Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
K_at | 121378 |
2.3.2023 11:54:08
Ahojky, netušite o psychiatrovi, který by bral pacienty? Zatím kategorie "ještě ne 18 let"? Praha a okolí směr Praha východ či někde v prstenci kolem Prahy? Kvůli pořešení medikace. Děkuju.
|
vertigo | 92133 |
24.10.2022 11:12:03
"že na návštěvu v Praze se bylo třeba objednávat na čas (na hodinu a půl?) a určili jí místo mimo pokoje na chodbě, na dvoře apod. "
Takhle to je i v té léčbě v Bíteši. Hned po příjezdu mi určili, kdy můžu na návštěvu (1 hodinu v určené místnosti pod schody u vchodu ven, přesně po hodině konec) a taky jsem dostala přesný rozpis dovolenek. Ten rigidní systém se mi vůbec nelíbí, v léčebně je hodně dětí s výchovnými problémy, agresivitou, závislostmi, kde ten přísný režim asi užitek přináší, ale v případě mojí dcery to vidím spíš jako kontraproduktivní, protože je spíše depresivní a odloučení ode mě snáší špatně. |
Vážný2 | 158667 |
22.10.2022 22:50:09
Jasně, hospitalizace je potřeba, ale vzhledem k trendu to brzo zřejmě nebude tak jednoduché. Resp. bude muset o tom spolurozhodovat soud.
BTW. Průser je v tom, že ty dětské léčebny by měly mít lepší pověst (podobně jako celá psychiatrie - což je věcí spíše osvěty, než nekvality). Ale místy to prostě je i ve vybavení, protože si pamatuju, že na návštěvu v Praze se bylo třeba objednávat na čas (na hodinu a půl?) a určili jí místo mimo pokoje na chodbě, na dvoře apod. Přitom teoreticky by měla být možnost pobytu rodiče 24x7 s dítětem, kromě jasných případů, kdy to dítě nechce, je to kontraproduktivní apod. Přitom vím, že dělali problém i s online školní výukou. Ale to byl covid. Mj. připadá mi v poslední době, že kdo neměl kolem sebe 1-2 pokusy o sebevraždu mladých lidí a dětí, tak snad ani nevnímá - a je to imho velký problém. |
Půlka psa | 24064 |
22.10.2022 22:32:08
Na zaklade toho, ze nejde o obecnou filozofickou diskuzi, ale o dotaz
na lecbu konkretniho dite. Z hlediska empatie je nevhodny merit stejnym metrem. O pluraritu nazoru vubec nejde. |
Marika Letní | 140743 |
22.10.2022 22:28:24
Kdybys byla rodič, pochopila bys zpětně o dětství mnoho věcí. Ale nebude ti dáno prozřít, pořád budeš mentálně v dětství, kdy ti zřejmě někdo ublížil a to trauma jsi zatím nepřekonala. Řeš to jinde, než v diskuzi zakladatelky.
|
vlad. | 38059 |
22.10.2022 22:20:31
"Jakým právem je v pořádku hájit omezování lidských svobod v zájmu záchrany jejich života"
DN, jsi dost pomylena |
K_at | 121378 |
22.10.2022 22:10:39
Vážný, to jistě. Nicméně ne v případě, kdy dcera se logicky bojí léčebny, ale nechat ji doma znamená věci pravděpodobně průser. Znám bohužel i z okolí případ, kdy lékaři naléhali, rodiče respektovali přání dítěte a .... přitom zřejmě šlo jen o možnost vyladit léčbu. K tomu už nedošlo.
|
Vážný2 | 158667 |
22.10.2022 22:04:04
Určitě je hospitalizace na místě, řešili jsme to podobně v rodině.
Jen upozorňuji, že cca od 12 let už by to nemělo být tak jednoduché, aby rodič prostě odvezl dítě do léčebny proti jeho aktuální vůli. Protože počínaje 12 rokem musí být dítě vždy vyslechnuto k rozhodnutí o něm a v případě zdravotních zákroků má právo vyslovit nesouhlas. Ve 14 letech už se obvykle nesouhlas bere za zásadní překážku. V takovém případě musí zdravotní zařízení rozhodnout samo, zda je zde důvod dítě hospitalizovat proti jeho vůli (ohrožuje druhé nebo vážně sebe) a v tom případě by mělo proběhnout obvyklé soudní detenční řízení podle ústavy a dalších zákonů jako u dospělého. Je k tomu stanovisko zástupkyně ombudsmana, která nemohla jednat jinak v souladu s ústavou, úmluvou o právech dítěte, která je jakousi listinou práv dětí, úmluvou o biomedicíně a následně dle zákonů a judikatury: https://www.ochrance.cz/media/doporuceni_detska_psychiatrie.pdf |
Federika | 14090 |
22.10.2022 21:44:30
Mám 14 letou dceru. A vím jistě, že mi důvěřuje, že ví, že nikomu na ní nezáleží víc než mně. Kdyby měla tak velký problém, klidně si dovedu představit, že by vyslovila různé věci, ale stejně by čekala na mě, na můj názor, na mou pomoc, na mé řešení.
A možná i ve 20, co já vím. Ve 14 ale zcela jistě,je to dítě. A že bych se snažila spolu s ní odstranit důvod který ji vede k takovým zoufalým pokusům, to je snad samozřejmé. Ale většinou to samo nestačí. |
K_at | 121378 |
22.10.2022 21:33:42
Dolores, za prvé - vypadni z této diskuse, založ si vedle něco svého. Za druhé - být dítě a být rodič jsou zcela odlišné zkušenosti a role. TY ZNÁŠ TU JEDINOU, OSTATNÍ ZNAJÍ OBĚ. A že uvažuješ jako nezralé a nedospělé dítě, je zcela naprosto patrné z 99% tvých příspěvků. Tady ale není vhodná půda pro tvé teorie a ideály. Což by došlo i průměrnému dítěti.
A ještě chvilku v této tak vážné diskusi pruď a žádám o ban. Ubližuješ tu teď ženské, která má velký strach. Tady není místo na tvé smyšlenky a fobie. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.