| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Okresní nemocnice s poliklinikou

[<<Předchozích 70] Příspěvky 7178 z 78 
Lin,1 syn
  • 
5.4.2006 21:16:38
Do kurzu pro těhotné jsem nechodila,už z přesvědčení,že to není nutné.Potřebné informace jsem čerpala z časopisů.Rodila jsem o 16 dní dřív.Dva dny dopředu jsem měla bolesti,nespala a chodila po bytě.Po prvním dni mi odtekla hlenová zátka(o které jsem doposud neslyšela).A už jsem si nadávala,že kurz by se hodil.Druhé ráno bych bývala lezla bolestí po zdi,přítel mě odvezl do porodnice.Monitor byl slabý,na porod to nevypadalo,ale pro jistotu zavolali doktora.Když zjistil,že mám termín daleko,tak mě sprdl,co tam jezdím.Po deváté večer jsme jeli zpět,to už bylo po domluvě s Dr. Kaššaiem,který slíbil,že si mě odrodí.Přítele jsem poslala domů,ať se vyspí,že před porodem zavoláme.To byla chyba.Asistentka Šulerová byla fajn do doby,než jsem bolestí křičela.Všude-ve sprše,na monitoru,atd. mě nechávala samotnou.Po klystýru jsem se zeptala,jestli mi mohou dát při porodu něco od bolesti.Řekla,že je ještě brzo.O půlnoci odtekla pl. voda.Ve 2.30 přijel přítel i doktor,těšila jsem se na injekci.A to podruhé zasáhla Šulerová se slovy:Maminko,žádný porod není bez bolesti.A bylo to.Ve 3.01 se narodil syn a já byla ráda,že to je za mnou.Vynahradila jsem si to nadstandartním pokojem a přítel za mnou chodil i večer.Bloudíček mě chválil,že jsem správná matka a neptám se,jak ty ostatní.Jenže já ani nevěděla na co se ptát,protože to probíhalo hladce.Kojení každá sestra ukazovala a říkala odlišně.A při odchodu z nemocnice mi taky primář řekl,že je malý moc žlutej a,že se mu to nelíbí.Po těchto slovech odešel.Ve zkratce můj dík patří Dr. Kaššaiovi a sestřičkám.Příště,jestli nějaké bude,tak se chlap ode mne nehne ani na krok a jěště se budu modlit,aby Šulerová byla doma!!!
Lada, 1syn
  • 
20.4.2005 14:05:35
Dobrý den tímto reaguji na váš článek.Já jsem rodila v porodnici ve Znojmě přesně před rokem.Porod byl bezproblémový, porodní asistentka p.Vodičková velmi milá a pan doktor Kaliský, který mě po nástřihu šil, velmi jemný a opatrný, takže péči na porodním sále si nemohu vynachválit.Na oddělení šestinedělí si také na sestry a jejich péči nemohu stěžovat, ale právě teď budu reagovat na vaše věty o kojení.Syn se narodil o 16dní dříve a měl 2,75kg.Jakmile jsem ho přiložila k prsu, tak začal tak křičet, až se zalykal. V tomto okamžiku musím podotknout, že nebýt některých hodných sestřiček, které mi sem tam pomohli tím, že mi pro něj dali láhev s mlékem(taktéž jsem odstřikávala)asi bych se úplně zbláznila a přišla bych o mléko, které jsem odstřikávala ještě po dobu dvou měsícu.Pan primář Bloudíček se choval velmi nepříjemně, bezohledně až arogantně.Díval se na mě jako na krkavčí matku, která schválně kojit nechce.TAké mi vždy bylo líto, když přišel na pokoj pochválil děti ve vedlejších postýlkách a na nás se díval s opovržením.Také si nikdy neodpustil poznámku, že mému synovi něco je, že se mu na něm něco nelíbí, ale nikdy mi nevysvětlil o co jde.Opět musím říci nebýt sestřičky, která mě vždy uklidnila,že nejde o nic závažného, že je to drobnost, kterou děti mívají, asi bych skutečně zbláznila.Těch sedm dní na šestinedělí díky tomuto panu primáři jsem si skutečně obrečela a to především manželovi do telefonu a na návštěvách, který byl chudák vystrašenější než já.Ne vždy se profesionál chová jako profesionál.Tímto bych chtěla poděkovat porodní asistence, lékařům, kteří se u mě vystřídali , manželovi a rodině, kteří za mnou děnně chodili a psychicky mě podporovali.PS:Mléko jsem odstřikávala 2 měsíce a krmila i hadičkou ze stříkačky. Potom jsem měla mléka málo, tak jsem po domluvě s dětskou paní doktorkou dávala do 5 měsiců Nutrilon a do teď dávám Hamilon.Chlapeček je zdravý, krásný, předrostl i děti, které jsou kojené a po porodu vážili ke 4kilům.A já vím, že pokud u druhého dítěte budu mít problémy s kojením, že už se nenechám vynervačit, a že kojit není nutné za každou cenu, přestože jsem kojit chtěla.
