| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Lyžování

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 9761  [Dalších 9721 >>]
Senedra 14756
2.12.2023 11:34:41
Půjčila bych si. Manžel takhle začínal s běžkami až v dospělém věku, na dvě sezony si běžky půjčil a teprve pak koupil. Navíc v půjčovně máte jistotu servisu a poradí vám, jaké běžky si vybrat. Většina půjčoven i půjčuje na různě dlouhou dobu: víkend, týden, sezona...

Kdybyste se mohli nějak rozumně dostat do prahy, tak doporučuju Happysport. Ale stačí se poptat mezi známými, určitě vám doporučí nějakou půjčovnu u vás.
Okolík 129526
2.12.2023 11:22:29
Já bych vše půjčila, krom oblečení. Co kdyby vás to pak nebavilo, bude vám to doma ležet a překážet.
kachna_ 144932
2.12.2023 8:37:46
Moniko, manžel si je chtěl koupit, tak jsem myslela, že by si je koupil k vánocům.
Mělník bohužel půjčovnu běžkařského vybavení nemá, na místě to ještě zkusíme.
Monika 123907
2.12.2023 8:27:11
Nebylo by lepší nejdřív půjčit? Navíc v půjčovnach často dobře poradí ( na rozdíl od obchodu, kde často prodávaci vědí prd, pokud to mění specializovaný obchod), vyzkouší a uvidí ...
kachna_ 144932
2.12.2023 8:03:59
Ahoj,
pěkně prosím, po dvaceti letech se chystáme opět na běžky, tedy, spíš manžel, já a budu na dovolené pečovat o psy a velké dítě.
Doma nemáme na běžky vůbec, lautr, nic. Naše vědomosti zamrzly v cca v tom roce 2000. V nejbližším městě je s otevírací dobou, kterou manžel stíhá, pouze sportisimo, nebo může vyrazit do decathlonu.
Nejsme schopní, se rozhodnout, jestli:
půjčit/koupit
Pokud koupit, jaká je minimální cena, aby to dávalo smysl pro rekreačního běžkaře, a na co dát pozor?
Uvítám i odkazy, co načíst, načetla jsem jen pár základních rad z eshopů, co mi vyskočily jako první.
Díky moc
Fiba71 133533
1.11.2023 8:21:07
Začátečník rozhodně padat bude a v momentě kdy padat přestane tak se stejně budou válet po zemi, protože na SNB se nedá dlouho pohodlně stát jako na lyžích a tak proto se pořád někde "válejí". Nic zvláštního bych nepořizovala jen aby kalhoty měly kšandy, protože se to pak pořád vyhrnuje.

Rukavice s výztuží nemám, ale kvalitní nepromokavé jsou třeba. Pořád jsou v kontaktu se sněhem - vstávání, odepínání a nasazování atd..
Boty bych doporučila bazarové u nás již nechtějí jiné než s BOA tedy s utahováním na kolečko. Dají se poměrně jednoduše sehnat.
Vázání už máme všichni již jen se zadním nástupem takže ani na zapínámí SNB už nemusím sedět na zemi.

Páteřák už nenosí měli, když byli menší i na lyže. Na naučení není třeba nadruhou stranu, ale teď jezdí rychle, ale zase odmítají...

Od začátku jsme vždy vše pro kluky pořizovala bazarové prkno i boty. Teď poprvé dostanou novou výbavu, ale už proto, že dorostli a nebude se měnit každý rok či dva. Před tím mě to přišlo naprosto zbytné.

U nás jezdíme celá rodina jak lyže tak SNB je to parádní kombinace. Část dne lyže část SNB. V Čechách spíš SNB Alpy víc lyže. Kluci se učili od malička současně s lyžema. Já začala asi ve 30, teď je mi přes 50 a jezdím na prkně pořád. Nejsme teda tak gumová jak omladina a dám si pozor na každý pád abych se nemusela zvedat, ale mladejm to nevadí ty se válí pořád:-)
babi_ 48341
1.11.2023 7:43:28
Jo tak v tom případě má s těžištěm bohaté zkušenosti, tak si nový sport užije ~;((
terapeutka 100134
1.11.2023 7:14:44
Díky za poznatky. S páteřákem syn problém vůbec nemá, je na něj zvyklý, jezdí s ním na kole, dokonce jezdí s celým krunýřem (takový obleček co má chránič páteře, hrudníku, ramen , loktů i předloktí), jezdí totiž na horském kole takové ty šílenosti, kdy vás vyveze lanovka na kopec a on pak jede a skáče si různě přes les a přes kameny a kořeny dolů, různé rampy, skokánky... prostě adrenalin. Takže určitě bude zkoušet hranice nemožného i na tom snowboardu.

babi_ 48341
31.10.2023 20:47:45
Řekla bych, že má ze sportu perfektní kontrolu těžiště, přehled co dělá tělo a končetiny, schopnost to ovládat, je pohybově nadaná. Prkno je hodně intuitivní.

Padat není nutné, kromě nadání záleží na způsobu výuky a úplně nejvíc snad na kvalitě sněhu a kopci jako takovém. Jsou podmínky, za kterých se rozjezdí kdekdo, a jiné, za kterých je to těžký ~d~

EDIT: jo, páteřák... dlouho jsem jezdila bez něj (začínala jsem tuším kolem 4O, možná 38...?), ale jak jsem chtěla zkusit trochu skákat, tak jsem si ho raději vzala, a od té doby v něm jezdím, i když už zase neskáču.

Mladí budou mít možná skákací touhy skoro hned.
Federika 14090
31.10.2023 19:04:43
A neměla teda ani páteřák.Všechno odmítala. Ale kupodivu moc nepadala. Na zadek nebo dozadu už vůbec ne.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 9761  [Dalších 9721 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.