| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Exekutoři chystají past na matky samoživitelky

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 61 [Dalších 21 >>]
net
  • 
18.6.2014 16:28:57
Ona by svoje rodiče klidně šoupla do domova důchodců, protože ti pro ní narozdíl od dětí nemají žádnou hodnotu. Podle ní jsou děti důležitější a hodnotnější lidé než ti staří, na které se můžeme vybodnout. Lidský život pro ni evidentně nemá v všech lidí stejnou hodnotu ~a~
net
  • 
18.6.2014 16:24:08
A kdyby to dělal obráceně, tak by tu teď mohlo stát, že je to hajzl protože si hraje na samaritána (platí na svoje děti) a přitom zanedbává svého nemohoucího otce to je totiž úplně to samý ~a~
net
  • 
18.6.2014 16:22:45
On je lempl protože se stará o nemohoucího? ~8~ Ty peníze jdou do ruky dětem? To pochybuju. Takže ty bys opustila svoje staré a nemohoucí rodiče? Jsou snad pro tebe něco míň než děti? To má jeden člověk větší hodnotu než jiný (tím spíš jsou li oba tvý blízcí příbuzní???) Jestli jo, tak TO je tedy síla ~e~
Montara
  • 
18.6.2014 16:12:04
No, pro jednoho člověka je to možná příjem slušný, ale bydlet sám v bytě a platit si pečovatelku na hodinu denně je s tímto příjmem nemožné. Pro naprosto imobilního člověka to ale nejde. Ani domovy důchodců imobilní klienty neberou. Při pobytu v nemocnici už se tito lidé dostávají do problémů a je jim mlostivě povoleno, aby pobyt spláceli na splátky. Na tzv. odlehčovací služby nemají tito lidé dost peněz, můžou být rádi, když žijí u někoho z rodiny, kdo jim pomůže. Verčo, co bys dělala ty v této situaci?
PS: pracuji v sociálních službách, takže přehled bych měla. Není nic smutnějšího, než starý a nemohoucí člověk v domově důchodců, za kterým jeho rodina nepřijde, protože se sama potýká s nedostatkem peněz (např. matky samoživitelky). Po těch ještě chceme, aby na pobyt seniorů v DD dopláceli, protože důchod + PNP na to nestačí. Smutné.
Aljina
  • 
18.6.2014 14:50:08
No, bavíme se o průběhu nějakých 20 let. Na děti se totiž platí dost dlouho, klidně i víc než 20 let, ony se obvykle nerodí najednou, ale po několika letech, a některé - světe div se - studují i na VŚ. Takže nejprve byl rozvod a stanovení alimentů. Pak nemožnost ovlivnit dobu připsání alimentů na účet. Ten hyena pán stále pracoval, ale mezitím mu byly ty alimenty strhávány exekučně, protože on je přece neplatil. Jenže potom zemřela matka a za několik dalších let ranila otce mrtvice. Zpočátku zkoušel při péči o otce pracovat, ale jeho stav se postupně zhoršoval. To už bylo dětem nějakých 15 a 11 let, v té době je už asi 6 let neviděl. Kdo ví, jak se děti mění, pochopí, že kdyby je potkal na ulici, ani by nevěděl, že toto jsou jeho děti, a to bydlely o pár ulic dál. Děti rostly a výživné se ob rok zvyšovalo. Jenže pak se zdravotní stav otce zhoršil natolik, že se z něj stal ležák a zbytek už znáte. Hyena syn se staral o otce, ale měl přitom živit děti, které už ani neznal a které neznaly jeho. V té době je už víc než 10 let neviděl. Než starý pán zemřel, byl jeho důchod i s PNP kolem 13.000,-, ale to nebral po celou tu dobu, důchodcům se tu a tam i přidává, někomu třeba jen 20,- Kč, ale to je přece bohatství, když se na to podíváme xx let zpátky. To jsou ale věci, které Verča nechápe. No, starý pán po čase zemřel, otec od dětí si po jeho smrti zase našel práci a teď už mu budou alimenty končit, páč i mladší dítko bude končit vysokou školu. Ještě by měl dětičkám darovat tu nemovitost, co v ní bydlí a jejíž údržbu z nedostatku financí zanedbával. Co kdyby dětičky náhodou utrpěly majetkovou újmu...
