| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Tuzemská politika

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 91886  [Dalších 91716 >>]
aky 102722

Re: Litujete rozdělení Československa?

24.10.2012 11:10:52
A nemozeme si v spolocnom state navzajom vykrikovat, ze ""my bez Vas by sme boli druhe Svajciarsko"" a ""my bez Vas by sme boli druhe Svedsko"".:-)
Inak si myslim, ze vdaka rozdeleniu dnes mame snad najlepsie vztahy v historii.
Kudla2 58452

24.10.2012 11:07:26
přesně ~R^

nelituji toho, vnímala jsem to jako jejich snahu o samostatnost, na kterou mají právo.

Slovensko je hezká země a nevidím rozdíl v tom si tam občas zajet teď a když jsme byli spolu.
Markéta.. 32122

24.10.2012 11:04:23
Ne, Slováci to sami chtěli, necítili se ve společném státě dobře. Tak ať si jedou na vlastní triko, hlavně že je jim dobře. My tady v Čechách nevíme a nechápeme jak a proč se oni vnímali jako druhořadí.
překvapená 20.9. 128518

24.10.2012 10:58:17
Mně to přijde jako plakání nad Národním obrozením. S Českem souzním kulturně, takže Járu Cimrmana pokládám za svého druhého tatínka, ale jinak zdravím bezhraniční Evropu (nemluvím přímo o EU), takže jsou místa mě blízká(Nad Tatrú) a to stačí.

Národovectví nebo zdravý nacionalismus (my Češi nebo my Čechoslováci) do současného světa moc nepatří.

Jinak co se týče statických televizních inscenací, kde sudruhovia cosi resili o dvacatej hodine, no nevím, když retro, tak spíš Televarieté:)
Evka13 29458

24.10.2012 10:56:46
Nelituji, věci jsou tak, jak měly být. Nevím, jestli si vybavuješ útoky slovenských politiků a pocit křivdy za každým federálním rozhodnutím... takhle to je lepší, rozhodují sami za sebe a nemohou dávat vinu za chybná rozhodnutí jiným.
Persepolis 107413

24.10.2012 10:53:21
Nelituji, jestli se Slováci cítili ve společném státě jako druhořadý národ, tak by se ty vztahy mezi Čechy a Slováky spíš zhoršovaly.
Slováci mají samostatný stát, který si většina z nich přála a vztahy mezi námi jsou srdečné. Nevím jak Slováci nás, ale Češi mají Slováky stále velmi rádi.
susu. 129001

24.10.2012 10:53:02
Mám to podobně, on se mi ten vícejazyčný a větší stát docela líbil. Chápu i snahu Slovenska zkusit to sami, ale stejně je mi to líto.
Sam01 129844

24.10.2012 10:51:13
Martina, 3 synové 101865

24.10.2012 10:45:35
Ani ne - teď v Unii už je to jedno.
Len 108740

24.10.2012 10:45:17
Shodou nahod o tomhle vedeme momentalne diskuzi na mem uni foru. UK momentalne resi podobnou situaci, je velmi pravdepodobne, ze se Skotsko oddeli od zbytku UK. Coz prineslo na pretres otazky ohledne rozdeleni Ceskoslovenska, neb je nas tam par Cechoslovaku. Dle reakci se da rict, ze Cesi a Slovaci v zahranici se porad citi byt jednim narodem. Kdyz se potkame, obvykle se okamzite kamaradime - to je reakce vsech mych spoluzaku. Pravda, ja zazila i opak, ale vesmes nas to tahne dohromady. V CR a SR to je asi citit trochu jinak, ale myslim, ze ty vazby jsou porad velmi silne.

S tim jazykem je to pravda, me dite ma spoluzacku Slovenku a nedomluvi se. Neorozumi si, musi na sebe mluvit anglicky. Coz je teda fakt skoda.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 91886  [Dalších 91716 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.