| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlavní předpoklad úspěchu ve škole? Dítě se musí umět narodit!

[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 111 [Dalších 71 >>]
Markéta, kluci 12 a 6
  • 
1.11.2014 22:09:09
Otázka je, jak si představuješ kvalitní vzdělání a co by ti úspěšní a bohatí měli sponzorovat dětem neúspěšných a chudých.
1.11.2014 21:39:02
Cyan, nechápu Tvoji argumentaci. Takže protože je Dánsko na 23. místě podle nějakých mezinárodních testů, tak mám asi posledních 20 let vlčí mlhu a to, že dánští žáci 9. a 10 třídy, někdy i středoškoláci, vůbec neví např., kdo byl - jejich!! - Tycho Brahe a kdy aspoń velmi přibližne žil, neumí najít na mapě zeměpisnou šířku a délku Kodaně a Prahy - tak to vlastně nic neznamená, protože to v reálném životě není? Protože statistiky??? V jakém světě to, prosím Tě, žiješ?
Jana
  • 
1.11.2014 20:13:35
Hm, potíž je, že i ta pouze cesta je pro někoho moc, když do výplaty pokaždé zbývá jen pár drobných.
Jana, 2 děti
  • 
1.11.2014 20:09:17
Taky jsem sama s dvěma školáky. Co třeba pobídnout ty úspěšné a bohaté k solidaritě ? Třeba založit nějaké další nadační fondy pro chytré děti chudých matek ? A nemyslím tím jen rodiny pobírající dávky hmotné nouze...ona taková průměrná rozvedená žena se dvěma potomky nemá nejmenší šanci jim umožnit kvalitní vzdělání, pokud tedy není zrovna ředitelkou banky (a podle statistik je prý rozvedených cca polovina uzavřených manželství). Nešlo by něco jako vzdělávací adopce na dálku v ČR ???? Myslím, že společnosti by se podobná podpora talentů v budoucnosti vrátila. Ale obávám se, že podobná idea zůstane pouhou utopií. Je třeba vzít do úvahy, že vzdělání = moc a proč by ti, kteří tento statek vlastní se o něj měli chtít dělit s někým z jiné sociální vrstvy a riskovat, že o moc (a profit z ní) přijdou oni a jejich potomci ???
Dana
1.11.2014 18:03:04
Ale zase záleží i na dětech. Pokud je dítě bystré a učení ho zajímá, tak si úkoly udělá samo a nepotřebuje nějaké doučování a pomoc rodičů. Někteří rodiče nic takového nedělají a mají dítě, které se učí samo a rádo. Když někteří rodiče pořád děti doučují, tak je zjevné, že takové děti nemají na školy hlavu.
1.11.2014 14:08:58
Určitě,jasně-já myslím,že se bavíme o jakémkoli vzdělávání dětí.Prostě rozhoduje peněženka.
Analfabeta
  • 
1.11.2014 13:53:59
A to se ještě nebavíme o tom, že děti dojíždějí na intry nebo denně na učiliště třeba 40 a více km. když spočítáme náklady na cestovné za 3-4 roky učebního oboru, je to taky pálka.
Warhammer
1.11.2014 13:32:12
Dcera odmaturovala na odborné škole. Po škole v podstatě na vysokou jít nechtěla, byť si přijímačky zkusila. Nedostala se a konstatovala, že je v podstatě ráda, že se raději půjde ještě vyučit ve své oboru. Ovšem učební obory jsou ve velké míře zrušené, takže na nejbližší učiliště s tímto oborem dojíždí 90 km. Platíme jí internát, stravu a veškeré potřeby, co do školy potřebuje. Chtěla by se vyučit ještě v jednom mírně příbuzném oboru, ovšem ten je taky zrušený, jediná škola je 80 km daleko a pokud nechce absolvovat celé tři roky i s občanskou naukou a podobně, budeme to muset platit (a ne málo). Kombinované studium holt už zadara nemají. Takže pokud to správně počítám, její vyučení mě bude stát totéž, co vysoká škola. Proč všechno měřit vysokou školou? Není to o celkové dosažitelnosti vzdělání, pokud nemluvíme o standardních základkách a středních školách? Dneska je vlastně luxusem i ten výuční list, pokud dítě nechce být kadeřnice, kosmetička, kuchařka nebo servírka, to se dá zvládnout úplně všude.
1.11.2014 13:28:15
Je mi to moc líto,ale jsem o tom přesvědčena.A to nejen co se vzdělání týče(na ZŠ státní to je ještě celkem v klidu),ale nároky na pomůcky,aktivity,cestování a výlety se školou jsou veliké.Jen přijímačky na SŠ nás s přípravkou a dalšími povinnými potvrzeními vyšly na téměř 3tis.Kč(1.dítě) a to ještě nebyla jistota přijetí.Aby dítě mohlo studovat,potřebuje zázemí,počítač,a teď ještě aby přežil ve skupině musí mít kvalitní mobil a účastnit se všech výletů i do ciziny,páč by byl vyčleněný z kolektivu.Na VŠ v jiném městě je třeba pro studenta počítat 8tis. pro holky i víc.Samozřejmě,přežít se dá i za míň,ale to je opravdu málokdo,kdo tohle v kolektivu ustojí.Jen chodit na brigády a učit se.Schválně,jak dlouho se to dá vydržet?Rok nebo dva?Určitě ale ne pět nebo šest.
kreditka
1.11.2014 13:09:10
Netvrdím že všichni,a le jsou dnes soukromé školy, kde prostě to dítě vystuduje ať chce nebo ne... tam už totiž skutečně rozhoduje peněženka
[<<Předchozích 30] Příspěvky 3140 z 111 [Dalších 71 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.