| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Jak vypočítáte datum porodu?

[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 75 [Dalších 25 >>]
bobina
  • 
5.10.2005 15:23:55
Ahoj Gabco tak rikas do pristiho uterka tak to uz je opravdu za dvermi.Budu ti drzet palce at ti to vse dobre dopadne a miminko je krasne a zdrave, pak se musis ozvat jak si to prozivala.No ja mam do vypocitaneho terminu podle ultrazvuku jeste 16dni a docela zacinam byt nekdy nervozni,preji si, aby uz to bylo,ale pak zase jak mne trochu zaboli bricho tak zase jezisi jeste pocej,ale jednou to prijit musi.My uz mame pro naseho drobecka vse nachystane a jen cekame az ten cap prileti.
Ale nemuzu pochopit jak moje babicka mohla mit 7 deti,a drive nebyli zadne oblbovaky a stejnak to zensky vse vydrzely tak co by jsme to nevydrzely, vid!
Ja se chystam na kontrolu v patek a tak pocitam ,ze to zatim bude stejne porad zavrena a zadna zmena.Jsem zvedava na toho naseho klucinu ja jen doufam ,ze nebude moc velky podle toho co mi rikal pan doktor ve 20tydnu,snad ne.
Tak se pro zatim mnej a drz se a urcite napis
  • 
4.10.2005 22:05:20
Ahoj,
právě dnes jsem byla na další prohlídce. Minulý týden se můj gynekolog jen usmíval, že se vůbec ve vnitř neměním tak dnes se zase smál, že můžu porodit každým dnem :-D Což mně potěšilo. Ultrazvuk mi sice nedělal, ale "hmaty a chvaty" mi potvrdil, že můj malý je hlavičkou dolů a že hezky tlačí... Pak jsem byla změřena a vyšlo mi 153cm. Nejdřív jsem nechápala proč to , ale pak mi to vysvětlil. Řekl, že při mé výšce bych mohla rodit i císařem, ale zas jsem dost široká v pánvi tak by to mohlo jít i normálně, což bych brala víc. Taky mi nařídil už nikam daleko nechodit a při prvních příznacích porodních bolestí odjet do nemocnice, pokud bych ale neporodila do mého termínu by navrhoval i tak být už v nemocnici. Takže uvidím, pokud do příštího úterka se nic nezmění budeme se rozhodovat. Když jsem to dnes všechno povyprávěla mému mužíčkovi tak ten po příchodu domů vzal zabalenou postýlku a za 10 minut ji postavil...což by mu jinak trvalo pár hodin než by se rozhodl něco udělat :-D
Tak milá Bobino už se blížím do finále...trochu se bojím, ale zase se oba moc těšíme na to naše Maličké. Držím i Tobě palce ať jste všichni v pohodě. Ahoj
bobina
  • 
4.10.2005 13:33:03
Ahoj Gabco tak co jak se citis uz se ti to krati!!!!Necekas ,ze by to mohlo byt kazdym dnem a nebo ses v pohode?Ja jsem byla u lekarky pred par dny a ta mi potvrdila,ze maly uz je otoceny hlavickou dolu a je nizko,docela to citim protoze mne tlaci na cervix,ale ten je jeste zavreny.Takze uz pomaly cekam jestli to bude drive a nebo ne,protoze vim presne, kdy jsem mela plodne dny tak treba to bude fakt drive.No ,ale nechame se prekvapit.Tak se zatim mnej Ahoj.
  • 
3.10.2005 20:18:29
Zdravím,
jsem v 39 tt a taky jsem se dozvěděla o přípravku YAL a rozhodla jsem se, že ho použiju u porodu. Dočetla jsem se, že bez lékažského předpisu není v lékárnách k mání a i pak se hradí celý. Poprosila jsem proto o předpis svého gynekologa a ten mi ho předepsal. V lékárně jsem si už chystala penízky na jeho zaplacení, ale k mému údivu chtěli jen doplatek asi 5,-kč ! Takže jsem byla mile překvapená Gabriela PS: Jsem u HZP
2.10.2005 18:21:39
TAk, příbalový letáček s informacemi a návodem k použití je tady, a podle informací na www.ordinace.cz by měl být stále vázán na recept.




S.
2.10.2005 18:16:28
J9řo, on už se prodává bez předpisu? Já ho teda nikdy nepoužila :o), ale ještě u prvního dítěte nám na kurzu říkali, že bez předpisu nám ho v lékárně neprodají, ale že na předpis nám stejně většina lékařů napíše "hradí pacient", protože ho těhulím pojišťovny neradi proplácí, neb není nutný.

S.
2.10.2005 18:13:08
olivie,napíše ti dr.před porodem nebo se dá koupit v lékárně(což je blbost.na předpis je levnější) je to malá umělá lahvička s nálevkou.Je to malý domácí klystýr.Před porodem si ho uděláš a nemusíš si nechávat dělat klystýr v porodnici.Návod je tam
olivie.poprvé těhotná
  • 
2.10.2005 14:55:06
Můžete mě prosím někdo říct co je přesně ten Yal? Asi je to něco jak klystýr,ale jak to funguje,kde to seženu,co přesně to je?
Moc díky.
28.9.2005 18:12:34
ahoj holky,
jsem z Plzně a jsem v 16tt, ráda bych se dala do řeči s holčinou která je na tom stejně jako já.Ozvěte se, Plzeň není zase tak velká.
Janca
  • 
3.8.2005 18:51:07
Ahoj:-§
Ja si myslím, že až tak přesně to vědět nemusíš.Doktorka to prostě pozná podle ultrazvuku.
nedělej si vrásky.Já jsem v 8tt, a mám 8 letou dceru.U ní jsem věděla kdy přesně jsem otěhotněla a přenášela jsem jsem jí ještě skoro 3 týdny...takže až to přijde tak to přijde:-))Zdravím Jana
[<<Předchozích 40] Příspěvky 4150 z 75 [Dalších 25 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.