Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Saamajna | 115449 |
17.11.2020 10:05:37
Hele mysky jsou v pohode!
Meli jsme jich za ty leta nekolik, ony se doziji jen ca 2 let. To se da vydrzet i kdyz deti v peci polevi. A deti se taky uci, ze smrt patri normalne k zivotu. Je to v podstate idealni zvire pro deti, co chteji zviratko a rodice, co na to nemaji cas, nervy a energii! Za ty leta jsme chovem barevnych mysi nakazili uz nekolik rodin. Musi se ale dodrzet par veci: 1. Ne klec ale terarium s POSUVNYMI dvirky; mysi maji prchazi reflex z "naletu" zhora. Takze se musi brat, krmit, ochocovat zboku. 2. Zasadne samicky!!! Samci smrdi. 3. Jako podestylku zadny piliny, ze smuly maji alergie a nemoci. Takze konopnej drt + slamu a seno. 4. Nestrkat nikam do kouta, terarium umistit pokud mozno primo v centru deni, aby si mysky na cvrkot zvykly a nebyly plachy. My je mame na komode primo vedle jidelniho stolu. Takze vecer pri vereci mysky fakt jak ma povel vylezou, postavi se do rady pri dvirka a koukaj prosebne na nas, jestli pustime nejakou laskominku. A jeste 5. Normalne jsme meli vzdy jen 2, kvuli mensimu znecisteni. Preju moc zabavy - pokud jezisek nadeli... |
Ropucha + 2 | 120300 |
17.11.2020 10:01:18
Půlko, přesně, vždycky dojdeš do situace, že zůstane jedno samotné
Já tohle také řeším. 6 let je věk, kdy mládě bych už nepřidávala, buď dvě mláďata, která pak budou dál spolu, nebo bych hledala nějakou podobně starou seniorku. Třeba někdo v podobné situaci by ji rád daroval. |
Monty | 129940 |
17.11.2020 9:57:03
--,
když si pořídíte jednoho myšáka, tak to bude v klidu. Myšáci i míň trpí na nádory, ty mají hlavně holky. My tedy zrovna jednoho myšáka s nádorem měli, právě z množky (což jsme ale nevěděli), když koupíš myšáka z CHS, tak se to spíš nestane. Navíc z CHS jsou obvykle vymazlení a zvyklí na lidi, my teď máme myšáka z CHS a ten je vyloženě zlatíčko, jak nás vidí, už skáče na dvířka klece a chce ven, vůbec se nebojí, dokonce umí přiběhnout na zavolání, když je zalezlý v domku a já na něj zavolám, vyběhne a chce si jít ven hrát a mazlit se. |
Půlka psa | 24064 |
17.11.2020 9:54:17
Morčata teď taky řeším. Umřela nám šestiletá morčice a zbyla po ni druhá, taky šestiletá. Od malička byly spolu, sama zůstat nemůže, ale pořídit další se mi nechce, protože se ta situace akorát bude za pár let opakovat.
|
Ropucha + 2 | 120300 |
17.11.2020 9:49:24
--, díky tomu, že znám paní, která provozuje dočasnou péči, byla jsem v obraze, že jakkoliv je mi sympatická filosofie "nekupuj, adoptuj", do toho nemám odvahu jít.
Umím si představit, o jakých nákladech píšeš. Každopádně díky za lidi jako ty, kteří to na sebe vezmou. |
Půlka psa | 24064 |
17.11.2020 9:44:59
Určitě by stačilo, ale my o neuměli. Byly to naše akvaristické začátky před mnoha lety a mysleli jsme, že s malým je to jednodušší. Přitom samozřejmě není a navíc jsme žili v malém podsklepeném bytě, tam na velké nebyl prostor ani nosnost stropu. Teď máme jen jedno cca 500 litrů a je to všechno v pohodě.
|
Monty | 129940 |
17.11.2020 9:43:46
neznámá,
to mám podobně. Syn taky moc není na zvířata. Když byl malý, chtěl varana, to jsem teda odmítla, protože varan dorůstá délky 1,5 metru a živí se zdechlými králíky nebo kuřaty, navíc se dožívá 25 let a uměla jsem si živě představit, jak coby starší dáma mlátím berlou králíky, zatímco třicetiletý dítě si někde courá za zábavou. On má zvířata rád, ale nechce se o ně starat, ostatně ty myši máme taky jen proto, že si je pořídila jeho bývalá slečna a doma ji s nimi vyhodili poté, co jim myš utekla a do tří ráno ji naháněli po bytě. |
Ropucha + 2 | 120300 |
17.11.2020 9:42:03
Také máme sbírku klecí a různých příbytků, jelikož s hlodavci postupně vyvstávaly netušené komplikace.
Teď už máme pouze kompatibilní morčice, které bydlí spolu, ale bývalo to pestřejší, když byly děti malé. |
neznámá | 91073 |
17.11.2020 9:39:33
Myšák je v pohodě a krátkověký, to je taky fajn vlastnost dětského zvířátka, až je omrzí, nemusíš se deset let starat o myš.
|
Monty | 129940 |
17.11.2020 9:37:21
--,
myšák je OK. S myškama je furt něco. Manžel by genderově nekorektně řekl "no jo, ženský". Na myšáka se ukecat nech, pokud teda nevadí, že víc smrdí. Mně a manželovi teda nesmrdí, ale synovi jo, ten mě pokaždé vyhazuje z pokoje, když tam přijdu s myšákem, ten to jeho pižmo vyloženě nesnáší. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.