Verca
  • 
18.6.2014 14:16:04
No myslím,že před x lety byl příjem 12000,-docela dost.Takže pán byl spíš pěkný vyčůránek.Zákon,že banka musí převod peněz uskutečnit do tří dnů je tu už minimálně 14 let.
Verca
  • 
18.6.2014 14:13:29
Asi neumíš číst a nevíš,že alimenty jsou placené dětem ne jejich matce.Jinak on byl lempl jak vidno nepracoval.A to výživné by podle tebe měl platit kdo?Daňový poplatníci snad?Jednou je otec a tak se musí o děti postarat.No a k tomu je potřeba peněz,že?A ty většina lidí vydělá prací.Litovat frajera,co si hraje na samaritána a kašle na péči o vlastní děti,tak to je síla.
Aljina
  • 
18.6.2014 13:29:53
Baru, soud řekl, že sice nemá příjem, ale má nemovitost, kterou lze prodat. Ale kde by pak bydleli, když by přišli o střechu ned hlavou?
K tomu strhávání: to se stalo v době, kdy bylo bance jedno, kdy strhne a kdy připíše. Takže rozdíl mezi odepsáním z jednoho účtu a připsáním na účet byl týden i víc. Pracovala jsem léta v účtárně a ty rozdíly jsem vnímala dost ostře, i my jsme častokrát upomínali zákazníky, kteří se bránili tím, že zaplatili a donesli doklad. Věř mi, že dokladů o provedené platbě jsem tehdy viděla fakt hodně. Nejdelší rozdíl, se kterým jsem se potkala, byl "pouhých" 180 dnů, přesně na den půl roku! Takže mu bylo výživné z účtu odepsáno, z jeho pohledu zaplatil. Že byla částka na jiný účet připsána pozdě, to bohužel neovlivnil. Nebyl sám, takto postižených bylo hodně lidí, protože banky s takto "volnými" penězi běžně obchodovaly. Proto byl pak přijat zákon, že platba má být připsána na účet max. do 3 pracovních dnů. Bylo to třeba nařídit zákonem, protože bankovní svévole přesahovala rozumné meze a nikdo si netroufnul banku penalizovat, to už mohl rovnou zrušit účet. V bance klasika, tam přece nikdo za nic nemohl.
No, a proč pak neprohnat upomínku o zaplacení výživného přes kamarádku, když to pak "ten blbec" zacáluje, ne? Viděla jsem i ty složenky, byla to slušná suma. Jen nebyla pro děti, byla právničce. On si to schovával, aby jednou třeba mohl dětem doložit, že na ně platil a kolik ho to stálo. To je ti pak fakt smutno na duši, když vidíš podobné chování. Víš, já jsem těm lidem v účtárně kolikrát radila, jak se dostat z průšvihů, ale v tomhle jsi prostě bezmocná.
net
  • 
18.6.2014 13:21:41
No jistě, on je tak strašně zlej, že nechce ze svého mizerného příjmu platit ještě víc té nebohé chudince, která mu nedovoluje se stýkat s dětma a pak je doma za to mlátí, to je opravdu zlej zlosyn, že má tu drzost chtít někdy vidět svoje děti a že neožebračuje svého nemuhoucího otce, to ti tada řeknu ~a~
Baruna
  • 
18.6.2014 12:43:49
Nevím, ale přijde mi to smotané páté přes deváté a značně nedůvěryhodné. Pokud dotyčný nemá dostatečný příjem, stará se o nemohoucího, pochybuji, že by soud přiklepl zvýšení alimentů. A s tím strhnutím o den později bankou a hned byla na stole upomínka... přijde mi to jako klasické pomlouvání té potvory ex, která škube chudáka pečujícího o nemohoucího. A k tomu všemu zlá banka strhne samovolně alimenty o den později a hned je na stole upomínka. A on je tak strašně hodný, že si dobrovolně nechá udělat exekuci na příjem (exekučně strhávat).
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 61 [Dalších 21 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.