Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 | 10743 |
Re: Re: Re: uplakaná středa8.10.2003 14:21:13
Ja ty klasicke uvazy neznam, takze nemuzu srovnavat, ale v tomhle mi drzela dobre a bylo fajn ji mit na obou ramenou, dobre se nesla.
Pediatr tu byl v pondeli, resp. byla a shledala vse v poradku, na tohle jsem se ji ale neptala. Tu konzistenci moc neposoudim, kdyz poradne kojime od ctvrtka a za tu dobu kakala jen jednou, a to to vajickove vypadalo. Predtim to byla smolka a to byl spenat.:) Kazdopadne zatim s tim nechci nekoho obtezovat, kdyz je mala zjevne v pohode, pockam jeste aspon do zitra.Do poradny mame totiz jit az pristi utery. S tim pribiranim nevim, tak presnou vahu nemame, ale snad to bude ok. |
Bajka + 2 brouci | 5337 |
Re: Re: uplakaná středa8.10.2003 14:07:49
Katko je to odkaz na tu stranku, co dala do diskuze o satcich Sylvie? :-) No prave tuhle motanici zkousim taky, pripada mi podstatne lepsi nez klasicka kolibka z navodu od Vatanai. Akorat jsem nemela cas Honzajse do toho ulozit, protoze mi vytuhl a pak jsme klusali do poradny.
Mame 4,13 kg, takze pribirame co tyden to 30 dkg - huraaa! :-)) To s tim Marketcinym curanim je dobry, myslela jsem, ze to umej jen chlapecci (Honza je teda na tohle kadet - obzvlaste v noci, kdy mama moc nevidi, jen zmoura - to se pak divim, kudyze to stihl vypustit :-) Je to reakce na chladnejsi vzduch, kdyz prteti sundas plinku. Kakani - malej kaka tak 2-3x denne rozslehany vajicka, jestli ma Marketcina stolicka tuhle konzistenci, pak by nemel byt ve frekvenci kakani problem, ne? Co pediatr, dobry? |
Re: uplakaná středa8.10.2003 12:10:48
Jo, to pocasi je za trest, ja chci vzit malou dnes ke konim na chvilku, tak z toho fakt nejsem odvazana.
S mlikem jsem se trapit prestala, tak nejak zjistuju, ze ho mam fakt asi dost, byl to nejaky nahly ulet, byla jsem vyplasena z ty porodnice. Ted pro zmenu resim, jak casto ma takovy mimino kakat, aby to jeste bylo normalni? Mala kakala naposledy v sobotu. Ne ze by mi vadilo setrit plenky, ale trochu me to znervoznuje. Jinak teda my mame hodne malou spotrebu plenek, protoze mala cura sice nevimkolikrat denne, ale zasadne po rozbaleni, takze to chytim do latkove, kterou ma na podlozce a papirove menim obprebaleni a v zasade jen pro svuj dobry pocit. Zajimavy, co?:) Jinak ta dudlikova manie malou zase prechazi, obcas ho chce, ale jak se aklimatizovala, tak je vic v pohode a usina i bez nej, vcera ho vubec nechtela. Dneska byla v noci vylozene vzorna, kojili jsme v pul dvanacty, pak vytuhla, kdyz zacala poknikavat, tak jsem ji chlacholila a divila jsem se proc nezabira ani chlacholeni ani dudlik, pak jsem se podivala na budik a ono bylo ctvrt na pet.:-) A pak zatuhla jeste do osmi. Mimochodem, nam i v porodnici rikali, ze holcicky jako mimina byvaji hodnejsi a taky pry nejsou tak nachylne k ruznym tem bolenim briska a prdikum jako kluci. Ja vyzkousela satek poprve vcera, mati me tahala do nejakyho butiku na hadry a to se s kocarek realizuje blbe, tak jsem testla satek a bajo. Mam ho pujceny a nemam k nemu ten navod, ale nasla jsem tu na rodine odkaz na nejakou anglickou stranku, tak jsem zkusila tu kolibku podle tech fotek, sla zavazat velmi snadno, malou jsem tam nad posteli nasunula a bylo to bezva. Strasne se ji tam libilo a hned usnula. Tenhle uvaz mi vyhovoval, takze dalsi budu resit az casem. |
