| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Názory k článku Hlavní předpoklad úspěchu ve škole? Dítě se musí umět narodit!

 Příspěvky 110 z 111 [Dalších 101 >>]
4.11.2014 16:48:08
Analfabeto, ve většině případů to opravdu jde, když je zájem a snaha. Na synův první jazykový pobyt v Anglii jsem se složla spolu s jeho babičkou. Druhý byl financovaný z alimentů, které jsem pro něj po několika let bojů vymohla a nesáhla jsem na ně. Další, už velmi nadstandardní pobyt měl financovaný americkou ambasádou a na dokončení velmni speciálního studia si půjčil od mé kamárdky velkou sumu s tím, že se dohodly beze mne a on jí to tedˇsplácí. Takže nějaké cestičky se vždy najdou.
Roya
  • 
4.11.2014 13:20:05
Takže ty bys raději uvrtala své dítě do školních lavic na celý den, aby to s ním ve škole procvičovali, ať už to potřebuje nebo ne (protože rozdíly se dělat nebudou, rozvrh bude platit pro všechny)? Obávám se, že současný ministr s tebou souhlasí a jde směrem k prodlužování povinné docházky, délka vyučování možná bude následovat, hlavně aby už rodiče neměli na své děti už vůbec žádný vliv, a děti se pěkně sestádily do požadovaného poslušnostního a pracovního tvaru.
Já si nemyslím, že vzdělání je nutné pro šťastný život. Určitě bude nějaké procento dětí, které by se chtěly vzdělávat a z nějakého důvodu jim to není dopřáno, ale nebude jich tolik. To jen společnost má názor, že kdo nemá "vzdělání", je něco méně než ten, kdo "vzdělání" nemá. Proto se tolik rodičů snaží svému dítěti "vzdělání" poskytnout, přestože by dítě třeba bylo šťastnější u nějaké manuální práce.
/Jinak já VŠ vzdělání mám, protože ho potřebuji k tomu, co mě naplňuje; moji rodiče byli chudí (4 děti, jeden plat pro celou rodinu) a VŠ má jen jeden z nich, a dodělával si ji teprve při zaměstnání - i tak to totiž jde./

Analfabeta
  • 
4.11.2014 10:36:38
Já jsem se zajímala o zahraniční studium v době, kdy děti studovaly (tedy opřed nějakými 12 roky). Našla jsem si dotaci přes Česko-neměcký fond přátelství, syn vyjel do Německa a celý školní rok nás vyšel na 50.000,- Kč. Brala jsem si na to tehdy půjčku a myslím, že to synovi dalo moc, minimálně velmi dobrou znalost jazyka. Další rok v pohodě odmaturoval, ale bylo to taky o tom, aby mu studium povolila škola. kamarádky dcera chtěla jet taky, ale tenkrát ji nepustila škola, řekli, že po návratu si musí hledat jinou školu, aby ji pustila k maturitě, tak ta to tehdy vzdala. Suma 50.000 na celý školní rok se vším všudy, tedy s ubytováním, stravováním apod. mi teda závratná nepřišla ani tehdy. Bylo to studium na střední škole.
Ale myslím, že kdo hledá, najde.
pavla
  • 
4.11.2014 5:19:44
Ale,aby nedošlo k omylu.Já si nemyslím, že studium není o penězích, je.Reagovala jsem jen na ty zahraniční pobyty,protože tam si myslím dneska ty možnosti jsou.
pavla
  • 
4.11.2014 5:14:35
Ano,je to hodně o nasazení a organizačních schopností učitelů.Dcera má skvělou nemcinarku,která to dělá ráda. Je to i o tom,že Německo nabízí poměrně dost pobytů a programů se stipendiem pro sociálně slabé žáky.Tedy sociálně slabé podle jejich měřítek, takže u dcery ve škole ho dostali všichni,kdo žádali. Konkrétní částku měsíčních příjmů znám u jedné její kamarádky, posílali potvrzení o příjmů rodičů a to každý 30 000,stipendium holka bez problémů dostala.
kreditka
3.11.2014 20:30:53
Vidíš státní a jaký tam byl bordel, o soukromých nemám iluze... jo třeba PORG blbce studovat nenechá, ale nedělám si iluze že jiné školy ano. Třeba kámoška chodila na církevní střední školu - odmaturovala bez znalostí jak sama přiznala všechni se tam dojímaly nad jejími těhotenskými potížemi...
Irena
  • 
3.11.2014 19:58:18
V Praze? Kde jsou možnosti brigád a dítě nemusí dojíždět ani platit kolej? Za co jako budeš platit? Tohle bych se styděla vyslovit. Co by měli říkat chudáci ze severu Čech nebo Ostravy? (jsem sama z Prahy)
Irena
  • 
3.11.2014 19:56:40
No tak vystuduje střední školu a co? V životě se stejně neuplatní, pokud je fakt blbej.
Irena
  • 
3.11.2014 19:54:06
No jestli jsou vaše děti po Vás Yuki, tak pochybuji, že by na studium VŠ měly (váš pravopis). Jenže ono svést všechno na peníze a těžkost dnešní doby je tak snadné, že.... Btw, pokud by studovaly např. v Praze, jsem si jistá že minimálně v Mc Donaldu nebo podobné srandě by si práci našli určitě.
Irena
  • 
3.11.2014 19:50:59
Nepíše se tam nic o tom, že kdo nemá VŠ má průměrnou inteligenci. Já to pochopila tak, že inteligence souvisí s tím, jak je rodina finančně zabezpečená - a tím pádem z finančně zajištěných rodin více děti studují, protože na to mají hlavu. Něco na tom je.
 Příspěvky 110 z 111 [Dalších 101 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.