Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
ChemicalJane + 4 | 86738 |
20.9.2012 9:41:21
měl jste ho někdo? podařilos e vám ho vyhubit antibiotikama? nebo něčím jiným? nebo je opravdu jediná monost, jak se ho zbavit vyndání mandlí? měla jsem teď 3x ATB penicilonové řady, na něj by měl být citlivý,měla jsem i Augmentin, označený jako terapie, po dobrání právě toho Augmentinu mi ho ve výtěru našli.. lze ěnjakým tesem zjistit, jak dlouho ho v těle/krku mám?
děkuji |
ChemicalJane |
• |
18.9.2012 17:41:55
Petro, budu ráda, když napíšeš svoji zkušenost!
byla jsem na Kladně na ORL, u Hanuše teda ne.. v krku mi něco našli, co nevím, zítra tam mám jít osobně, ale prý to přeléčíme.. no tak uvidíme, raději ybch ěmla cíleného na toho s..če v krku než hned to vyndání.. Diagnoza dle té dr, co tam byla zní "chronický zánět mandlí"... |
Petra |
• |
17.9.2012 17:45:37
Ahoj pokusim se tě povzbudit. Mám ještě o 3 roky víc jak ty a TE mě čeká za týden, taky jsem váhala. ATB sice "jen" třikrát do roka, vždy to samé-streptokoková angína-hladký průběh, atb mi vždy zabraly během 2 dnů, bez horeček, jen bolest na mandlích. Nicméně stále mandle pobolívají a citím, že se angíny stále stupňují. Navštívila sem ORL /Kladno, dr. Hanuš, údajně jeden z nejlepších daignostiků/, zaskočilo mě, že kontrola proběhla bez odběru krve, pouze mi něco zkoumal na mandlích /dle mého obvodního lékaře není více nutné, pokud si je dr. jist/. Diagnóza chronická angína, hmis v mandlích, moje mandle už v tělě neplní žádnou funkci, jsou pouze zdrojem infekce,jsou zjizvené, TE není nutná neboť zatím zánět nezasahuje do jiných orgánů, ale doporučena, prý mi zlepší kvalitu života. Rok jsem váhala, po té, jsem měla od té 3. atb jsem se odhodlala, protože mi nebaví stále se koukat do krku, jestli budu nebo nebudu mít angínu, strachovat se pokud někam jedu, neustále mít při sobě atb pro případ záchrany atd. Někdo píše, že to je horší jak porod, někdo naopak že se nejedná o nic hrozného, co by se nedalo přežít /uopřímně ani nechápu, proč ti lidé píší o tak hrozném zážitku i když třeba byl, těm co na to jdou stejně nepomůžou/. Takže držím palce, ať vše dopadne jak má a pokud budeš chtít napíšu pak svojí zkušenost.
|
helis78 | 95867 |
14.9.2012 18:01:35
existujou kapky, tablety bys asi nechtěla
|
Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
14.9.2012 16:39:58
no super...kde sezenu morfium....
|
ChemicalJane + 4 | 86738 |
14.9.2012 16:29:10
to je téma přímo pro mě..
os začátku srpna jsem měla 3x ATB, budu říkat "angína" se mi 4x vrátila, teď sjem bez ATB, prý to musím zvládnout bez nich.. no nezhoršuje se mi to, ale ani se výrazně nelepším.. výsledek výtěru z krku bude v úterý (šla jsem na ORL, praktická se k výtěru jaksi neměla), KO bude v pondělí.. na ORL řekla dr, že vymdat mandle, jinak se toho nezbavím.. ale mě to přijde nějak hrrr, když ani nevíme, co v tom krku mám... divné totiž je, že ode mě nikdo nic nechytil, ač dětem pusu jsem dala normálně, s manželem jsme se líbali,.. průběh všech těch "angín" stejný a rychlý - během půl hodiny vylítne teplota ke 39 (i víc), mandle otečou, zrudnou, čepy, zimnice, nemůžu polykat, bolí mi celý člověk.. antipyretika srazí teplotu na 35 načež je mi ještě větší zima a ještě hůř (hlavně když to pak zase leze nahoru), takhle 3-4 dny (než zaberou ATB), ty zaberou a pomalu se to dává do kupy, doberu, 1-2 dny pohoda a pak zase šup, během půl hodiny - a teď se vrátíme na začátek popisu... je mi 26 a docela se děsím právě té bolesti.. dr říkala, že by mi dali celkovou anestezii a rovnou mi vzali i nosní mandli, kteoru prý již nemám mít... co byste dělali na mém místě? |
helis78 | 95867 |
14.9.2012 16:28:31
Kamarádka na to šla asi ve 30 a říkala že horší než porod a kdyby to šlo, nechala by si píchat morfium. Mělo to jedno pozitivum hodně zhubla, protože byla na tekuté stravě.
|
ronniev | 8556 |
14.9.2012 15:13:45
No, to nebylo tak, že bych šest týdnů ležela jako lazar - asi týden jsem byla neschopná ničeho, pak jsem se začala vzpamatovávat, ale pak se mi tam během hojení ještě něco utrhlo (mohla jsem si za to sama, blbec, bylo zrovna nějaké mistrovství v hokeji, zařvala jsem GÓL a už to bylo - krve jak z vola...), takže další týden klid, ležet, ledovat. Takový průběh ale nemusí být pravidlo (s tím gólem už vůbec ne). Pak mě pořád nechtěli pustit do práce, protože se mi ne a ne srovnat sedimentace, tělo se zřejmě vzpamatovávalo z letité chronické infekce.
Ale pomohlo to skvěle - nic příjemného to nebylo, to ti nebudu kecat, ale ty výsledky - od té doby mám pokoj, a už je to pěkných pár let. Takže já bych do toho šla znova i teď, když vím, co to bylo. Ale je fakt, že mě to osobně hodně otravovalo a komplikovalo mi to život, takže jsem byla ochotná jít do čehokoli. |
Sara33(Eliška 07, Petr 09) | 6948 |
14.9.2012 13:29:21
Tak jsem zkusila ty Modrany. Pani byla velmi ochotna a zodpovedela mi vsechny dotazy. Dle mych sdelenych informaci to vypada, ze tato metoda pro nas neni vhodna. Pry by zbrouseni mandli nepomohlo od opakovanych angin. Spis delaji nosni mandle. Krci odebiraji, ale normalnim zpusobem jako jinde.
|
martina |
• |
14.9.2012 13:13:23
Může pomoci laserová kryptolýza - zahlazení mandlí (já jsem to absolvovala). Pokud máš zvrásněné mandle, do kterých se streptokok rád zavrtá, je to asi nejlepší možnost. Na poliklinice v Modřanech v Praze to dělají v lokální anestezii, laserem. Neba tam laserem i dělají celé krční mandle, poptej se, jsou tam super a mají skvělý přístup k dětem i dospělým. To "obroušení" mandlí stojí 3000, celé mandle tuším 9000, ale v porovnání s klasicnou metodou je to milionkrat vyhodnejsi
m |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.