skvělé práce těch ostatních, bohužel.

Na novorozeneckém to bylo jak kdo. Některé sestry fajn, jiné míň, jako všude... s doktory/doktorkami jsem byla spokojená.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 78 [Dalších 58 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.