Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 | 105930 |
26.11.2012 17:42:36
laryngitida může být i v neakutní formě, podobné tomu co popisuješ s štěkavým kašlem. když to řeknu bez obalu, tak to zní jak když štěká nastydlej ratlík sousedům na kočku být tebou, zítra bych s ní jela k dr, to určitě, nenechala ji příliš se rozrušovat, zadýchávat. ohledně teploty pokoje to je dost ošemetné. při běžné nemoci bys tomu mohal ublížit, na záchvat laryngitidy je to naopak ta nejlepší první pomoc. pokud už by opravdu štěkala, zabal ji do deky, nasaď kulicha a posaď se s ní k oknu, jinak udržuj vlhký vzduch a přiměřenou teplotu, žádný hic.
|
11.1***Sára13 | 121785 |
26.11.2012 17:34:44
Nám pomohl dithiaden.Jinak zvlhčovat vzduch,při dušení zabalit do deky otevřít okno,nebo mražák.
|
Pišťucha | 111171 |
26.11.2012 17:32:04
Laryngitida je vážně hnusný štěkot. Měli jsme minulý měsíc.
Doporučím uvařit cibulový odvar (jedna cibule nakrájet na čtvrtky + jedno jablíčko i se slupkou a jádřincem,taky na čtvrtky + lžička majoránky + lžička rozinek - to celé zalít studenou vodou, dát vařit a povařit 10 minut. Potom slít. Je to docela sladké z toho jablíčka a rozinek, ale můžete ještě přisladit medem) nám hodně pomohl. A hodně zvlhčovat vzduch (mokrý ručník na topení, mokré prostěradlo přes postel). Taky se na kašel a rýmu radí nakrájet syrovou cibuli na kousky, zabalit do kapesníku nebo utěrky a dát k hlavě postele - aby dýchala ty výpary z cibule... |
Pafča | 81147 |
26.11.2012 17:27:30
mám dotaz,dcera má rýmu a třetí den má suchý kašel-přichází to v intervalech,kdy ji to hodně trápí a občas už zní kašel i štěkavě :o(. teplotu nemá,včera večer měla jen 37. má docela dost rýmu :o(, říká,že ji pobolívá v krku-to až k večeru.
na suchý kašel pomůžou kapky tak ty tři hodiny,pak začíná kašlat znovu,večer začíná pravidelně v devět hodin. v sobotu kašlala v noci skoro dvě hodiny,včera už méně,spala líp. chraptí trošičku. jinak nijak schvácená není,chová se normálně. co si právě pamatuju, když ji jednou měla,jsou to už dva roky asi,měla i teplotu,chraptila hodně,na noc jsme měli čípek,kdyby náhodou došlo k dušení. díky za postřehy. zítra nejspíš půjdeme k dr,aby ji skoukla,přeci jen, nechci ji cpát do školky. |
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 | 107044 |
24.11.2012 11:19:49
Lízo, taky se snažím vyvarovat všemu co by mohlo malému nabudit záchvat. Včera jsme třeba vůbec nebyli venku. Pouze předevčírem a to bylo fajn a taky se mu venku dobře spalo. Jsme v kraji kde je teď častá smogová inverze ikdyž jsme 30km od Ostravy, tak nás to taky oblokupuje. Takže v takových dnech nevychodíme ven.
Jinak noc byla klidná, ale začalo to zas okolo 5h ráno a to prokašlal skoro do 7h. naštěstí, že to nebyl počátek laryngitidy. Nakonec usnul a teď je v pohodě. Poprvé když měl ten záchvat, tak jsem si myslela, že to je astmatického původu, ale ecosal nezabral. Vůbec mě nenapadla laryngitida. Nikdy jsem se s tím nesetkala. Podruhé jsem už věděla. Přeci jen poprvé jsem se bila do hlavy, proč mě to nenapadlo a nejela jsem s ním na pohotovost. Ale přeci jen nebylo to tak silné( a trošku nám pomohl i dithiaden), jako například včera a hlavně jsem velmi ráda za Rectodelt a že jsme to rozhonili doma. |
24.11.2012 11:11:08
Juldafulda- už jako čtyřměsíční měl neustále problémy s dýcháním, kdy se skoro dusil. Takže jsem jednou valila k dětské, ta ho hned nafoukala ventolínem a poslala nás na vyšetření na alergo-imuno. Dělali se testy, kdy se vyloučila veškerá alergie, krom vaj. bílku, ale ten jsme nikdy nedali a ke všemu jsme později zjistili, že vajíčko v potravinách(piškoty,rohlík) vůbec nevadí. Zhoršené dýchání se vracelo neustále a to i přes respirátory Ecosal a Ecobec. Nakonec tedy paní doktorka udělala závěr, že jeho dýchací potíže nejsou alergického, ale astmatického rázu. Samozřejmě doufáme, že toto se stratí tak rychle jak to přišlo. Ke všemu u nás to je genové
|
Líza | 17721 |
24.11.2012 5:49:09
Shantule, ale ono s tím houby naděláš. Dcera teda (ta s laryngitidama) alergie ani astma neměla, jinak strašně zdravý dítě, alergologem kvůli rodinné zátěži vyšetřená včetně podrobných odběrů, nic se nenašlo. Laryngitidy měla několikrát za zimu, jedna blbá noc se štěkavým kašlem a Rectodeltem a někdy i mojí rukou na telefonu, druhý den zlepšení, třetí den zdravá. Drželo se jí to do šesti let, tehdy měla asi nejhorší záchvat. Do tý doby jak když utne. Kamkoli jela - tábory, školky v přírodě, babička - všude s sebou Rectodelt. Celou zimu zvlhčovač v pohotovosti.
Nakonec jediný, co se mi jako prevence osvědčilo (i po pokusech, kterým osobně nevěřím, ale ze zoufalství jsem to zkoušela, jako je homeo), bylo prostě ve chvíli, kdy se venku ochladí pod deset stupňů, šátek na krk. Nekompromisně. Učitelky ve školce to už věděly, ona si to hlídala i sama, to bylo jediný - protože jsem měla vysledováno, že když je chladnějc a má holej krk, dostane to klidně podruhý v jednom týdnu - jenže tohle fungovalo u nás (a jen omezeně), u vás nemusí. Jen jednou byla hospitalizovaná, když to měla poprvé, pobyt v Motole dost děsnej a když si na něj vzpomenu, šlo o snůšku lékařských a ošetřovatelských pochybení. Od tý doby jsme zvládali s rectodeltem a zvlhčovačem vždy doma. |
Juldafulda | 60905 |
23.11.2012 22:21:14
Shantule a jak vam v roce prisli na astma?
|
23.11.2012 21:04:04
Jo chodíme všude, ale znáte to...dětská řekne ,, to byl laryngitický záchvat" . na ORL řekne ,, to byl bronchitický záchvat" a na alergo-imunologii ,, to astma nadělá paseku" . Tak si pak vyberte. Malého jsem totiž nahrála na telefon při jednom záchvatu v noci, ať si to posoudí sami. Při druhém záchvatu jsem ho už ani nenahrávala a teď to už bylo úplně jasné.....
|
.kili. | 125672 |
23.11.2012 20:08:37
"A jakého už bys chtěla většího odborníka ;), dětský doktor, ORL, alergo-imuno. Chodíte všude."
no, jestli zrovna toto není jedn az podmínek neúspěchu, pravda. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.