Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
štěpánkaa | 100291 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 13:54:25
přesněji - jeden z možných stupňů.....
|
štěpánkaa | 100291 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 13:31:34
nebyl to omyl, ale jeden z vývojových stupňů v rozvoji Evropy.
|
štěpánkaa | 100291 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 13:30:54
nelituji, část manželovy rodiny je ze Slovenska a tïto bývalí Slováci to nesli velmi těžce. Dnes už mi jen chybí koukek "naší" hymny
|
štěpánkaa | 100291 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 13:29:35
tak to si pamatuju taky, na rozdíl od mnoha českých měst a vesnic, kde někteří obytelé to bohužel "těm pražákům" přáli
|
domenica | 50201 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 13:25:31
jsem rada, idea "ceskoslovenska" byl jeden velky omyl....jak nam historie ukazala...
|
.kili. | 125672 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 13:11:31
: mezi americkým a maďarským diplomatem tento rozhovor: "
) ) ro je dost dobré |
Gabriella, 2 děti | 82552 |
nelituji24.10.2012 12:32:19
Tenkrát mi to bylo líto, dneska je beru jako normální cizí (byť blízký) stát. Chtěli samostatnost, mají na ni právo. Akorát mi přijde trochu trapné, pokud o společný stát nestáli, proč se sem dnes tak derou. Hrnou se na naše vysoké školy, stěhují se sem za prací, hereček (šišlajících s přízvukem) je v nových filmech tolik, že už je to nepříjemné.
|
Girili | 117849 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 12:19:11
Bezprostredne po rozdeleni mi to lito bylo. Dnes pocituji, ze nase vzajemne vztahy neutrpely, stale citim Slovensko jako svoji druhou domovinu.
Vlastne jim zavidim, ze co se tyce politiky, statniho hospodareni, reforem, politicke kultury ap., tak jsou na tom pres pocatecni excesy (unosy deti papalasu ap.) dnes mnohem lepe nez my, nebo maji alespon dobre naslapnuto. U nas to svetlo na konci tunelu proste nevidim. Mozna se nakonec do Tater nakonec odstehuju. ;-) |
aky | 102722 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 12:14:02
Kili, nikto nepopiera, ze pre Slovakov to bolo len dobre ( aj ked si viem predstavit fnukanie - Na Madarov sme si uz zvykli a teraz prisli Cesi), problem bol v tom, ze idea cechoslovakizmu znamenala, ze Slovak je len ""iny Cech"". K pozitivam ratam dalej to, ze ked vznikla v 1919 Slovenska bolsevicka republika rad v cele s Belom Kunom, tak ju ceske vojska nastastie rychlo ""odvznikli"".
A co sa tyka Slovenskeho statu a pripadnej kapitulacie, je treba vychadzat z tychto komplikovanych vztahov - Poté co Maďarsko coby spojenec Hitlera vyhlásilo válku USA, odehrál prý se mezi americkým a maďarským diplomatem tento rozhovor: „Vy jste republika? Nikoliv, pane, království. Pak máte tedy krále? Ne, v čele státu je admirál Horthy. U jakého moře ležíte? Nemáme moře. Máte nějaké požadavky vůči Rusku? Nemáme. Snad vůči Británii či vůči nám? Žádné. Vůči někomu jinému? Ano, vůči Rumunsku. I tomu nyní vyhlašujete válku? Nikoliv, Rumunsko je náš spojenec." |
Sam01 | 129844 |
Re: Litujete rozdělení Československa?24.10.2012 12:02:14
Aky,
mám mezi Slováky dost známých,ale takovouhle nesmyslnou zášť si fakt nepamatuji. Blbec,který se raduje z neštěstí druhého může být kdekoliv na světě z jakéhokoliv národa. Slováky mám ráda,mám ráda jejich jídlo,kulturu-divadlo-hudbu,mají výborné herce,které bohužel u nás vídáme hrozně málo.Je prostě spousta věcí,která mi tu chybí i když samozřejmě vím,že můžu na Slovensko kdykoliv zajet. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.