Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Věra, Elinka a Tom | 10852 |
S miminkem v pelíšku10.10.2003 21:19:39
Katko, musím uznat, že v noci už se mi párkrát "poštěstilo" s Elinkou usnout v posteli při kojení a vůůůbec mi to nevadilo - a malé už tuplem ne. Takže tomu nechám volný průběh. Když mi usne při kojení, odnesu jí do její postýlky a když usnu já, tak se vyspíme spolu. A máš pravdu, že takhle jsou děti nejšťastnější. Devět měsíců na nás byly přilípnuté, tak proč je od sebe odhánět. Dneska mi přišla mamka ráno na návštěvu a vytáhla mě z postele v půl desáté /Elinka spala u mě, když kluci odešli do školy a do práce/. Kdyby mamina nepřišla, tak opravdu hnípem do oběda - no a co??? Práce neuteče a pořád jsme v šestinedělí a máme nárok odpočívat.
Ve středu mě z úřadu vyhodili, protože jsem měla jen kopii rodného listu. Takže v pondělí musím kvůli přídavkům na děti ke svému bývalému zaměstnavateli pro potvrzení příjmů. Pak na sociálku pro potvrzení, že neberu rodičovský příspěvek - to kvůli mateřské. A ve finále znovu na úřad všechno to tam podat. Tak takhle se pracuje na mateřské dovolené :-( S kočárem, to chci vidět, jak budu obrážet v tramvajích. Asi jsem měla investovat do toho šátku a bylo by...no, uvidím. Jak jste s ním spokojení vy? |
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 | 10743 |
Re: No, střídavě oblačno...10.10.2003 9:33:00
Ahoj po ranu:)
Teda po ranu... mati se nedavno podivovala zname, ze ji dite necha spat do pul devaty... ja kdyz v pul devaty nakrmim, obvykle muzu spat do obeda.:) Mala uz ma zajety jakysi rezim, coz je super, pres den je celkem cila, ale da se uplatit dudlikem, na noc uz pochopila, ze kdyz dostane zavinovacku, tak se spi a fakt to zabira. Dudlika uz na noc nepotrebujem, dudla jen pres den, kdyz se nudi a ja mam zrovna neco jineho na praci nez si s ni hrat. Je ale hrozny jak rychle jsem se naucila mit ji u sebe v posteli, muz se dneska vyjadril, ze nechape, proc jsme tu postylku vozili. Napred to bylo jen "kdyz nemohla usnout", tedka s ni proste po nocnim kojeni jen bacnu na polstar a jsme tuhe. I kojime vicemene v polospanku.:-) Je mozny, ze si na sebe siju trochu past, ale to spani s ni je strasne kouzelny, to za to stoji. Ona se vzdycky prituli, nasadi blazeny vyraz a do minuty spokojene spinka. Od vikendu se mi nestalo, ze by v noci zabrecela nebo nechtela usnout. Akorat kocour je nestastny, spaval u me takhle on a ted se musi spokojit s podradnym mistem na perine a jeste ho pri kojeni ruzne prevaluju. |
Re: Přírustek9.10.2003 21:09:38
Jéje, ahojky LA!!!!!!!!!!
Já se tady ob večer rozepisuju a teprve dneska jsem se podívala dozadu na starší příspěvky a vidím - Kristýnka - no tak to gratuluju taky moc moc. Ale v porodnici jsme se asi minuly, já tam byla "jen" do 28.9., a to jsem už škemrala 27.9., že chci domůůůů, ale holčičce nebylo dost hodin. Možná jsi tak dostala postel po mě, já byla na P2, ale číslo pokoje vůbec nevím... Měj se mooc krásně,V. |
No, střídavě oblačno...9.10.2003 20:53:38
Hele, Katko, nech nás při tom, že se na nás dětičky smějou - ikdyž odborníci a literatura říkají, že to nemá s úsměvem nic společného. To bychom si teda nezasloužily!!!!! :-))))))))))
Naše kosmetika se skládá z heřmánkového mýdla pro děti, rybí mastičky na zadeček a slunečnicového oleje na faldíčky. Jinak nic. U Tomáška jsem používala obyčejnou modrou Niveu - žádný problém z toho nebyl, ale slyšela jsem, že jí i pár dětí nesneslo. Ale to je asi individuální. No jo, větýrky - Sab jsme s Elinkou dostaly jednou v porodnici a jednou jsme jí ho doma dali, když dost silně řvala - dlužno podotknout, že to mělo účinek... A dneska jsem jí dala i pár kapiček čajíčku na spokojené bříško od Hippa /ikdyž doktorka říkala, že nějaký Větrníček - a říkala to i kamarádka - je lepší, že není slazený glukózou, ale pořád lepší, než sacharózou/ - myslím, že nic se nemá přehánět. Dudlíku stále odolávám. Fakt nechci mít závisláka, kterýmu budu při usínání držet ruku na pusině, aby si ho nevyhazovala máchající ručkou, anebo ho po nocích lovila pod postýlkou... Počkám, jak se to vyvrbí... Pro zpestření - literatura doporučuje dát dítěti na uklidnění sát váš čistý malíček, což mi přijde naprosto děsný, nebo ne? Dneska se odpoledne vyčasilo, tak jsme byli s Elinkou venku tři hodiny a v kuse chrupkala. Dopoledne jí ale trápily větýrky, tak se kroutila a trochu pofňukávala, ale vcelku je pravda, že holky jsou v tomhle statečnější - moc hysterie pro jeden prd nenadělaj /no, statečné, jako my, což jsme před pár týdny všechny dokázaly/ :-)))))))))) Dneska už máme vykoupáno. Obecně si myslím, že denně to nutné není, ale je pravda, že je to jednak rituál na konec dne a jednak se tím tělocvikem dítko také trochu utahá. Jo, a vytáhla jsem nosítko na břicho, zítra tam zkusím tu kočičku nacpat... uzle z toho nebudou, ale jak jsem to viděla, tak se na tom nejspíš oběsím :-) Mějte se krásně, já jdu něco naspat... |
Berush | 5363 |
Pro Peťuli9.10.2003 20:11:08
Nějak nestíhám psát, Zuzu byla nemocná, měla 6. dětskou nemoc + v pondělí večer hodně zvracela, až jsem chytala hysťák. Teď doháním i práci, ale naboj odpověď na mail mám rozpracovanou. Jestli Ti to pomůže sestřin Mates taky řve. Hlavně po půlnoci. Halt ti zářijoví kluci...
