| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k porodnici Okresní nemocnice s poliklinikou

 Příspěvky 110 z 78 [Dalších 68 >>]
Tamara
  • 
13.5.2022 23:12:27
Ahoj. Co se týče porodu doporučuji se porodnici ve Znojmě vyhnout hodně velkým obloukem. Zvlášť pokud chcete vy i vaše dítě přežít bez následků. Neochotný a nepříjemný personál pro který jste jen na obtíž. Vy ani Vaše dítě je nezajímate. A kapitola sama pro sebe je "Dr." Križan. Nepříjemný, bezcitný, arogantní. V působení bolesti se snad vyživá. Příště raději rodit doma než ve Znojemské porodnici.
Ivana, synové 4r , 4m
  • 
13.2.2011 14:45:22
Dobrý den, moje zkušenosti s porodnicí ve Znojmě jsou vesměs pozitivní. Rodila jsem tam dvakrát říjen 2006 a říjen 2010. První porod docela dlouhý s indukovaným epidurálem, druhý od příjezdu jen 2 hodiny. V obou případech velmi milý přístup. Snažili se mi uklidňovat, ikdyž občas mi v tu chvíli příšlo, že moje pocity bagatelizují. Ale to je celkem pochopitelné. Druhý porod vedla jen PA, nějak bylo hodně rodiček a malý přišel na svět rychleji než paní doktorka odrodila vedlejší maminku. Jen bych uvítala častější přítomnost PA při napojení na monitor. Ležely jsme na vyšetřovacím pokoji dvě, tak tam nemohl být manžel a PA se tam podle mě docela dlouho neukázala. A nenašla jsem tam v blízkosti ani zvonek, tak jsem musela použít vlastní hlasivky, neboť jsem potřebovala na toaletu.Ale asi to bylo tím , že ten den měli fofr.Při samotném porodu PA radila co a jak. Malý byl na dvě zatlačení venku. Následná péče na 6 nedělí a dětském taky bez problému. Strava dobrá, možnost výběru. Takže mohu jen doporučit.
13.10.2010 23:59:05
Rodila jsem v červnu 09.Tyden před porodem jsem byla hospitalizovana kvuli špatnemu monitoru a me cukrovce.PA byli moc hodne starostlive prostě profesionalky:-) Porod byl pro mě největším zážitkem v životě.Vzpomínám na něj i dnes se slzami v očích.Za to chci poděkovat PA Janské a Dr Jurčíkovi.
Na odděleni šestinedělí přišlo rozčarování~a~ S kojením jsem problem neměla se vším jsem si poradila sama.Jen jednou jsem po sestře chtěla jestli by mi nemohla donest menší bodíčko pro syna ktery měřil 47cm a nachystane bodičko bylo jednou takovy.Asi to byl pro ní takovy problem ale každopádně po její reakci jsem neměla odvahu se na cokoliv zeptat.Ještě mám jeden zážitek přimo s panem primářem Bloudíčkem.Jako vždy na dětskou vizitu jsme vysvlekli miminka do plinek a čekali než přijdou na pokoj.Ležela jsem na konci chodby pár minut trvalo než k nám došli.Miminko jsem nahe zabalila do zavinovačky aby nenastydlo.Přišla vizita otevřela dveře a zvyšenym zlym povyšenym hlasem na nás spustila jak si to představujeme nemít nachystany miminka jsme snad hluche a odešel z pokoje.Přišla sestra začala taky nadávat jestli jsme ji neslyšeli když vyhlašovala vizitu nebo co.Tak jí povídáme že děti máme nachystane jen přikryte zavinovačkou.Myslím si že takhle se profesional nechová~Rv
škoda že mi oddělení šestinedělí zkazilo velmi dobry dojem z teto porodnice
18.3.2010 20:46:09
Oproti předchozímu příspěvku jsem byla se Znojemskou porodnicí nadmíru spokojena. Dokonce natolik, že jsme se s manželem, který je angličan shodli, že péče v ní byla o hodně lepší nežli v Británii. Rodila jsem tam svého syna Gabriela loni v srpnu a průběh porodu a pobyt v nemocnici byl skvělý. Než jsem skončila ve Znojmě, rozhodovala jsem se mezi Brnem a Znojmem a jsem moc ráda, že Znojmo nakonec vyhrálo. Přesvědčila mě k tomu návštěva porodnice před porodem, kde mě velmi profesionální a milá PA paní Vodičková ukázala sály a pokoje pro šestinedělky, vysvětlila jak vše probíhá a dokonce mě i uklidnila když jsem se jí zmínila že mám obavy že nezvládnu dýchání.

Moc jsem si přála aby byla u mého porodu a měla jsem stěstí. Její přístup byl velmi lidský, po celou dobu porodu mě podporovala a uklidňovala a bylo vidět, že je profesionální PA s mnohaletou zkušeností. Přála jsem si rodit do vany, což se nakonec nestalo, neboť mi více vyhovovala klasická rodící sedačka, ale pobyt ve vaně v 1. době porodní moc pomohl s bolestmi při kontrakcích. I když probíhaly zároveň 3 porody, přesto mi PA moc pomáhala, masírovala záda olejem a vždy poradila jak změnit polohu když bylo potřeba. Díky ní jsem porod zvládla bez prosředků na utlumení bolesti a byl to nádherný, positivní a nezapomenutelný zážitek. I manžel, který byl u porodu, souhlasil že vše proběhlo na jedničku.

