| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlavní předpoklad úspěchu ve škole? Dítě se musí umět narodit!

[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 111 [Dalších 21 >>]
jentak
  • 
31.10.2014 13:59:40
Myslela jsem, že dnes je docela trend studovat VŠ a dost mě překvapilo, když mi dceři říkala, proč ta či ten který studovat VŠ nešel - tedy z těch, kteří by mohli. Prostě rodina jim řekla ne, starej se sám.
Analfabeta
  • 
31.10.2014 13:31:58
Studovat na VŠ bylo pro rodinu finančním záhulem vždycky. Můj táta studoval v 50.letech. Rodina na to neměla, vydělával si na studia doučováním a hraním po hospodách (hrál na housle a trubku). Byl rád, že ho k hraní rodiče od dětství vedli. Teta nestudovala, rodina na to neměla a ona si na studium neměla jak vydělat. Moje matka studovala dálkově při práci, táta jí pomáhal s péčí o malé děti. Když jsem pak studovala já, měla jsem na střední škole dost spolužaček i spolužáků, kteří nešli studovat, protože rodiče by to prostě neutáhli. Řada z nich pak vystudovala dálkově. Já je obdivovala, protože studovat s rodinou za zády je velmi těžké. Jak se říká, jde to, ale dře to. Je to hlavně o nastavení rodiny, ne o tom, jestli na to dítě má schopnosti nebo rodina peníze.
Ajnod
  • 
31.10.2014 13:29:21
Já to zle rozhodně neberu, já se nacestovala a pravděpodobně ještě nacestuju až až :-) Právě nechci, abych zněla zapškle, protože tak to vůbec není. A svět spravedlivej není, to je jasné. Ale ten článek je o něčem jiném a s tím, co se v něm píše, souhlasím, toť vše :-)
kreditka
31.10.2014 13:14:57
Lído takové dítě má úkol napsaný během přestávky, na druhou stranu tím že dcera v první třídě dostává úkoly tak vidím kde má mezery apod. a můžu včas zareagovat. Učitelka u nás mýá na starost 1. - 3. třídu celkem cca 20 dětí - to by se musela zbláznit ještě testovat a doučovat
kreditka
31.10.2014 13:10:57
Eržiko když něčemu nerozumím tak se s tím snažím něco udělat a ne dát ruce za záda a vykašlat se na to
kreditka
31.10.2014 13:09:43
Tak jasně že děti bohatých si klidně vzdělání "koupí" a podmínky budou mít někde jinde když třeba podědí fabriku, ale život nikdy nebude úplně spravedlivej. Dítě teď můžeš vést alespoň k tomu že se musí snažit aby se měla líp než třeba ty (neber to nijak zle) a pak může procestovat celý svět když bude chtít
jentak
  • 
31.10.2014 13:08:48
Aha - takže ty máš pocit, že lidé, kteří nemají VŠ, mají jen průměrnou inteligenci? A tudíž jejich děti taktéž, tudíž nestudují na VŠ. Promiň, ale jestli zastáváš tuto teorii, tak asi máš za sebou jen 5 tříd, protože takový blábol jsem dlouho neslyšela.
jentak
  • 
31.10.2014 13:06:50
Kombo - na VŠ se děti z chudých rodin ani nehlásí, hlavně proto, že rodiče jim nemohou pomoci a neuplatí ji - ač je škola jako taková bezplatná. Ale studovat tam není zdarma.
31.10.2014 12:57:14
Na druhou stranu - pokud domácí úkol slouží k procvičení, proč ho musí dělat i dítě, který danou látku má dávno zvládnutou???
Analfabeta
  • 
31.10.2014 12:13:14
V "běžné třídě" se očekává, že rodiče s dětmi řadu věcí procvičí, ne že budou suplovat učitele. Proč myslíš, že třeba děti dostávaly domácí úkoly? Aby měl učitel co dělat? Ne, protože řadu věcí prostě musíme vzít drilem. Bez opakování a procvičení se děti nenaučí psát ani malou násobilku. Někomu to jde rychleji, jinému pomaleji. Ale s tm, co mu to jde pomaleji, to prostě MUSÍ rodiče procvičovat! Nebo to má dělat učitel? Co by měl proboha ještě dělat?
Vezměme už proboha na vědomí, že za školní neúspěchy spousty dětí nemůže škola, ale rodina! 25 let nás kapitalismus učí, že se o sebe máme starat sami a najednou hážeme všechno na školu? To já ne, to ta pitomá škola, ta za mě měla napsat úkoly, ta se měla postarat o doučování... Co na tom, že jsem byl ve škole v tomto týdnu jen jednou. Reality-show 8.A je v tomto hodně poučná. To my ne, to škola, to společnost. Za to, že žijeme v ghettu, přece nemůžeme my, to společnost. Takže společnosti, vyval další prachy, my se chceme integrovat!
[<<Předchozích 80] Příspěvky 8190 z 111 [Dalších 21 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.