| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Věk českých prvorodiček se neustále zvyšuje, riskují vrozené vady, neplodnost i svůj život

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 125 [Dalších 95 >>]
Šešule
2.7.2014 17:13:17
Ok. Pokud to podáš takhle, tak s tebou souhlasím.
Musím říct, že žádná z dětných vysokoškolaček, které znám, to takhle nepojala~R^ To je spíš přístup nezralý puberťačky. Takovou znám jednu zprostředkovaně.
Kočanská
2.7.2014 17:09:46
Píšete, že rozumný člověk se snaží i rozumně uvažovat. Ale zapomínáte, že prostě je každého právo se rozhodnout podle svého. Já si hlavně myslím, že je třeba respektovat a mít ohled na druhé lidi. Články podobného ražení mi prostě přijdou dosti neomalené vůči ženám, které se většinou z nějakého objektivního důvodu rozhodly odložit dítě na pozdější věk.
Jinak ty snahy řídit se různými vědeckými či lékařskými výzkumy jsou asi marné, když si prostudujete, jak často se různé závěry v lepším případě upřesňují v horším zcela mění. A se zuby je to úplně v prčicích, protože u nás, kteří mají prostě určitou kazivost, to čištěním jen omezíte a pak jsou skutečně takoví exoti, kteří i kdyby kartáček na zuby v životě nevzali do ruky, tak nemají ani jeden kaz. Vím o čem mluvím - manžel (40 let) je toho žijícím důkazem. To by stálo za prozkoumání čím to je a pro nás ostatní vyvinout nějakou zázračnou vakcínu - to by panečku byla paráda. :-)
Kočanská
2.7.2014 17:01:59
No a já si zas myslím něco jiného, že prostě i období, kdy si užíváme relativního zdraví se prodlužuje. Opět ze stejných důvodů, které jsem jmenovala ~;)
Markéta
2.7.2014 15:04:18
Mojí kamarádce bylo 22, když jí umřela máma, té bylo 42. Mému muži je 46, jeho mamince 83 a pořád je mezi námi. Vnoučat a pravnoučat užila a pomohla vychovat celkem dost. Jasně, že ti máma chybí.
Helena
  • 
2.7.2014 14:48:03
Moje maminka mne měla v 36, bratr je o 15 let starší. Když umřela, tak první, co mne napadlo, bylo: Proč mě sakra neměla o 10 let dřív? Brácha si ji užil o moc déle. Vždyť ani neviděla vyrůstat moje děti. Nemohu se zbavit nepříjemného pocitu, že jí to vlastně zazlívám.
jentak
  • 
2.7.2014 14:03:21
To se nedá paušalizovat. Vnučka souseda má jedno dítě a další ne a ne přijít, že prý nemůže. Tak se smířila s tím, že bude mít jen jedno. No a když jí táhlo na 45 let, tak si začala stěžovat, že to je teda hnus, protože tloustne a celkově je jí nějak mizerně a že teda už je to tady /přechod/ a že to nějak vydrží. No nevydržela, v šestým měsíci ji manžel dokopal k doktorovi, protože ona si pořád stěžovala, že se jí v břiše pořád něco honí a bůhví, co to má.
A ta mi říkala, že kdyby to bylo na ní, tak nikam nejde a 100% porodila doma - porod prý šupšup, kam se na to hrabe prý její porod ve dvaceti.
Známá taky rodila ve 43 letech, zkusili další dítě kvůli tragédii v rodině, v podstatě z tohoto důvodu, potřebovala prý něco pozitivního a vše bylo OK, jen ji štvalo, jak ji pořád hlídali kvůli věku. Taky žádný problém.
To se nedá takhle paušalizovat, jiná kamarádka rodila v tom tzv. ideálním věku a narodila se jí autistka. Je to prostě loterie. Teda já říkám - zdravý dítě je jako výhra v loterii.
connie3
2.7.2014 13:59:04
Já: 3.dítě, 40 let, otěhotněla jsem plánovaně na druhý cyklus, porod rychlý a bez problémů.
Moje známá: 4.dítě, 42 let, těhotenství neplánované, ale měla z něj velkou radost, porod rychlý bez problémů.
Další známá: 41 let, neplánované 3.těhotenství, donošená zdravá dvojčata.
Další známá: 42 let, 3 dítě, neplánované těhotenství, porod rychlý a bez problémů.

Možná u mne dělá to, že kolem sebe vidím spoustu žen, které kolem 40 i později mají bezproblémově zdravé děti - jenže ty to většinou neplánují a berou život tak, jak jde. Žádná tady z těchto, včetně mne, jsme nepodstoupily tripple testy a amniocentézu, jen UZ kvůli možným léčitelným a operovatelným vadám.
Markéta
2.7.2014 13:38:29
1. Já, skoro 40, druhé dítě, dlouho trvalo otěhotnět, blbý porod, jinak vše OK
2. Kamarádka, 41, druhé dítě, otěhotněla hned, rodila asi hodinu, vše v pořádku
3. Kamarádka 40, třetí dítě, teď těhotná, před půl rokem potratila, teď čeká na výsledky aminocentézy

2.7.2014 13:22:43
že se muži nehrnou do rodičovství je argument platný vždy. Poznávala jsem muže o deset i více let starší, když došlo na lámání chleba, rodinu nechtěli a zatím ji ani nemají. Podle mě za to většinou nemůže kariéra, studie či užívání si.
Pavla
  • 
2.7.2014 13:05:35
Moje soukromá statistika. Kamarádky či známé,o kterých vím, že měly/plánovaly dítě po 40:

1. 41, 2 děti - otěhotnět se nepodařilo, v procesu snažení drobné gynekologické operace
2. 40, 3 děti - první těhotenství po 40. skončilo ukončením pro významné vývojové vady dítěte v 5. měsíci; druhý pokus úspěšný
3. 40 první dítě, těhotenství i porod bez problémů; po porodu velké zhoršení chronické nemoci matky, téměř k hranici neschopnosti se o dítě starat
4. 40, 2 děti - potrat z důvodu vývojových vad dítěte

[<<Předchozích 20] Příspěvky 2130 z 125 [Dalších 95 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.