Dita, dva kluci
  • 
6.10.2004 20:16:46
Ve Znojmě jsem rodila oba dva své syny.
Musím říct, že opravdu vše záleží na lidech. První syn se mi narodil ve tři hodiny ráho. Mého manžela poslali večer domů s tím, že ještě nejí jisté zda rodím a proto jsem ho u porodu neměla. Ale asistentka Vl. Hochová, která se mnou byla skoro celou dobu byla naprosto perfektní a strašně milá. Dostala jsem injekci proti bolesti a ze začátku jsem skoro pořád spala. Potom jsem byla ve sprše na míči. Klistýr mi sestřička nedávala, a ani se mě na to neptala, ale všechno proběhlo v pořádku. Můj první synek se na mě jen podíval svýma krásnýma velkýma očima a pak spal až do jedenácti hodin, zřejmě účinek anestezie. Tak na tento porod si stěžovat nemůžu.
Ten druhý byl horší. Přijeli jsme ráno, a po nutných vyšetřeních nás s manželem umístili do porodního pokoje. V podstatě si nás nikdo nevšímal, manžel mi dělal masáž zad a když sla sestra kolem, tak se velmi divila, že to pomáhá. bolesti se rychle stupňovali, ale já jsem nebyla dostatečně otevřená. Sestře jsem říkala, že jsem byla už ráno na stolici, ale když jsem měla bolesti méně než minutové, přišla a řekla mi, že paní doktorka si přeje klistýr, tak jsem v téměř nepřestávajících bolestech odešla do kukaně na klistýr, který byl dost nepřijemný nejen kvůli bolestem, ale i proto, že jsem byla vyprázdněná již od rána a proto ze mě vyšla opět jen voda, kterou do mě nalili. ¨
když jsem už měla nutkání na tlačení, tak mě vyšetřili, a řekli, že stále nejsem dost otevřená, ale nechali mě lehnout si na "kozu" a doktorka mi prostřihla vak, aby vyšla plodová voda a poté konstatovala, že hlavička nemohla tlačit, kvůli vodě, která mi neodtekla, takže jsem se při porodu roztrhla tak, že doktorka mi ani nechtěla říct kolik mám stehů. Můj chlapeček byl moc veliký, takže i porod byl komplikovaný a zdlouhavý. Nakonec mi píchli nějakou injekci a doktorka řekla učnici, aby ji držela, když udělala něco špatně s tou jehlou, nevím co, tak ju doktorka seřvala, a já sem jí byla očividně ukradená, ale nakonec to dopadlo dobře.
žádné poučení a rady nic. a na šestinedělí to bylo stejné žádné rady, prostě maminko poraď si sama a nás neotravuj. To je jedno, že tě vše bolí, prostě ať ti to dítě neřve a hotovo.... A kromě toho Tatínci nemají na pokoji co dělat, takže když nemůžete chodit, máte prostě smůlu....
do Znojma bych rodit už nešla
Alena Karasová
  • 
26.9.2004 16:42:51
Dobrý den, ráda přispěji svým zážitkem z porodu. Bohužel mi nevyšel tak, jak jsem si plánovala. Chtěla jsem našeho chlapečka porodit do vody, on měl představu zcela jinou. Když mne manžel ve 23:30 dopravil do porodnice, předal mne porodním asistentkám s předstevou, že za několik chvil bude zcela zmáchán vodou z vany, jak se náš synek bude drát na svět. Bohužel vyplnění protokolu je věc asi nezbytná ještě před porodem. Byla jsem připojena na kardiotokograf v polohe na boku, později jsem musela, nutkáním přírody, změnit polohu do kleče. Poté jsme byla oholena, s čímž jsem souhlasila. Klistýr mi nebyl aplikován, díky bohu, vyprázdnila jsem se doma. Ani jsem nestihla vznést svůj požadavek na porod do vany, protože Tomášek se velmi rychle dral na svět. Požádala jsem alespoň, aby mi nedělali epiziotomii, v čemž mi vyhověli a jsem moc ráda. Syn mne sice natrhl, ale bylo to jen na 1 steh. Po nástřihu jich bývá mnohem více, alespoň, co jsem slyšela od maminek v porodnici. Rodila mne pouze porodní asistentka, na kterou si vůbec nemůžu stěžovat. Na sále byla tma, svítila pouze lampička na rodidla. Když se Tomášek vyloupl, lehce zalapal po dechu a tence si poplakal, ale za pár chvil se ne mne a manžela smál jako sluníčko. Pan doktor Váli byl jemný a citlivý, šil mne sice bez umrtvení, jsem alergická, ale odvedl perfektní práci, steh jsem vůbec necítila a ani nebolel, ani ten jeden vnitřní. Druhá porodní asistentka mne sledovala ty povinné 2hod. po porodu na sále a velice pěkně si se mnou povídala a mezi tím uklízela porodní sál. Dala mi pár užitečných rad, jak se mám starat o porodní poranění. Shrnu-li porodní sál-pak všichni získávají jedničky pětkrát podtržené.
