Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Inka ..|-.|-.-|.- | 141843 |
16.6.2015 18:51:27
Kolik lidí v ČR nebo ve střední Evropě se otrávilo škumpou?
|
16.6.2015 18:49:15
Věřím, akorát jsem to neznala, tak jsem to nehledala. Zítra jdu do práce pěšky, tak se budu rozhlížet.
|
Kapradina | 34186 |
16.6.2015 18:44:27
Yanko,
ale ta v zahradách se nejmenuje "jedovatá", ale "orobincová". Škump je několik druhů: škumpa orobincová (Rhus typhina), Severní Amerika, jedovatá, pěstuje se v zahradách škumpa čínská (Rhus chinensis), Východní Asie, léčitelství škumpa jedovatá (Rhus toxicodendron), Severní Amerika, jedovatá škumpa koželužská (Rhus coriaria), tříslo škumpa laková (Rhus vernix), Severní Amerika, prudce jedovatá škumpa lakodárná (Rhus verniciflua), Východní Asie, prudce jedovatá, černý lak na skříňky škumpa lesklá (Rhus copallina), Amerika, léčitelství škumpa lysá (Rhus glabra), léčitelství škumpa trojlaločnatá (Rhus trilobata), Severní Amerika, aromatická rostlina škumpa tříslovinná (Rhus coronaria), Asie, Kavkaz, koření sumah škumpa vonná (Rhus aromatica), Východní USA, aromatická rostlina škumpa vosková (Rhus succedanea), Východní Asie, vosk na svíčky |
JaninaH | 12107 |
16.6.2015 16:59:00
Kapradino,
to je dobře, že se to lepší, ať je to co nejdřív pryč. O nebezpečnosti této rostliny jsem četla poprvé včera v této diskusi, vlastně i o rostlině samé. Jsem vděčná za poučení, i když zrovna tímhle způsobem to být nemuselo. Dneska jsem, procházejíc naším sídlištěm, hledala škumpu, objevila jsem jen jednu, u zdravotního střediska. |
Kalamity YANKA | 95278 |
16.6.2015 16:52:19
Všude, věř mi. Jsou to vzhledově nádherná stromy, jen jsou jedovaty
Dávala jsem obrázek |
Kalamity YANKA | 95278 |
16.6.2015 16:51:31
No to ne, mě by to asi napadlo dřív
S příchodem dětí jsem likvidovala všechno co by jim mohlo ublížit. Mít na zahradě "škumpu jednovatou", nepustím je tam |
16.6.2015 14:48:00
Slovo škumpa slyším poprvé v životě. Jestli to roste někde v okolí, nezaregistrovala jsem to.
|
Marika Letní | 140743 |
16.6.2015 14:45:46
Yanko "Nevypustím dítě na zahradu, kde se může "napaást" něčeho co neznám" Ale Kapradina nemá batolata, pokud vím. To už fakt nedáváš do zásuvek záslepky. Obdobně neřešíš, že snad hrozí, že snědí nějaké listí.
|
Marika Letní | 140743 |
16.6.2015 14:43:25
Tante "mě by zajímalo, co mi roste u baráku, prostě jen tak." Tohle si myslíš, protože rostliny jsou tvůj obor, jak jsem pochopila. Takhle stejně se může podivovat automechanik, že jezdíš autem a nevíš, kde přesně se vyměňuje olej nebo žárovka, kudy vedou pod autem trubky a jakou barvu mají dráty k rádiu.
|
Kapradina | 34186 |
16.6.2015 13:14:31
Díky všem za milá slova.
Dceru jsem před chvilkou vyzvedla od babičky a byly jsme se znovu ukázat paní doktorce. Na obličeji jsou pupínky a zarudlá místa světlejší, oční víčka už také nejsou tolik nateklá, nejvíc červené je asi 20cm flek pupínků na zadní straně stehna - jak seděla na jedné větvi stromu. Nová ložiska se na těle neudělala. Tak snad bude vyrážka postupně mizet a nebude už tolik svědit. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.