| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Kašel, rýma... aneb Školka plná bacilů

 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]
Lenka
  • 
30.6.2015 13:40:12
Malá už má po rýmě, diky bohu!! Já ji měla taky a to v kuse! Koupila jsem si Rymastop a konečně něco, co mě zabralo!! Super
10.10.2014 20:22:30
Koukám, že je tady někdo hrozně chytrej... mám tři syny a bohužel všichni tři jsou citliví na "laryngitidu" :( Jak mi náš dětský dr. vysvětlil (mj.je to alergolog a imunolog) Je to běžný bacil vyskytující se mezi dětmi, který obvykle vstupuje do člověka nosní sliznicí(tedy rýmou), nepoznáte na dítěti nic, večer se s ním pomazlíte, posmějete, uložíte dítě do postele a většinou mezi 11-4 ranní hod. se vzbudí se strašidelným kašlem, sípotem, že mu nerozumíte, když Vám chce vysvětlit, že nemůže ani mluvit.. Prostě oteče sliznice, hrtan, průdušnice natolik, že dítě je nedodechlé a dusí se. Existuje na to rychlá pomoc-čípky do zadečku, pokud do 20min nezabere,je to na sanitku anebo odvoz do nemocnice. Někdo prostě na to trpí a má užší trubici, je málo odolný na tento bacil a až doroste, jeho trubice bude větší... Stalo se nám dokonce už i víckrát, kdy po tom co dítko vysílené usne v ložnici v posteli (dítě má být hlídané, zvýšená poloha,chlad..) se probudí další dítko se stejným problémem anebo taky to samé dítě znovu s takovýmto "záchvatem". Při naší spotřebě těch čípků se pan dr. na mě už dívá jestli si je nedáváme k večeři... Bohužel ne. Pokud jsme probírali problém rýmy ve školce, paní ředitelka prý konzultovala s jiným dr., které dítě přijmout a které ne a bylo stanoveno, že dítě s bílýma nudlema jsou v pořádku, dítě se zelenýma už ne. Pátrala jsem po takovém rozdílu a zjistila jsem, že zelené nudle znamenají jen to, že dítěti postoupila infekce hlouběji do krku. Bohužel bílé nudle jsou právě ty, které nám způsobují tyto nekončíčí problémy a pokud bych se chtěla tohoto zbavit, nejjednodušší by bylo je tam asi neposílat vůbec do té doby, než to bude pro nás povinné~d~ Chudinky děti by byly neasociované v dětském kolektivu typu školka, kde by se mohly potkat taky s jinými dětmi než jsou jen oni sami doma jen proto, že maminka s tatínkem by se chtěli vyspat do práce. Myslela jsem, že školka je také k tomu aby děti stačily získat imunitu než vlezou do školy. Ať si o mě někdo říká, že jsem kravka nebo ne. Já s tím souhlasím. Pokud je to "silné" dítě, jen tak něco nechytne... My jsme to našim dětem zřejmě dali už do vínku~8~
6.10.2014 22:20:53
Souhlasím s Markétou. U nás ráno v šatně taky děsně chrchlalo a to chlapeček, který kašlal nejvíce přišel s maminkou, která tlačila kočár, tudíž tady problém s prací odpadá. Zajímavý, že mě moje maminka vypráví, že tohle dříve nebylo, že učitelky vracely děti domů. Teď zaslechnu, jak jen učitelka tiše řekne : Kašle hodně, nechcete si ho nechat raději doma ? A druhý den je tam to dítě zase!~q~
MiladaL + 3
  • 
3.10.2014 22:45:06
ok, tak se omlouvám, stres na vině není. Přiznávám, že já ty nemoci až tak neřeším. V MHD se určitě imunita nebuduje, to je jasný.

já mám děti 8 a 6 a teď miminko, takže mě to čeká všechno zase znovu. snad to nějak zvládnu....
Markéta, kluci 12 a 6
  • 
3.10.2014 8:34:21
Myslím, že nejsem ani hašteřivá, ani neurotická, takže domácí stres jistě na vině nebude. To, že se pohádám v šatně školky poté, co tatínek předá dítě se slovy - celou noc blil, ale už je mu dobře, úplně zelené dítě, mi nepřijde jako projev neurózy.

Moje děti se také zcela normálně pohybují mezi vrstevníky, jen prostě malého s teplotou, sračkou, kašlem ze kterého zvrací či podivnými pupínky nepustím do školky. A když loni velký chytil spálu, taky zůstal doma. Nemyslím, že ho mám nemocného častěji, jen ho na rozdíl od spousty jiných rodičů nechávám nemocného doma.

Imunita se zcela jistě nebuduje expozicí nemocem.

A jak už jsem psala, je to úplně jedno, co tady napíšu, protože školka nemocné děti v naprosté pohodě toleruje, takže mám stejně smůlu.
MiladaL+3
  • 
3.10.2014 8:26:37
Markéto,

podle imunologickeho vysetreni se neda poznat, jak si imunitni system poradi s nakazou. Je mi samozrejme lito, ze mas casteji nemocneho syna, ale na vine nejsou prece ostatni. Ti za jinak stejnych podminek jako Ty takovy problem mit nemusi. Uz tu nekolikrat padlo, ze napr. v Anglii nebo Ňizozemi nejakou nudli u nosu nebo kasel ve skolce nikdo neresi. Dulezite je, jak si s nakazou kazdy poradi sam. Kazdy se potkame v tomto obdobi kazdy den s miliardami ruznych bacilua viru. To jeste ale neznamena, ze vypukne nemoc.

Ja celorocne jezdim s detmi v Praze vsude MHD, chodi normalne do skoly skolky a nevyhybam se ani navstevam nemocnych kamaradu. Rikam tomu budovani imunity.

Rekla bych, ze velkym spustecem nemoci je stres. A mit doma hasterivou neurotickou matku zajiste stresovym faktorem je. Mej se fajn.
Markéta, kluci 12 a 6
  • 
3.10.2014 7:03:55
Zřejmě tam ten jeden kašel přešel do toho druhého, podle toho, jak to popisuješ.
IvCa
  • 
2.10.2014 21:29:49
A krome toho kdyz jsem dala dokaslavajici deti do skolky, tak se tam zazracne zbavili toho kasle podstatne rychlejs nez doma... zkuste mi to vysvetlit.
IvCa
  • 
2.10.2014 21:27:00
Standardni prubeh nachlazeni:
1. boli me v krku, jsem unavena (boli me zada, ale to je individualni)
2. ucpe se nos
3. spusti se ryma
4. ryma stece do krku -> zacne kasel
5. ve chvili, kdy ryma slabne, clovek ty bacily zvladnul a podle me uz neni infekcni, protoze se jen zbavuje tech hlenu, ktere v sobe ma
6. a pak jeste cca 2 tydny kasel, protoze ten proste mizi pomalu

kdyby moje deti nechodily kaslaci do skolky, byly by tam prvni tyden v zari a posledni tyden v cervnu.

Protoze nez se vylizou z jednoho kasle, prijde druhy...
Markéta, kluci 12 a 5
  • 
2.10.2014 19:51:26
Ani jeden z mých kluků nebyl nemocný, dokud nevlezli do školky. Imunitu má mladší naprosto v pořádku, byl na vyšetření. Zajímalo by mě, jak se pozná neinfekční kašel, zřejmě podle toho, že dítě doma nudou zlobí.
 Příspěvky 110 z 37 [Dalších 27 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.