| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Záliby : Šití a pletení

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

(?)
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 4945  [Dalších 4775 >>]
Lída+2 28136
10.11.2021 17:21:58
Hroudo, ráda bych Ti napsala vyraz si někde nechat něco ukázat.

Bohužel sama jsem narazila v červnu v předváděcí prodejně v Praze.

Šla bych do něčeho co má kovový vnitřek.

Pfaff selekt je uvnitř hodně kovový a prakticky ma v sobě kus průmyslové stavby šicího stroje.

Asi bych na to co píšeš šla o řadu níž. To by mělo stačit.

A nejlíp zavolat opraváři strojů a poradit se i s ním. Ty chlapy vědí víc než prodávající.

Nekupujte nic v hypermarketu.

Kamarád koupil dceři Janome. To taky nejsou špatný. Kolem 6000. Před dvěma lety.
Vranice 21600
10.11.2021 17:14:49
Začnu od konce, automatický navlékač hezky vysvětluje toto video.

Je to mechanická věc, žádná elektronika, co by vyřadila stroj z činnosti. Dost to pomáhá, když má někdo už slabší oči.

Teď otázka, babička si ten stroj přeje, anebo si rodina myslí, že by jí to potěšilo.

Pokud to druhé, nejsem si jistá, jestli jí stroj udělá radost, když šije jen občas polštářek či záclonu. Nejsem si jistá, jestli se naučí ovládat dnešní elektrické stroje s tlačítky a kolečky, jestli bude mít cit v noze na pedál atd. Aby to nedopadlo - mě to zas nefunguje a nevím, co s tím. Užili jsme si takhle se seniorem, ať s ovládáním mobilu, televize nebo i mikrovlnky.

Buď bych koupila mechanický šicí stroj z druhé ruky z období konce minulého století, který dobře šlape, anebo bych asistovala babičce při občasném šití strojem, na který je zvyklá, alespoň bychom si užily společné chvíle. A koupila bych malou LED lampičku na osvětlení starého stroje.

Jinak za sebe doporučuju značku Janome.

Dnešní stroje mají cívku se spodní nití přístupnou zepředu anebo shora, je to pohodlnější, ale stejné musí mít člověk cit pro to, aby cívku správně nasadil.

Salamajka 156972
10.11.2021 16:30:42
Tyto staré šicí stroje byly v podstatě takové ,, stolečky,,. Tudíž bych koupila šicí stroj s vkládáním spodní nitě z té přední části. Já takový mám. A ten s pomocí velmi šikovného truhláře nechala zabudovat to nějakého šikovného ,, stolečku,, kde se babičce bude dobře a pohodlně sedět bez hrbeni. Navlekac bohužel vůbec nevlastním...PS. stoleček by měl mít i zabudovanou lampičku šuplík na šicí potřeby atd.
Hr.ouda 123574
10.11.2021 16:16:18
A teď si beru brýle a zakládám seriózní a naléhavé téma, kvůli kterému jsme zde dnes původně přišla.

Chtěli bychom pořídit babičce k Vánocům šicí stroj. Babička toho v životě dost ušila na v podstatě muzejním exponátu - prastaré šlapací Singerovce - jeden steh, žádný entlování, nic. Byla schopna na tom ušít skoro všechno, včetně sukně do tanečních.

Je šikovná, trpělivá, ale hůř na všechno vidí, bolí ji záda a tak - hledáme solidní, stabilní, ergonomický šicí stroj - nemusí - či spíše neměl by mít milion programů, nevyužije je, neplánuje už žádné složité šití, spíše ve stylu záclonka na chalupu, polštářek apod.
Takže jednoduchý, dobře ovladatelný, pohodlný, stabilní, kvalitní, aby nebylo složité se dostat ke člunku (na zděděném stroji s tím mám potíže, i ho pak správně nasadit) + na jakou značku se orientovat - např. spíše Singer, Veritas či něco jiného?

P. S. Co to je automatické navlékání niti a jak to funguje? Je to pomůcka nebo spíš kurvítko?

Prosím, raďte mi jako úplnému ignorantovi, jsem nemehlo, neumím šít, a šicím strojům vůbec nerozumím, jen tak dvakrát ročně v sebeobraně něco jednoduchého, co může být hrozné (třeba kostým na tábor) a je to vždycky strašný souboj se strojem.

Okolík 129526
24.8.2021 16:58:52
Díky za tipy~x~
chrestysek 92762
24.8.2021 9:33:14
Ahoj,
bydli v Praze/Kamyk, Pavel Zemanek, 603 377 771. Starsi pan, mame opravoval starou Ladu a dobry.
Lída+2 28136
23.8.2021 13:19:01
Zkus to tady:
https://www.sicistroje-shop.cz/pobocka-praha

Ale nevím.

Já mám taky pána 60-70let. Děsím se až mi řekne konec.
Okolík 129526
23.8.2021 10:58:45
Mám prastarou předrevoluční Veritasku. Opravář, co mi na ní dělal servis bohužel již neservisuje, nástupníka nemá. Prosím o tip na spolehlivého opraváře nebo opravnu v Praze, ideálně, kdyby došli k nám domů. Stroj je kovový a hodně těžký.
Předem děkuji za tipy, spoléhám na vás, tady se přeci ví vše. ~x~
Reagovat budu až večer, až budu zpět u PC.
Kopřiva Dvoudomá 34182
14.6.2021 15:00:00
Myslím STAROU veritasku, ne to, co se teď pod tou značkou prodává.
Kopřiva Dvoudomá 34182
14.6.2021 14:59:06
Ať si koupí bazarovou veritasku a nechá si ji vyčistit a seřídit. Dá tisíc za stroj, něco k tisícovce za servis a získá nesmrtelný stroj.
[<<Předchozích 160] Názory 161170 z 4945  [Dalších 4775 >>]

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.