Na oddělení šestinedělí to bylo horší s některými ženskými a dětskými sestřičkami, ale jak se říká, všude narazíš ne blbce. Velice mi pomohla jedna dětská sestra, bohužel si nepamatuji její jméno, s prsy, když se mi nalévaly mlékem. Dětský primář Bloudíček je velice citlivý a hodný k dětem, příkladné chování. Také ženští lékaři, zejména paní doktorka Pavková, jsou citlivý a hodní. Bohužel mne sklamala trochu zdejší strava, maminky mají stejné jídlo jako jiní pacienti, což znamená, že dostanete, třeba kořeněný guláš, zelnou polévku apod. Shrnu-li toto oddělení-taková lepší dvojka. Jestli bych rodila ve Znojmě podruhé? Určitě, ale jela bych tam aspoň o hodinu dřív, aby se stihla napustit vana a já své druhé dítě konečně porodila do vody.
Yveta, 38 let,, porod do vody
  • 
23.6.2004 16:43:48
Velmi jsem si přála rodit do vody a tak jsem kvůli tomu odjela čekat na porod do Znojma (jsem z Prahy a bydlím 5min od podolské porodnice :-) ) Ve Znojmě jsem 6.5.2004 porodila přesně tak, jak jsem si to přála: do vody, v přítmí a tichu, jen se 2 por.asistentkami, manžel přestříhával pupeční šnůru, zato nástřih hráze se nekonal. Dcera se mi odměnila úsměvem hned po porodu - vůbec neplakala. Porodní asistentky (Vl.Hochová, D.Skopalová) byly velmi profesionální, neuvěřitelně milé, vstřícné a dodnes jsem jim vděčná za jejich přístup, který byl hoden onoho velkého okamžiku!!! Porodní sál je velmi pěkně a dobře vybaven. Na oddělení pro šestinedělky sice vládne režim pionýrského tábora, ale sestry to vyrovnávají svým opět velmi profesionálním přístupem (dobře mi radily s kojením, miminkem atd.)Spokojená jsem byla i s přístupem pediatrů pod vedením primáře MUDr.Bloudíčka. I gynekologům (hl.MUDr.Pafkové) patří můj dík. Rozhodně jsem si ve Znojmě nepřipadala jako v provinční nemocnici - jak někteří Pražáci "vyhrožovali".
Yveta, 38let, dcera Klara
Dana, 1 dcerka
  • 
13.7.2002 9:29:56
Rodila jsem ve Znojmě letos a zjistila jsem, že většina jejich řečí o vynikající péči je relativní.Jestli chci nebo nechci oholit a klystýr se mě nikdo neptal a prostě to udělali. Chtěla jsem využí vanu ke zmírnění bolestí a pak i rodit do vody. Bylo mi řečeno, ať si vlezu do sprchy, že to mám stejný.Každá porodní asistentka, která šla kolem mi radila něco jiného. Jedna ,ze mám ležet, jiná ať chodím, další ať sedím na míči.Donesli mi i oběd, ať prý něco sním. Za 5 minut přišla jiná sestra a vynadala mi, ža jsem něco snědla. No abych to zkrátila, nakonec ( po 13 hodinách) zjistili, že není něco v pořádku a na poslední chvíli udělali císařský řez.Malá byla přidušená a museli ji křísit.
Nevím podle čeho se uděluje titul BABY FRIENDLY HOSPITAL. Jak správně kojit mi nikdo neřekl.Vždy, když mi malou donesli, měla v puse šidítko. A když po 4 dnech zhubla asi 200 g, donesli ji lahev. Zˇádné krmení lžičkou nebo hadičkou po prsu, dali ji láhev s dudlíkem. Tak si tedy podporu kojení nepředstavuji. Jinak sestry byly jako všude jinde. Některé dobré, jiné horší. Každopádně, jestli budu ještě někdy rodit, raději někde jinde.
  • 
25.3.2002 13:55:50
Už je to pět let, kdy jsem ve Znojmě přivedla na svět svého druhého chlapečka. Porod do vody si dodnes nemůžu vynachválit, považuji ho za nejlepší zážitek v životě. Kdybych mínila ještě někdy rodit, jinak než ve vodě bych to nechtěla.
  • 
17.2.2000 8:11:41
Po čtrnácti a půl letech jsme se při porodu našeho posledního mazánka chtěli ocitnouct znova ve Znojmě, i když je od Dačic 60 km. Už tenkrát to tam bylo fantastické, citlivý přístup. Nyní to bylo zase skvělé. Zaslouží si zde zlatou medaili. Nesmírně hodné setřičky, prostě absolutní spokojenost. Jen tu vanu už jsme nestihli. Díky.
[<<Předchozích 70] Příspěvky 7178 z 78 

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.