| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlavní předpoklad úspěchu ve škole? Dítě se musí umět narodit!

[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 111 [Dalších 51 >>]
Petra
  • 
31.10.2014 23:13:57
Nesouhlasim, nefunguje to o moc jinak nez v Cesku. Vyucovani trva dlouho do odpolednich hodin, ukoly si deti nosi domu a sice je moznost se zapsat na "étude" po vyucovani, tj. deti mohou ukoly napsat a naucit se jeste ve skolni budove, ale malo skol to organizuje jako praci v male skupince s dozorem kvalifikovaneho dospeleho. Casto je deti plna trida a hlida je nekvalifikovy (mlady) dospely, casto sam bez ukonceneho stredniho vzdelani a rozhodne nekontroluje, jak to ty deti napsaly nebo jestli se opravdu naucily, co mely. A tohle funguje pouze na zakladnich skolach tzn. ekvivalent ceskeho prvniho stupne. V "collège" (= druhy stupen nebo nizsi gymnazium) tech ukolu nosi pozehnane a ve skole uz zadna pomoc neexistuje, vsechno je to jen na detech a na jejich rodicich a muzu rict, ze na to, ze me 3 deti jsou chytre a bez specifickych problemu uceni, tak me casto zadaly o pomoc, dovysvetleni neceho, co se ve skole nestihlo (preplnene tridy), obzvlast od veku "collège". Deti mam tri, momentalne kazde na ruznem stupni, nejmladsi ekvivalent 4. tridy, prostredni ekv. 7. tridy a nejstarsi za dva a pul roku maturuje.
Francie je prave jednou ze zemi, kde ma vzdelani, povolani a penezenka rodicu velky vliv na vzdelani a skolni uspesnost deti.
31.10.2014 23:13:20
Cyann, já ted´fakt nemyslím nějaké statistiky, já ted´myslím na to, co od nich skoro každý měsíc slyším naživo. A věř mi, je to tragédie. A pořád snad platí "reálný život" víc než statistiky.
31.10.2014 23:09:57
Yuki, je pravda, že syn pracoval při studiu hruba v období 2005 a dále, takže můžeš sice argumentovat, že ted´je situace horší - ale doma nebydlel a práci si našel v Praze, takže vlastně v místě, kde je vysokoškoláků nejvíc a šance by měla být nejnižší. Když vezmu jen brigády od předmaturtiního ročníku a dále, tak začínal jako nosič kufrů ! v jednom pražském hotelu ( to ještě dojížděl) a když promoval, pracoval v těch nejvyšších státních institucích - už jako OSVČ. Tak mi netvrdˇ, že se v velkých městech nedá najít vůbec ! žádná brigáda - byt´se začíná někde od píky. Tenhle defétismus - moje děti nebudou moci studovat, protože na to není - je zbytečný. Za pár let může být situace zase jiná a třeba Tě vlastní děti překvapí.
31.10.2014 21:48:23
Pak je to ovšem ujetý už totálně. Proč by tohle nemohla učitelka říct?~d~
Analfabeta
  • 
31.10.2014 21:13:54
Protože paní učitelka nemůže říct, že Anička a Pepíček úkol psát nemusí, protože to umí, zatímco ti ostatní ho psát budou. Aničce a Pepíčkovi to neuškodí a ostatní si to procvičí.
31.10.2014 19:47:51
Kreditko, ale proč se teda má takovým úkolem vůbec zabejvat??? ~o~
Analfabeta
  • 
31.10.2014 19:16:45
My jsme se na základce naučili psát úkoly v polední pauze. V sešitech jsme nesměli škrtat, to by znamenalo přepisovat celý úkol. Tak jsme to vypočítali na tabuli, tam se smělo škrtat i mazat, a pak jsme to přepsali do sešitu. S námi to opsali i ti slabší, co se řešení aktivně neúčastnili. My se přitom naučili strašně moc, protože jsme úkoly řešili ve skupině a nahlas.
kreditka
31.10.2014 18:52:33
no já mám v norsku kamarádku a mít tam dítě ve školce či škole není zas takové terno... třeba si chtěla vyfotit svoji vlastní dceru ve školce - jednu památeční fotku nic víc - a zákaz prostě nesmí, neb kdyby tam bylo zachyceno jiné dítě mohl by to zneužít pedofil. Když fotí učitelka děti tam smí být jen zezadu popř. hodně zdálky aby nebylo možné identifikovat obličej apod...
Hana, tři děti
  • 
31.10.2014 18:51:35
Ocitla jsem se sama se třemi dětmi a všechny vystudovaly VŠ. Sice jim to trvalo trochu déle, přesně o tu dobu, kdy si v cizině vydělávaly jako au-pair, nebo syn jako podavač na stavbě. Ale všechny to zvládly s přivýdělkem při studiu. Všechno jde, jen se musí chtít.
Helena, tři děti
  • 
31.10.2014 18:45:12
Dítě, které má látku zvládnutou a procvičenou, to vůbec nemusí řešit, protože v tom případě úkol zvládne hravě a rychle. Aspoň já jsem vždycky se spolužačkami soutěžila, kdo bude mít úkol rychleji napsaný. Po letech musím říct, že to byla hodně dobrá škola života.
[<<Předchozích 50] Příspěvky 5160 z 111 [Dalších 51 >>]

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.