|
Aknel (29) | 9226 |
:-)9.10.2003 14:09:29
Ahojky čerstvé mamulinky, gratuluji k miminkům!
Já jsem v 16.tt a pomalu se přestávám vejít do kathot, potřebovala bych už koupit nějaké lacláče. Tak mě napadlo vám sem napsat, kdybyste některá nechtěla své oblečení schovávat "na příště" a prodáte ho, měla bych zájem. Mám normálně velikost 42, jsem 175 cm vysoká. Můj mail je enka_F@email.cz, mobil 607 165 707. Předem děkuji za nabídky a pozdravujte mrňousky!!! |
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 | 10743 |
Re: a stále prší prší, jen se leje...9.10.2003 14:08:37
U nas sviti slunicko.:-) Tak jsme toho vyuzili a dopoledne vyrazili na urady, na postu pro materskou, na pojistovnu prihlasit malou a pro rodny list. Mala chrundila na tatovi v satku a dobry. I kdyz on to asi zavazal nejak divne, musel ji pridrzovat, nejak ji vyklouzavala hlavicka.
Diky za vase zkusenosti o tom kakani, ja mam pocit, ze mala ma asi trosku zacpu protoze obcas docela usilovne tlaci a kde nic tu nic. Ale prdi normalne.:-) A nebreci pritom, krouti se, poknikava a ale za chvilku ji to prejde. Rikala jsem to doktorce, tak pry je to normalni, ale at ji trochu napustim cajickem a pozlobim v zadecku namazanym teplomerem, tak to zkusim. A pry jsou takovehle zacpy u miminek velmi caste, ma to neco spolecneho s jeste slabe vyvinutou nervovou soustavou.Jak uz jsem psala, tu konzistenci jsem jeste nemela moc moznost posoudit. Petulo, ty kapky proti prdikum by mely byt zcela neskodne, protoze se nikam nevstrebavaji, maji pusobit pouze mechanicky v brisku, aby se tam ty vzduchove bubliny nesloucily v jednu velkou, ktera neprojde.Ja je mam doma, nepotrebujem je, ale asi bych je nevahala pouzit, kdyby mi mala brecela a bolelo ji brisko. Jinak teda Makulka umi pozornost vyzadovat prakticky od narozeni, je strasne spolecenska. Je uzasny pozorovat jak nas, rodice uz zna, zatimco kdyz ji chova nekdo cizi, strasne si prohlizi jeho oblicej. U nas ji to uz tolik nebavi, musime ji neco povidat nebo obstaravat jine podnety, jinak se nudi a chce dudlika. Pro me je to teda vdecny objekt na pripravu k te statnici z psychologie, testuju na ni vsechno mozne, co jsme si rikali ve skole, treba prave to vnimani obliceje u novorozenat.:-) Akorat mi teda ted nejak nesedi to co rikas, Petulo, s tim usmevem. Teoreticky by to melo probihat tak, ze tesne po narozeni se miminka umeji smat, ale bez vyznamu, je to v podstate jedna z grimas, nase mala se zasadne smeje pri protahovani se. Pak se usmev vicemene ztraci a znovu se objevuje az ve dvou mesicich, kdy uz je to reakce na to, kdyz se nekdo usmeje na nej. Asi mas hodne predcasny dite.:-) |
Bajka + 2 brouci | 5337 |
a stále prší prší, jen se leje...9.10.2003 9:37:31
Nam prvni kakani v porodnici taky hlidali, smolka se pry ma vyloucit behem 24 hod po porodu - a je fakt, ze to bylo tezce brcalovy lepidylko :-) Teď je to ta zlutorezava michanice, driv jsem mela trochu lufta z toho, jak budu snaset prebalovani (kdyz se "poblil" nas pes a podarilo se mu to na koberci, tak jsem malem slehla savli vedle toho), ale tahle mimistolicka vubec nesmrdi, navic ty city k tomu uzlicku jaksi prehlusi veskere nelibe pocity, ktere by u utirani zadnice eventuelne vznikly :-)