uplakaná středa8.10.2003 10:45:47
To máme fujtajbl počasí, jak na apríla.. No, aspoň porostou houby, ačkoli letos nám to může být jaksi šumák :-)
Dneska byla hopsa noc, trápili nás prdíci - od půl třetí do půl pátý jsem držela pohotovost. Tak zpytuju svědomí, jestli jsem nezdlábla něco, co malýmu nesedlo. K obědu jsem měla nudle s mákem, tak že by tohleto? Jinak jak koukám, tak holčičky se patrně rodí předurčeny ke klidným dnům, které s nimi maminky tráví :-) Teď mi psala kamarádka, co má taky zářijovou Leničku a to je prý taky poklad. Já teď kojím snad co dvě hodiny, a to kdybych malýho ještě neuhuškala nebo mu nedala do papuly dudlík, můžu kojit po hodině :-( Délka kojení se zkracuje na max. 30 min, tak aspoň něco. Holky já doufám, že napodruhý se nám taky podaří holčička. Teda ne že bych se do druhýho těhotenství nějak hrnula, určitě ne dřív, než malýmu budou tři čtyři roky, ale mít na krku doma tři chlapy + jednoho psa... no nevím nevím :-) Navíc Verčo u nás z mužovy strany je to něco podobnýho - jeho maminka je z pěti dětí, které měly dohromady 9 synů a ani jednu holčičku. Teď v další generaci už je to teda mixle v pixle, ale za prvního syna jsem docela ráda, hlavně kvůli tatínovi. Každý nám prorokoval, že to bude holčička a Honza na to vždycky: "Uvidíme, přece vím, co dělám :-)" Asi teda věděl, no... :-) Dnes jdeme do poradny, tak jsem zvědavá, jak jdou deka nahoru. Katko netrap se, jestli má malá Markétka dost mlíčka - jestli je spokojená a nepláče, není co řešit. Prsa mám tak akorát, vzhledem k tomu, že kojím docela často a pak se nááhodou stane, že se mladý pán zapomene vzbudit, tak se mi hezky nalejou a občas má problémy se přisopnout, ale jinak nosím svoje standard prseny co jsem měla před otěhotněním. Koupila jsem si jednu mateří o číslo větší a v tý vysloveně plandám. Chichi, aspoň nebudu mít jezevčíky - snad :-)) Verčo Honzík se nám taky trochu šupil, MUDr. říkala, že je to normální, tak jsem ho pomazala tělovým mlíčkem od Bübchenu a po pár dnech se šupení ztratilo. Dnes jdu volat na oční kvůli tomu kanálku - MUDr. nám zatím předepsala Pamycon a Oftalmo Septonex, jen to vypadá, že ta blanka na kanálku je tam pořád, tak se poradím s odborníky, co a jak. Jestli má Elinka to samý, tak žádný strach, vyskytuje se to u drobečků dost často a kolikrát stačí jen průplach vhodným přípravkem, akorát se to prý někdy odkládá až na třetí měsíc robátka. Katko - fotky jsou čuprando, malá je teda kousek!! :-)) Je krásná, u mě teda takový ten rozněžnělý mateřský cit teprve začíná dozrávat a už se konečně umím nad miminkem zatetelit. Možná je to hamba, ale je to tak... Tak, teď tu sedím připravená s šátkem omotaným okolo těla a čekám, až se Honzík probere, abychom spolu prubli první úvazy. To bude boj :-) |
Re: Hezký pondělní večírek!!!7.10.2003 11:07:08
Verco, oni te u Apolinare odmitli prijmout jen proto, ze byla noc??? To prece neni mozny. Mne teda sice podekovali, ze jsem neprijela zbytecne brzy, ale neverim, ze by me poslali dom.
