| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kolik špíny je třeba ke zdraví?

[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 21 [Dalších 1 >>]
Viola
2.7.2014 23:03:58
Porodnice je zdravotnické zařízení, průchoďák, kde krom normálních maminek rodí i špindíry nejhrubšího zrna nebo matky se stejnou škálou nejrůznějších nemocí jako má běžná populace. Tím pádem se tam postupem času zabydlí "nemocniční bacily", která si zvykly na dezinfekci a pokusy o jejich likvidaci, jsou superodolné a relativně agresivní.
Doma v bytě máte svoji krotkou ochočenou zoologickou zahrádku svých domácích bacilů, která novorozenci přiměřeně zatěžuje imunitu. Nemocniční bacily jsou ostřejší a na mimino by to mohlo být moc najednou, takže není úplně nelogické dítě v porodnici od bacilů trochu šetřit a doma nechat věcem přirozený průběh.
katka+synek2007
2.7.2014 21:13:08
Jestli ji tam fakt všude mají, to teprv zjistím v srpnu. Každopádně porodní asistentka to tvrdila.
Horama
2.7.2014 20:36:44
Všude měli dezinfekci? Fakt? Já ji zažila na dětské JIP, tam se opravdu každý při příchodu umýval dezinfekcí, ale ve zbytku případů mi to přijde trochu přehnané.
katka+synek2007
2.7.2014 19:58:53
Konečně je tady článek na toto téma. Přesně o tom přehánění hygieny jsem psala v nějakých diskuzích pod články o alergiích a dost často se na mě přítomné sesypaly. Jinak souhlasím, že otírání madel vozíků a podobně dezinfekcí se mi s touhle teorií moc neslučuje. I ve městě totiž žijeme, takže bychom i tam měli získávat imunitu.
Ten posun směrem k dezinfikování všeho zřejmě pořád probíhá. Teď na předporodním kurzu zdůrazňovali, že v porodnici mají všude dezinfekci, kterou si musí matky stále mýt ruce, protože mýdlo nestačí. Zajímavé, že když jsem rodila před sedmi lety, tak ještě stačilo. Domnívám se, že oddělení šestinedělí není operační sál, a že vystavovat miminko smradlavé dezinfekci na rukou matky je hřích. Nejspíš budu nařízení ignorovat.
Helena
  • 
2.7.2014 17:20:56
No tak akorát. Občas zamést, vytřít, občas umýt ruce. Nic jiného neřešíme a jsme zdraví.
kreditka
2.7.2014 15:58:44
Tak nějak. máme hospodářství a kdybych měla dělat jen polovinu toho co je psáno v příspěvku výše neudělám kolem zvířat absolutně nic
N.
  • 
2.7.2014 14:48:59
Nase rodina se vyse zminenym výzkumem neridi, všechny alergie mame jen mladsi sourozenci(ja jsem mladsi dcera, mam sennou rymu, manzel je mladsi syn, ma sennou rymu, mame dve deti, sennou rymu po nas zdedila jen ta mladsi).
Horama
2.7.2014 14:02:52
Je-li tohle popis "ne příliš čistotného chování", já už jsem pravděpodobně případ čuněte. ~d~
M+4
  • 
2.7.2014 11:24:07
To ví jen autorka a Michael Jackson. :o)
2.7.2014 10:53:06
Tak já jsem to asi nepochopila…
Nemáme to s čistou přehánět, ale sáhnutí na kliku u veřejného záchodu může znamenat bezprostřední ohrožení.
Imunitní systém posilujeme vystavením bakteriím a virům, ale krájení masa na kuchyňském prkénku je horší, než na záchodovém, přičemž nám právě poradili, že po sáhnutí na kliku od záchodu si máme vydesinfikovat ruce.
Houbičky vyhazovat, nádobí kvůli bakteriím neutírat, ruce po příchodě zvenku umývat mýdlem alespoň půl minuty (nejlépe dvakrát). Sprejem nebo ubrousky venku desinfikovat ruce, madla nákupních vozíků, jídelní židličku v restauraci. A v budoucnu se "proti špíně" očkovat.

Tak pokud je tohle představa ne příliš čistotného chování, opravdu bych chtěla vidět, jak si autorka článku představuje přílišnou čistotu.
[<<Předchozích 10] Příspěvky 1120 z 21 [Dalších 1 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.