| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : červenec 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7159  [Dalších 7129 >>]
rascal-ka 15516

Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 19:25:20
Jani, k té vidličce blahopřeji tiše zírám. Rebeka by si asi vypíchla oko. Chce jíst sama lžičkou. Dřív jsem to dělala tak, že jsem ji jednu dala do ruky a druhou krmila. Teď už to budužel nejde, chce jíst jenom tou svojí. Takže to vypadá tak, že sedí přede mnou a já držím její ruku se lžičkou a navádím ji od talíře k puse. Samozřejmě, že jídlo na lžičce během té dlouhé cesty od talíře k puse nezůstane, takže je víc jídla všude kolem než v puse. A když ji naberu menší porci, tak se vzteká a šťárá lčící v talíři tak dlouho, dokud není vrchovatá.
Jana+3M 14205

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 19:03:39
Čau holky,

Kláro, pěkná fotka, nočník malé fakt sluší :o))

U nás nočník nee, upřímně přiznávám, že nemám náladu na to, abych Matese každou chvíli svlíkla a zkusila posadit. Prostě počkám až si bude umět říct a pak to budu řešit.
Co se týká jídla, tak sám jí jídlo tužší konzistence - brambory, kousky masa, těstoviny apod., lžičkou ne, ale bravurně si napichuje kousky vidličkou. Při ostatním jídle ho krmím.

Taky jsem matka plácačka, nejdřív zahrozím, když neposlechne, tak plácnu. Sice nepozoruju takřka žádný výchovný dopad, ale snad jednou.... :o))) Žehlit s Matesem klidně můžu, ví, že je žehlička horká, stejně tak to ví o troubě a ostatní věci jsou zatím na bezpečných místech :o))

Jinak srazíkářky, doufám, že zítřejší srazík platí, snad Tinti ještě nerodí a Sylva zmákne všechny dětičky. Možná dorazí i Terka s Týskou.

Mates teď docela rozvazuje s mluvením, je to super a taky je ohromnej mazel. Míša taková mazlivka vůbec nebývala, tak si to užívám.
Sysyna 12260

Re: Re: Re: Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 14:41:13
Tak s jidlem a pitim je to taky celkem pohoda, chce se ucit sam, ale je to pomale a po chvilce stejne pouziva ruky.

Piti je horsi.Nevzda se lahve s dudlem, na noc ma v ni mleko a z hrnecku to remca vedle.
Jeho nova zabav je , nacucnout z napitky caj, udelat vbelkou hubu nafouklo a ..prsk a vyplivnout vse ven.Pak zacne dupat a jasat a tleskat.Fakt prima zabava!
Sysyna 12260

Re: Re: Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 14:36:58
Tak jsem rada holky, ze nejsem jedina ,,divna" co dite oncas placne.

Lenko, Lukasek je silna ,,osobnost".Je to takovy krasny, bystry chlapecek, to sibalstvi mu z tech jeho kukadel kouka ven!!!!!!Davidek vypadal jako klidne dite, ale ver, ze zacina byt peknej darecek!!!

NO nic, jdu neco delat.

JInak my nocnik pouzivame take jako pokryvku hlavy nebo neco jako schudky!:-))
Lenka,Lukášek07/03,Kačka01/05 8203

Re: Re: Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 14:32:09
Jo a nočník má u nás taky zatím nula bodů. Na záchodě sedí moc rád, máme takové to prkýnko nasazovací, tam to hooodně prožívá, tlačí, ukazuje na vrabečka, je mu jasné, že by měl něco udělat, ale někde je chyba, zatím se vyčůral jednou a to měl ještě vrabečka nějak blbě poskládaného, no prostě byl celý mokrý :-) Zkoušíme naprosto nepravidelně od vánoc, kdy jsme prkýnko koupili a on z něj měl ohromnou radost...

Ale co mě překvapuje je jídlo a pití a to, jak se dokáže obsloužit. Lžičkou jí poměrně obstojně sám z misky, ani moc nenadělá. Sice ho to po určité době přestane bavit, že je to dost pomalé, tak si začne pomáhat rukama a nejradši je, když ho krmím já, pak to hezky odsýpá, ale fakt mu to jde den ode dne líp. A před dvěmi týdny se naučil pít ze skleničky nebo hrnku, sám si ho drží a pokud tam toho má málo, nepoleje se. Samozřejmě teda furt na něj musím koukat, protože jakmile dopije, tak furt drží hrnek, ale už ho zajímá něco jiného a lije to všude kolem :-) Ale za pokrok se to myslím počítat dá.

