Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Hanka + 2 kluci | 4981 |
8.9.2011 8:56:12
Díky Ivo, Picasa doma používáme, ale jen na prohlížení fotek a zmenšování.
Tak projdu všechny nabídky a zkusím to. Máš pravdu, že Maxe ve škole i na kroužkách (flétna/výtvarka/atletika) tak nějak baví všechno, rád se učí, má rád nové informace, do školy se těší na kamarády a byl strašně rád, že se s dětma pak viděl na družinovém táboře. Takže skoro ideální dítě, ale má taky své mouchy ... nesamostatnost, pokud nedostane přesné informace/zadání, tak si sám neporadí, stále se bojí být někde sám nebo když se zpozdím, tak to někdy obrečí, prostě má rád svoje jistoty a když je nemá, tak se zhroutí jako domeček z karet. Už jsme to řešili i na sezení s psycholožkou, tak na tom pracujeme, mluvíme, ale asi to bude běh na dlouhou trať. Tomík je přesný opak, samostatný, komunikativní, umí si poradit v nestandardních situacích a má prořízlou pusu, do školy sice chodí rád, ale nějak to extra neřeší, prostě jak to jde, tak to jde ... |
Iva |
• |
8.9.2011 4:13:42
Hani na kolaze pouzivam picasa.com je to zadarmo a velmi user friendly a ma to spoustu vyuziti: kolaze, odstraneni cervenych oci, tvorba blogu, internetovych alb, zmensovani fotek do emailu... Nase holky ji ted taky pouzivaji a bavi je to.
Ta anglictina zni moc dobre. Ja nikdy na uceni jazyku ve tride nebyla, tohle zni jako daleko prijemnejsi a prirozenejsi variata. Preju Maxovi at mu jde a bavi ho (jeho ale bavi vsechno, ne?! :) Nine se zatim ve skole libi, oni se zase uci spanelstinu a tentokrat z ni poprve budou znamkovani. Jsem zvedava. Jen ma trosku problem, ze nezna nejake popularni TV porady, my na to nekoukame a ve tride se citi odstrcena, ze je nezna. Pristi tyden mame setkani s uciteli, tak se na to zkusim zeptat... Mate nekdo zkusenosti s necim podobnym? |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
7.9.2011 8:46:30
Jinak první postřehy z třetí třídy ... děti mají navíc AJ, Max měl včera první hodinu, přišel nadšený a už se těší na další.
Měli jsme kvůli AJ včera i třídní schůzky, škola se zařadila do nějakého projektu, byly vybrány 2 třídy na škole (jedna je tedy ta Maxova) a učí se metodou zvanou CLIL (Content and language integrated learning). 1) neměl by to být klasický "dril" ... slovíčka, gramatika, atd. ... ale více poslouchat, mluvit, hrát si, první 2-3 měsíce se vůbec nebudou učit psát, spíše se zatím pomalu učit poslouchat a zvykat si na další jazkyk 2) AJ se prolíná i do jiných předmětů ... matematika, hudební výchova, TV, prvouka (32hod./školní rok), takže občas přijde učitelka do jiného předmětu a budou se snažit výuku dělat ve dvou jazycích, aby si děti zažily AJ i v jiných situacích, než jen v hodině AJ (třeba matematika, aby se lépe zžily s číslovkama, atd.) ... prostě aby pak uměly tu AJ více využívat v praxi. Tento projekt by je měl provázet až do 9. třídy. Tak uvidíme, je to na škole novinka, tak jsme takoví pokusní králíci |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
7.9.2011 8:33:53
Ivo,
prosím prosím, v jakém programu děláš ty krásné FOTO-koláže? Ráda bych nějakou velkou (od moře) vytvořila našim na památku, ale zatím nevím, v čem to vytvářet. Děkuji za tipy. |
