| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Hlavní : Šikana

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 8903  [Dalších 8813 >>]
Yuki 00,03,07 49504
4.8.2021 9:52:49
Jenovéfo, ty jsi si naivní.
Jak a na co vlastně by měla dojít? S takovou výchovou asi těžko, spíš to považuje za normu a vůbec nechápe, co se komu nelíbí. Jednou bude stejná jako její maminka. Vůbec nás nic nedojde.

Už proto je lepší nechat to je škole, tam jim to vysvětlí. Je aspoň nějaká šance, že i dítě z blbé rodiny dostane nějaký vysvětlení, který zvládne pochopit a někdo s ním pracuje. V mnoha domácnostech bohužel toto nefunguje.
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 39806
4.8.2021 8:06:47
" mi odpověděla "neboj, už dostaly do huby","

omg, pokud ti přijde taková reakce od matky, co čekáš od dcery??? ~d~

Žžena 83005
4.8.2021 7:58:02
jenovéfo,
pizzou na návštěvě prostě nevzniká přátelství. Na to si musí lidi sednout, mít podobné postoje, být rádi spolu a tak dále. To jako maminka neovlivníš. Přeji Tvé dceři z celého srdce, aby si našla dobrou kamarádku, ale myslím, že v cílové skupině holčiček na WhattsAppu to nebude. Neupínala bych se na to.
jenovéfa7 143349
4.8.2021 7:15:43
Ve druhé třídě,je tohle moc.S maminkou, které jsem se ozvala nejsme kamarádky vyloženě,ale tykáme si a požádala jsem jí slušně, i mi odpověděla "neboj, už dostaly do huby", přitom já jí řekla,jen jestli by s nima promluvila,druhý den se musely omluvit. Jak už jsem psala, ta její dcera je opravdu drzej fracek, kterej prostě škodí. Snad na to dojede.
Yuki 00,03,07 49504
3.8.2021 23:24:57
Kolik roků má ten tvůj drobek a kolik ten druhý? Jiný to bude ve školce a jiný v 10 letech
kachna_ 144932
3.8.2021 23:23:33
Jediný důvod byl ten, že XY moc prosil.

Jo, takhle to děláme taky, já si myslela, že používáš ještě nějaký jiný způsob nácviku.
Yuki 00,03,07 49504
3.8.2021 23:09:48
Nejdřív Bych se ho zeptala, jestli mu peníze dat chtěl, nebo ne.
Chtěl? V tom případě proč. Aby s ním kamarádil? Vysvětlit, že takto kamarádění nefunguje. A jak by to být mělo, aby pochopil, že uplácet se nemá ani v tomto případě.
Aby si kamarád mohl něco koupit? Proč si to nemohl koupit jinak? A zase podle situace. Taky jsem musela našemu pěstouněti vysvětlit, že mamince nebudeme posílat peníze, že je musíme vydělat a jsou pro nás a ona musí pracovat atd.
Nemusel vědět, že občas jí něco málo pošlu, ale to je jiná věc.

Nechtěl dát? Tak jak se to seběhlo, co měl udělat jinak, co měl říct, co měl udělat, proč je správný si v takové situaci třeba říct o pomoc.

Stačí?

No s protože moje dítě bylo málo odvážný, potřebovalo trénink. Vzala jsem plyšáka, plyšák mu vzal imaginární peníze a on musel říct tomu medvědovi, že se mu to nelíbí. Nestačilo jen slyšet, co říct, potřeboval do zkusit to říct sám. Je to těžší, ale užitečnější.
Potom jsme medvědovi poděkovali, že nám pomohl to zahrát, aby byli zase kamarádi. Stejně tak být se dalo postupovat, kdyby byl k dispozici starší brácha nebo kamarád.
kachna_ 144932
3.8.2021 23:01:52
A to konkrétně učíš jak?
Situace:
"mamí, já jsem přišel o penízky!"
"Jak?"
"Dal jsem je"
"A proč?"
"On mě moc prosil a moc je chtěl"

Jak se v téhle situaci efektivně učí, že nemá dávat to, co dávat nechce? Holkám to stačilo vysvětlit a uměly se rozhodnout ke své spokojenosti, ale on je takové malé káčátko...
To ho vysloveně učíš nahlas říkat např. "nedám ti peníze, protože jsou moje"?
monam 158013
3.8.2021 22:42:20
Popravdě nevím zda bych se do toho vměšovala. Ve třetí třídě bych spíše poprosila učitelku, zda by s dětmi tyhle věci neprobrala, ale je pravda že děti mají (mely) super učitelky. Jinak nemám iluze jak děti mluví, co zachytím (u nás doma) to řeším, co nezachytím, po tom se nepídím. Obecně bych dětem řekla, že s nikým kdo se k nim takto bude chovat nebudou kamarádit a zatrhla bych společné aktivity.
Yuki 00,03,07 49504
3.8.2021 19:09:07
On ten náš měl nějaký konflikt se spolužákem, sebral mu brýle a zašlapala je do bahna, a syn se neuměl bránit, vůbec nevěděl, jak reagovat a neuměl to říct učitelce, protože přece nebude žalovat, učitelka totiž říkala, že žalovat se nemá.

Některý děti se bránit a ozvat umí, jiný ne, těm je potřeba pomoct a naučit je to.
[<<Předchozích 80] Názory 8190 z 8903  [Dalších 8813 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.