Co se týče oddělení šestinědělí, opět mám spoustu pozitivních zážitků. Všechny sestry se ke mě chovaly slušně a kdykoli jsem cokoli potřebovala, rády pomohly i třeba ve 2 ráno, když jsem malého nemohla utišit. Zvláště ráda vzpomínám na jednu ze sester (bohužel si nepamatuji jméno, ale byla jedna ze starších a zjevně s dlouhodobou praxí), která byla velmi příjemná, laskavá a nápomocná nejen radami, ale i praktickými ukázkami co dělat. Byla jsem sice na nadstandartním pokoji (který si určitě stojí za to připlatit pokud je volný, člověk má více klidu, neslyší pláč ostatních miminek, má soukromí, vlastní WC, sprchu a telefon), ale věřím, že by se ke mě sestry chovaly stejně i kdybych byla na společném pokoji. Snažím se totiž být v životě na všechny příjemná a usmívat se a osvědčilo se mi, že se lidé chovají pěkně nazpátek.

Jediné co mi nesvědčilo ve Znojemské porodnici byla kvalita a množství stravy. Po porodu jsem byla šíleně vyhládlá a jídlo mi nejen nestačilo, ale svou kvalitou (hodně bílého pečiva a sladkých jídel, málo čerstvé zeleniny a ovoce) není podle mého vhodné pro kojící maminky, kterým záleží na tom, co děťátku v mlíčku předávají. Naštěstí mě zachránil manžel, který mě každý den zásoboval kvalitními obědy, ovocem a džusy (ještě že měli v nadstandartu ledničku!)

A na závěr přeji všem nastávajícím maminkám ať mají z porodu take tak krásný zážitek jako já. PA paní Vodičkové moc děkuji za krásný porod a všem hodným sestřičkám v oddělení šestinedělí za péči o mě i o malého jak při pobytu, tak při návštěvách nemocnice po propuštění. Jestli se mi někdy poštěstí pořídit synovi brášku či sestřčku, bez váhání půjdu rodit do Znojma.
miriam22
16.3.2010 15:13:14
Ze svého pobytu ve znojemské porodnici jsem si odnesla JEDINOU pozitivní věc. A tou je, že mi císař dělal pan doktor Jurčík!!!:-) Přijela jsem na normální porod, ale mimčo se rozhodlo jinak. Můj první šok přišel hned na operačním sále, kdy mi anestezioložka chtěla dát lék, na který mám velmi silnou alergii!!! Přičemž jsem ho po přijetí do porodnice při, jak se ukázalo, zcela zbytečném VÝSLECHU PA nahlásila. Velice by mne zajímalo, jak by to manželovi vysvětlovali, kdybych jim tam zůstala ležet!!! Ještě, že jsem trvala na spinální anestézii a pí doktorku upozornila na to, že tento lék mi tedy opravdu dát nemůže!!! Kdyby totiž bylo na paní doktorce, tak mi šupla celkovou anestézii a tyto řádky bych už napsat nemohla!!!

Pokud jde o šestinedělí, tak mým jediným štěstím bylo, že jsem neměla žádné potíže s kojením ani bolesti po operaci. Protože to, co jsem tam viděla, jak se většina dětských sester a některé ženské sestry chovají k pacientkám, co něco potřebují, je opravdu na vyhazov!!!! ~a~

Nejvíc mne ovšem zaskočilo pokrytectví celého personálu (doktorů i sester). Pár dní jsem ležela na normálním pokoji a pak se uvolnil nadstandard. A najednou to šlo, zaklepat na dveře, pozdravit atd. Přitom se jednalo o tu samou pacientku!!!

Musím souhlasit s paní, co psala, že člověk si připadá spíš jak chovanec ústavu, než jako svéprávný pacient!!! Taky jsem viděla, jak psala jiná pacientka, že personál na pacientku hned zaútočí, pak se ukáže, že nemá pravdu a začne se velice omlouvat. Tak by mne zajímalo, nač tam ty chorobopisy vlastně mají, když je vůbec nečtou. Chudáci mamky, už tak jsou stresované, že něco není tak, jak by to mělo být a nějaká neoprávněná buzerace od personálu jim rozhodně nepřidá!! Všichni by se nad sebou měli hluboce zamyslet!!! Slova nelze vzít zpět!!!
A nějaká rádoby omluva, ta to teda rozhodně nenapraví!!! Je mi jasné, že sestry nemůžou zcela cítit s každou pacientkou, to by byly za chvíli pacientkami na psychině. Ale jistou dávku empatií pro toto povolání člověk mít prostě musí!!!