Iva |
• |
7.9.2011 1:01:27
Hanko to jsem rada, ze jste si dovcu pekne uzili. Tesim se na ty fotky :)
U nas jsou deti kazdy rok v jine tride a s jinym ucitelem / ucitelkou. Vzdycky dostaneme tak tyden pred zacatkem skoly dois se jmenem ucitele a pak emailujeme, volame znamym abychom vypatrali kdo z kamaradu a kamaradek ma toho stejneho ucitele. Ma to sve vyhody i nevyhody. Kdyz si s detmi nebo uciteli nesednou, aspon spolu nemusi byt nekolik let, ale jen jeden a s byvalymi spoluzaky se obcas setkavaji mimo skolu, o prestavkach, na telocviku... Zajimavy, ze...? No vitej doma a tesim se na fotky a psani jak se komu dari ve treti tride :) Ahoj |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
6.9.2011 8:45:14
Co se týká dovolené u moře ... byl to neskutečný relax, stále hezky, teploučko, jediné, co jsme řešili, jestli půjdeme k moři nebo budeme u bazénu
Knížky jsem obě přečetla, akorát mi to vyšlo, ještě pár stránek jsem dočítala v letadle. Fotek máme Ivo spoustu, tak snad dám něco na web, nejdřív musíme zaběhnout školu a pak snad se k tomu dostanu. |
Hanka + 2 kluci | 4981 |
6.9.2011 8:42:43
ahojky,
tak my zahájili školní rok včera, ale vypadá, že nám nic neuteklo Vzala jsem si raději ještě den dovolené, oběhla učitelky, seznámila se s Maxovou novou učitelkou, vyběhala všechny kroužky, vyplnila přihlášky a formuláře, rozepsala klukům rozvrhy a najednou byl večer. Kluci byli rádi, že zase vidí své spolužáky, na kroužky se taky těší, tak snad vše dobře poběží. Ivo, Nina nechodí do třídy se stejnými spolužáky jako v minulých letech? U vás se skladba dětí ve třídě mění? Nebo šla do úplně jiné třídy? Pafko, ať se Agátce ve škole líbí ! Hezký školní rok !!! |
Iva |
• |
3.9.2011 20:30:12
to je fajn, ze je Agatka nadsena. Nase holky maji ucitelky, ktere si praly a z nich jsou nadseny. Anika ma Kindergarten (nultou tridu) - odpoledni - od 12 do 3 a do skoly jezdi autobusem. To se ji taky moc libi. Nina si ale zatim nenasla kamaradky a citi se, ze "nezapada" mezi ostatni deti, tak to je trosku neprijemny. Uvidime jak to pujde dal. Taky preju vsem dobrej rok
|
Pafča+3(10/02,10/04,1/09) | 10496 |
2.9.2011 22:58:00
Ahoj holky,
jak jste zahájily(i) nový školní rok? Agátka je zatím z paní učitelky nadšená a já doufám, že jí to vydrží. Přeji všem školákům a školačkám úspěšný rok a prima kamarády !!! |
Iva |
• |
17.8.2011 1:14:48
Hanko to Bulharsko zni dobre, knizky taky. Tesim se na fotky :) My ted mame skautsky tabor. Ja mam jeste s jednou maminou a trema holcinama na starosti "orienteering center" (orientak?) Ucime tam celej den deti jak se pouziva kompas, ctou a maluji mapy, co si sbalit na vylet, jak cistit vodu v prirode... Mamina co je tam se mnou ma krome holek taky kluka skauta a dela spoustu veci s nima vsema. Docela jsme si padly do noty a jsem rada, ze jsem s ni. Deti je tam jako smeti, chodime domu poradne vyvetrany a unaveny :))) Nase deti vidime jen jednou za tabor (kdyz jdou do toho naseho centra) a jinak jen kdyz je privezem a kdyz je odvazime na noc domu. Jsou taky poradne utahany, ale libi se jim tam.
Preju peknou dovolenou a pak hladkej a prijemnej navrat do skoly. Ahoj |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.