| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Zánět hrtanu - laryngitida

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1416  [Dalších 1336 >>]
Malea 84697
17.9.2014 23:08:37
Můj syn byl od 11 měsíců do 6 let hospitalizován v nemocnici kvůli laryngitidě 11 x. Byl i na umělé plicní ventilaci. Z Plzně ho vrtulníkem převáželi do Motola. Byl to děs, který skončil, až když vyrostl....
Pepodzim 140217
17.9.2014 16:23:57
Tak u nás se s laryngitidou trápíme už rok taky. Synovi je 3,5, vloni v říjnu mu to začalo a začalo se to opakovat, každý měsíc jsme na adrenalinu, ale ani jednou ho nehospitalizovali, přitom snad nejdešlí časové období mezi záchvaty má 2 měsíce. Fakt jsme měli laryngitidu na začátku srpna a minulý týden zase v noci štěkal a sípal, zvládli jsme to bez čípku, ale 4 hodiny to trvalo, než to odeznělo, od té doby musím zaťukat, dobrý. Jinak zrovna minulou středu jsme byli na alergu, dostali jsme xyzal, mám dávat ráno a večer - nemátě někdo zkušenost? Dávala jsem teď dithiaden, tak jsem zatím xyzal nedala kvůli parabenům, moc si mi to nelíbí, dávat mu parabeny... mno...
Taky zkouším kde co :( a od té doby jsem pořádně nespala :(
withep 93862
5.5.2014 9:22:24
Ou, teď jsem si vzpomněla, že v zimě vlastně jednu noc opět štěkal, takže z toho úplně venku není, jen jsme to zvládli doma, resp. venku, byl mráz. Vzpomínám si, že jsme měli tehdy v pokoji hodně suchý vzduch (jen něco přes 30% vlhkosti), takže jsem pak na to dávala pozor - takže další opatření: vlhký chladnější vzduch.
withep 93862
5.5.2014 9:18:10
Co zkusit předejít té rýmě - vysadit mléko a mléčné výrobky? A nejlépe i (hlavně bílou). Mouku.

Třeba už z toho vyroste. Prý jsou 3 věkové hranice, já jsem si před dvěma lety myslela, že syn z toho vyrostl, ale dostal další záchvat, právě ve 4,5. Teď je mu 6 a od té doby nic. 3x byl hospitalizovaný pro akutní dušnost a v nemocnici mi sestra říkala, že její dcera z toho vyrostla až po té nejvyšší věkové hranici, snad po 7. roce. Nemohla ani do školky, do školy, nikam, měla to furt.
Blanče 42184
4.5.2014 22:50:38
Moje zkušenost - poslední laryngitidu jsem já měla v jednadvaceti, dusila jsem se docela poctivě:-((. Ale byla "podpořená" kouřícími kamny. Takže na to "vyrostou z toho" moc nevěřím. Dětem pomohlo až jsme se přestěhovali z města do lesa. Tu a tam ji nafasovali u babi, která ve městě bydlí do teď. Dcera měla poslední zatím v 10-ti letech, to skončilo hospitalizací. Je jí teď 20.
.kili. 125672
4.5.2014 20:29:18
"prot chodíme k těm doktorům, protože sami nevíme jaký lék dát. Tak dávám ten, co mi dr řekne.

to je naprosto OK a nic proti tomu nemám a ani jsem nenapsal
Natašenka 133027
4.5.2014 20:24:46
Nevím, že je více druhů laryngityd, ale obvoďačka řekla dát Ventolin a pak jsme museli volat rychlou. A v nemocnici mě div nenadali, že Ventolin ne.
Víš kili, prot chodíme k těm doktorům, protože sami nevíme jaký lék dát. Tak dávám ten, co mi dr řekne.
Dooly. 12201
4.5.2014 20:17:29
u nas pomohly alergo testy-reakce na domaci prach-roztoce-extra povleceni pro alergiky, dale skolka kde nebyly koberce a zaclony a jezdit kazdy rok alespon na 3 tydny k mori.

nicmene,mel frekvenci asi jako tvuj, kazdy rikal ze kolem 6.roku zivota lary vymizi,bohuzel... pristi mesic mu bude deset a posledni laryngitidu mel v lednu. U nas to zpusobuje vetsinou zmenapocasi,v zimnim obdobi -takove ty mlhy a otepleni..

nevim,kdy to odejde nadobro,doufam,ze brzy..v srpnu jedeme zase na 3 tydny do lazni,k mori...

jo a dobry je inhalator,mame pari boy -do toho fyziologicky roztok a 8kapek kortikoidu
.kili. 125672
4.5.2014 20:15:56
- "Bylo to myšleno vydržet až vyroste a zvětší se dýchací cesty "

až se zvětší dýchací cesty, nebude laryngitida provázena dušností, nija to nesníží její četnost (ta se sníží u mikrobiálních laryngitid navozenou odolností proti vyvolávajícím virům jako jsou adeno, parainfluenza)

- "a prý laryng.ve věku školního už se tak nevyskytují"

větší děti a dospělí mají samozřejmě laryngitidu také, ale její projevy jsou jiné,
např. "ztracený hlas" - to rozhodně enní žádná vzácnost.
Hanka000 84267
4.5.2014 20:12:14
Ale ona taky nemohla vědět jaký je to tip laryng.,vše ví jen na základě mého popisu.
V nemocnici jsem byla jen s první laryng.ve věku 2let,ORL dr.ho prohlédl a prý jsem pro něho udělala max.co jsem udělat mohla a poslal nás domů.
[<<Předchozích 70] Názory 7180 z 1416  [Dalších 1336 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.