A vůbec největší radost mám z toho, že sám chodí do schodů. Nemusím ho držet a už se ani nebojím, že spadne. Dolů si ještě není jistý, to se musí držet za ruku, ale to už je pohoda.
Sysyna 12260

Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 14:32:07
Ajo, napis mi na mobil cislo na pevnou a kdy ti mohu zavolat, Kaja cca za hodinku odjizdi do Nemecka, zavolam ti a postezujeme si jedna druhe, joo??????
Nebo i vecer, to je fuk, ale ja si tvoje tel.c.na pevnou asi nenapsala, tak z okna volat nebudem, ze???

Barca je asi v Brne s tema zubama, mela bych ji zavolat, ale ted s tim nemocnym Davidkem nevim, jak se uvidime.Neco vymyslim.....
Lenka,Lukášek07/03,Kačka01/05 8203

Re: Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 14:24:10
Výchova? Zdá se mi poslední dny, že není cesty, kudy by to mohlo vést ke kloudným výsledkům.
Ale ne, já došla na to, že na napomínání nereaguje, respektive reaguje přesně opačně a tím houšť se do těch záležitostí pouští. Prostě najednou má plnou pozornost okolí a je středem zájmu, což se mu moooc zamlouvá.
Plácnout po ruce platí u věcí, u kterých opravdu jde o to, aby si neublížil a to musíme pořád opakovat. Sám si říká nenene, koukne a už je to tady zase :-) Na zešílení. Ale je fakt, že se to snad zlepšuje, má prostě takové období klidu a vzdoru, které se pravidelně střídají.
Vůbec nejlíp se mi osvědčilo pevně chytnout, i když řve a důrazně mu říct "podívej se mi do očí" a stejnými slovy zopakovat co a proč nemá dělat. To proč spíš říkám kvůli sobě, abych se ujistila, že mám pravdu :-) Nedělám si iluze, že by tomu rozumněl.

Jo naučil se teď nové slovo. Boby - jsou to boty. Prostě kouzelné ne? Vždycky se zatím musím začít smát, když to řekne.
Monika - Prokop-Kryštof-Jáchym 15223

Re: Re: Cauky maminy, depkarky, tehule, uklizecky,hospodynky a vtipalky!!!!

9.1.2005 12:36:18
Ja Prokopa jeste na nocnik ani neucim,dvakrat jsem to zkusila,ale on nevi co po nem chci,vetsinou si do nocniku stoupne.Navic hodne pije(sest lahvicek denne+kase a mliko),takze cura snad porad.Nocnikovani planuju na leto.

Vychova,nez jsem mela deti,tak jsem byla presvedcena neplacacka a mohla jsem si ukroutit hlavu,kdyz jsem videla nejakou maminu jak vychovava rucne.Ted uz jsem spis placacka,nejdriv vysvetlim,reknu nenene a pak kdyz se to opakuje jeste petkrat,tak placnu.Na Krysota to platilo na Prokopa ne.Reknu nenene a tytyty,pak uz dam po pacce a on mi to vrati,tak dostane vic a zase mi to vrati,lupnu ho fakt poradne(to uz breci)a zase mi to vrati a tak porad dokola,nedoberu se placanim nikam.Vetsinou ho tedy napomenu a snazim se prevest pozornost jinam.

rascal-ka 15516

9.1.2005 12:03:02
Omlouvám se za toho obra.
rascal-ka 15516

9.1.2005 12:02:19
Nočník
Sandra byla bez plínek v 15 měsících (přes den), ještě si neřekla, ale když jsem ji pravidelně vysazovala, tak se nepočůrala. Do města nebo na dlouhou cestu autem jsem ji dávala ty kalhotkové plenky a dávala jsem ji vyčůrat i venku, ale pro jistotu jsme je měli. Sama si začala říkat v 18 měsících a přes noc neměla plínky ve 20 měsících. Ale asi do dvou let se nám občas (1-2x týdně) stala nehoda.
Rebeku vysazuji stejně jako Sandru od 10 měsíců (co udržely stabilitu při sezení) a stále máme plínky. Nemám pocit, že bych něco dělala jinak než ze Sandrou (možná ji nedávám tak často, už nemám tolik času), ale Rebeka stále na nočník nereaguje. Když ji posadím okamžitě řekne: Nende to. A odchází a za minutu se počůrá. Na nočníku nedělá scény, jenom se zvedne a odejde. Když ji tam držím násilím, tak se začně vztekat. Každý děcko je úplně jiný. Zatím nočník používá místo klobouku:

Výchova
Jsem na tom naprosto stejně jako Syssi. Párkrát plácnu přes ruce a už to nedělá, párkrát plácnu přes pusu a už neplive ... Teď už stačí jenom pohrozit, že dostane a většinou to neudělá. Samozřejmě, že jsou dny zkouší moji trpělivost.

Syssi, s tou procházkou příští týden asi počítat nemám, že? Ale kdyby se Davídkovi ulevilo, tak se ozvi.
[<<Předchozích 20] Názory 2130 z 7159  [Dalších 7129 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.