Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Girili | 117849 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 23:42:13
To ale abys uvazovala bohuzel i o odstehovani z Ceska. :-(
|
Gladya, bývalá dasa, | 63023 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 16:41:54
Lituju, ale asi to bylo nevyhnutelné. A jsme si pořád blízko.
|
Alraune | 129596 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 15:56:49
Jo? Jezdím na Slovensko dost často a nemám ten pocit. Policajti a mafiáni, v běžných restauracích převážně lidé, které považuju za polosvět.... Znám tedy jen Blavu a jak mám na Slovensku plno přátel, uleví se mi, když se vrátím domů. Bát se zase policajtů? Kriminál za géčko trávy? Buzerce pět minut před desátou, že je policejní hodina?
|
Alraune | 129596 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 15:51:20
Po tom, kam se to na Slovensku hýbe, tak nelituju. V policejní státě bych už žít nechtěla.
|
Binturongg | 104880 |
dodnes jsem si nezvykla24.10.2012 14:41:31
Pokud bych jela na Slovensko, můžu mít i potíže typu - dětem nevezmu pasy atp., jelikož nechápu rozdíl mezi cestou třeba do Ostravy a cestou do Blavy
Stejně tak mi připadá mapa Čech poloviční, nedokreslená - vypadali jsme jako ryba uprostřed Evropy. Nadávali jsme na oddělení Zakarpatské Ukrajiny a pak si za mnohem méně dramatických okolností necháme rozseknout otčinu úplně - achjo! |
ronniev | 8556 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 14:18:57
Girlli, odstěhuj. Uvidíš totiž, že všude je chleba o dvou kůrkách, že to tam taky není taková sláva, jak se ti zdá, a třeba pak budeš zas uvažovat o návratu do Krkonoš.
|
ronniev | 8556 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 14:17:03
Já jsem ráda, že se to stalo.
Samozřejmě, že se na Slovensku dodnes cítím "doma" a je mi divné, proč tam mám platit eury , ale jestli si dobře vzpomínáš, před rozdělením byly ty vztahy už dost vyhrocené a jedna půlka země druhé vyčítala, kdo na koho maká a kdo jen bere (samozřejmě vždycky ta druhá). Tohle všechno teď není, zůstali jsme přátelé, dokonce nadstandardně blízcí přátelé, což se o jiných oblastech i v Evropě nedá tak docela říct. Jen to, že děti nerozumí běžně slovensky, to mě mrzí - i když zase - těžko říct, nakolik OPRAVDU nerozumějí: Máme kamarádku Slovenku a když byly děti malé, vůbec jim nepřišlo, že mluví jiným jazykem, protože smysl pochopily vždycky, až později jim začalo být divné, proč ona sbírá čučoriedky, když my borůvky, a chtěly vědět, jestli se z toho taky peče koláč (prostě když začaly rozumět většině českých slov a od ní nápadně často slýchaly slova, která neznaly). |
Len | 108740 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 14:09:59
Slovenstina ani francouzstina se mi nelibi, neni univerzalni pravidlo pro sexy jazyk
|
Inaaa | 119752 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 14:07:56
Navíc slovenštinu považuju za nejvíc sexy jazyk
Ano, ale ještě francouzština ! |
Inaaa | 119752 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 14:03:16
Rodina je taky napůl ze Slovenska, takže slabost a vzpomínky mám a miluju erotickou slovenštinu. Slovenky jsou hezké a sexy, nedá se to srovnávat s Češkami, mají v sobě něco jiného. Líbilo se mi být větší země a líbí se mi i Bratislava a její možnosti, blízko do Rakouska, po Dunaji a jinak a vůbec i ten Dunaj má něco do sebe.
Vánoce slavíme taky ve slovenském duchu, pokud seženeme, tak oplatky s medem, polévka zelňačka, kapustnica, nikdy ne rybí. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.