Pokud bych ještě někdy rodila, tak ve Znojmě v ŽÁDNÉM případě.~Rv
Soňa a 2 děti
  • 
5.3.2010 16:35:14
Chtěla bych moc poděkovat znojemské porodnici za pomoc a citlivý přístup k prvorodičce u porodu mého syna (2007). Další velké DÍKY patří za porod mé dcery (2009) koncem pánevním, velkou podporu a citlivý přístup. Rodila jsem v obou případech bez tatínka dětí, u obou porodů jsem měla stejné složení personálu (Dr. Jurčík, PA Kahovcová a ještě jedna sestřička či PA atd. :-D) a na porod i na personál ráda vzpomínám. Jsou to opravdoví odborníci.
Další péče o mé miminka na dětském hodnotím také dobře. I snaha se počítá. :-) Na šestinedělí je to sestra od sestry. Některé jsou super, snaží se (vysvětlit, pomoct...), jiné jsou neutrální, což je také ještě super, ale některé by se měli zastavit, zatřepat hlavou, uvědomit si kde jsou, co říkají a trochu empatie by taky nezaškodilo. (Podotýkám, že jsem nic nechtěla, nepotřebovala, neotravovala a i tak z jejích přístupu ke mě to zanechalo tyto dojmy).
Drobné výkyvy nálad sester se dají chápat (je to jen jejich práce, že?), u malého jsem si obrečela jednu sestřičku či PA z porodního (přispěly samozřejmě hormony a že jsem se s malým vše teprve učila) a u druhého dítěte mě teda urazila neprávem sestra, která hlídala u večeře. To co ji uteklo z úst, myslím, že by si neměla dovolit. Já ji taky neurážím.
Z mých zkušeností, do porodnice bych se hrnula zase s radostí na následnou poporodní péči bych se příště více obrnila.

Pro personál: Kritiku berte tak, že vždy je co vylepšovat, ještě není pozdě :-) děkuji

Ale prostě DÍKY všem.
  • 
22.10.2009 9:13:59
Ve Znojemské porodnici se v současnosti za epidurál neplatí. Nepodává se však když to není potřeba. V případě odůvodněného poskytnutí porodní analgesie (zmírnění bolestí) tímto způsobem hradí náklady Vaše zdravotní pojišťovna. Bližší informace dostanete přímo na porodním sále.
16.10.2009 11:07:04
Maminky, v listopadu mě čeká porod druhorozené dcery (po 7 letech) a zajímalo by mě, zda je ve Znojmě podání epiduralu zdarma?! Víte to některá?! Do nedávna jsem to brala jako samozřejmost, ale ouvej.....dozvěděla jsem se, že v některých porodnicích se platí.....a právě nestojí zrovínka málo....1.500,-Kč!!!! Bude to některá z vás vědět?!~x~Děkujíííí
Jana + Filip
  • 
3.7.2009 16:19:56
O něco níže jsem popisovala svůj porod.
Původně jsem chtěla rodit do vany, měla jsem to v por. plánu a vana mi byla napuštěna, trávila jsem v ní hodně času v 1.době porodní. Pomáhala mi hodně na otevírání, když jsem občas vylezla, protože mi už bylo moc teplo nebo bylo potřeba vyšetření, tak se otevírání podle PA dokonce zastavilo.
Takže mně vana pomohla (možná by ale stejnou službu udělala sprcha), ale nakonec jsem v ní na svou žádost nerodila. Je totiž obrovská, kluzká a nikde žádné madlo, nic, čeho se zachytit. Jen na dně malá protiskluzová podložka, o kterou jsem se ze všech sil zapírala nohama při kontrakcích, ale nic, čeho bych se mohla při tlačení přidržet, o co se zapřít, ani o co opřít hlavu, měla jsem pocit, že bych se tam utopila. Takže z tohoto důvodu jsem nakonec řekla, že chci na kozu a dobře jsem asi udělala, aspoň mi mohli víc pomoct při samotném tlačení. Trochu nechápu, kdo tu vanu na druhou dobu porodní vymýšlel a navrhoval. Že by chlap? :-DDD
Takže tolik ode mě k vaně ve Znojmě.

Mimochodem, je zajímavé, že za vanu se platí, přitom se jen napustí, případně občas dopouští, kdežto sprcha je zdarma. Kdybych těch svých 12 hodin, co jsem už byla na sále, trávila pod sprchou místo ve vaně, to by bylo hektolitrů prolité vody, ale pro mě zdarma :-) To si nestěžuju, ta cena není vysoká, jen mě to udivilo, protože tím pádem moc nechápu, za co se u té vany platí :-) Asi vysoká pořizovací cena :-)
*Lilka*
1.7.2009 10:52:22
Ráda bych se zeptala těch, co rodily ve Znojmě a zrovna do vody. Vím, že tenhle porod se naplánovat nedá, ale docela mě to zaujalo. Bydlím v Třebíči a kde dělají porody do vody jsou v Jihlavně a ve Znojmě.
Jaké máte zkušenosti?
 Příspěvky 110 z 78 [Dalších 68 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.