Vaha - my doma taky nic podobnyho na vazeni mimouchu nemame, vazime jen u MUDr. Holky vy máte ale zlaty holky :-)) Honzikovi zda se se zacina rozjizdet kolika, prdousi nas trapej, vecer tatkovi ne a ne zabrat a i ja mezi kojenim v noci musela s mrnetem cvicit prostna. SAB Simplex kapky proti nadymani mu zatim dat nechci, rikam si, pokud vydrzim ho ususkat bez nich, tak do nej nic cpat nebudu. Navic jak ho chudinku ty vetriky trapej, tak je zas nasoplej u prsu co hodinu - bere me asi jako psychologickou jistotu :-) Tudiz noci ted nic moc. Koupani - my teda koupem obden a to prokladam otiracimi dny, kdy si napustim jen lavor a vodou Honzika dukladne otru. Prakticky je to hodne podobny koupani, akorat se pritom nemaci celej ve vode. Chci se zeptat - pouzivate nejakou spesl kosmetiku? Ja pridavam do koupele jen olejovou lazen o Bubchenu a obcas na to supeni kapicku telovyho mlika od teze znacky. A jeste v kolik koupete? Uvazy satku - Veru od vcerejska jsem to nezkousela - zatim nebyla prilezitost. Ale dneska mi prijede kamaradka, ktera ma pulrocniho kloucka a toho v satku unosila snad od narozeni. Tak budu cerpat moudra. Honzik uz zacina mit bdele chvilky, kdy vyzaduje pozornost. Uz to neni jen bastici, spici a rvouci uzlik, ale zacina vydavat i jakesi hrdelni zvuky, kterymi se snazi mamu (treba od inetu :-) prilakat k sobe. Navic se mi zacina darit loudit na nem prvni usmevy (kdyz se hoch zapomene :-), nejvetsi uspech mam zatim s pisni Prsi prsi jen se leje... Ooo jak aktualni! :-) Gabulino vam s Alenkou drzim palec, at jste obe fit. Zanet mocovych cest, nic moc, gor v pocasi, co panuje tady v Cehcach... |
Gabulina,Eliska a Alenka | 3543 |
Re: Re: Re: Re: uplakaná středa-pro Katku!!!8.10.2003 21:23:52
Katko, kdyz plne kojene dite nekolik dni nekaka, tak se nic nedeje. Dulezite je, aby hodne curalo. Jinak pokud ti mala neplace a i jinak vypada spokojene, tak bud v pohode. Mne Eliska jednou nekakala 10 dni. Jestli kaka michana vajicka, tak je to O.K.-hladove dite kaka zelene.
Verco, tady v USA se vylozene nedoporucuje koupat kazdy den[smiva se prirozeny ochrany film na kuzi] a ani se tu nepouziva tolik kosmetiky. Jinak s Alenkou jdeme k doktorovi dneska, tak uvidime. Ted nemam moc cas sem psat, Eliska dotahla domu nejaky bacil, Alenka to chytla taky a manzelovi je uz taky nejak divne. A ja beru antibiotika-mam infekci mocovych cest-pry se to po porodu obcas stane. Preju vsem krasny den! gabina |
Houby? Spíš se půjdem sáňkovat!!!8.10.2003 19:29:43
Tak zase čekám, až se Elinka vychrapoší. Ta mi dává, s tím spánkem. Dneska se probudila v půl šestý, do půl sedmý pila a pak byla vzhůru od osmi do devíti. Poté, co jsem ji ukojila, spala do dvou. Tak jsem jí vytáhla na vycházku s kočárkem a ona jí opět víceméně prospala. Doma se vydatně napila a šup, je zase tuhoš. Koupat budem asi o půlnoci.... :-)) . Kdysi jsem kdesi zaslechla názor, že koupat se denně nemusejí, ale pak si zase říkám, že přeci jen - pokaděný bejvaj dost, ne, a je to takovej dobrej rituál na ukončení dne. Tak nevím, za chvíli nad ní půjdu pokašlávat, jako to dělám celý dny. Mlíčko mi vesele odkapává do polštářků v podprsence, prostě - maminka v tekutém stavu...
Katko, u Apolináře mě nevzali ne proto, že byla noc, ale prostě bylo plno. A v Podolí jsme zabrali poslední volný sál a tam jsem zůstala až do rána, prostě nebyla postel. Dobrý, co? A když teď slyším, jak tady na Žižkově chtějí zrušit tři základní školy, jímá mě hrůza. Asi si při mateřský dodělám nějakou "peďárnu", abych mohla Elinku učit :-)))))) Jinak prsa mám někdy jak dva pytlíčky tabáku a někdy jak matka kojná. Ale Elinka je spokojená, tak to neřeším. A co Peťulo, jak jsi zvládla uzle? Mějte se fajn, jdu se pokusit vzbudit dceru... V. |
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.