Jinak koukam ze tvoje mala ma podobny rezim jako moje, i kdyz dnes ma pro zmenu cilejsi den, od deviti jsme vzhuru, ale dudla mi spokojene v naruci. Me uz ty stehy pomalu bolet prestavaji a ke konim razim zitra, ale hrabat se na nej teda jeste nebudu. Jen zas zacnu rano krmit, na to uz se citim. Hele, proc se bojis o mliko? Ma to neco spolecnyho s konma? Kamoska je v sedmym mesici, mlika ma uz ted hafo a stale jezdi. Ja se priznam, ze mam i ted porad obavy, jestli mam dost mlika, pac vubec nemam nality prsa, jsou normalne mekky. Mala se ale tvari spokojene a vydrzi mezi kojenim klidne ctyri hodky, obcas i vic. Takze by to mohlo byt dobry, ne? Ale vahu nemame. S tim dudlikem uz mame asi vystarano, ona ho dostala od sester hned v den porodu a od te doby kdyz ho chce a nema (ale nechce ho vzdycky, vcera treba cely den ne), tak pofnukava a cpe si do pusy kdeco, od prstiku po zavinovacku. Takze si rikam, ze dudlik je lepsi a davam ji ho. Taky se ovsem uz stihla naucit spinkat s nami v posteli, jsm moc zvedava, jak to odnaucime. Jenze v postylce nekdy zabere a nekdy ne (pres den je v kolibce a to je v pohode), zatimco u nas spi celou noc bez dudliku a bez hnuti, jen tak jednou se vzbudi na pul hodky na kojeni. A navic je tak uzasne sladka, ze prosste neodolame a radi se k ni oba s muzem tulime. No, asi to bude pekne rozmazleny dite, uz ted je to prava vaha, rozeny diplomat a ma nas totalne zmanipulovane. |
Věra, Elinka a Tom | 10852 |
Hezký pondělní večírek!!!6.10.2003 18:52:37
Zatímco marně čekám, až se moje princeznička vzbudí, píšu aspoň pár řádek pro Vás...
Peťule, tu vránu jsem vyzívala celých devět měsíců. Mám kluka 12 let a v manželový rodině se desítky let nenarodila žádná ženská. Strašně jsme si přáli holčičku. Nejdřív jsme nechtěli vědět co čekáme, na druhém ultrazvuku se malá natočila tak, abychom si trhli nohou a smůla... Já idiot jsem měla i deprese, že zas budu mít syčáka... a pak, výkřik mýho mužskýho u porodu, když zjistil, že je to fakt holčina, budu slyšet dosmrti :-))))))) !!! Elinka má také nějaké problémy s levým očičkem, trochu jí teče, zítra jdeme do poradny a tak uvidím, co nám řeknou. Také se jí loupe kůže nejdřív na zápěstí, to jsme promazali slunečnicovým olejem a teď se to přesunulo na prstíky. Tak uvidím. Katko, tak tobě Apolinář vyšel, no, pro mě, když 24. dojela sanitka, tak smůla, že berou až ráno. No, do rána bych s kontrakcema po 3-4 minutách nevydržela :-)), takže jsem se nechala odvézt do Podolí. Na příjmu Ti blbouni nic neohlásili, kopli mě dovnitř a odjeli. A ta baba, když zjistila, že tam nepatřím, tak mi dávala pěknou sodu... sáhodlouze vyplňovala ten svůj přiblblej dotazník a kromě obligátních dotazů na první menstruaci /co to je? - po 9 měsících absťáku/ chtěla vědět zaměstnání - já na to OSVČ - a pak kdo je můj zaměstnavatel a ptala se Vy? - zrovna mě to silně bralo, tak jsem jen kejvala hlavou - no fakt k popukání. A když jsem koukala do těch papírů, co mi vypsala, tak mi tam napsala jméno za svobodna, tudíž je mým zaměstnavatelem moje mamka. Ach jo, kde všude narazíš na vola, že? Ale jinak to bylo v Podolí dobré, asistentky šikovné a milé, noc jsem strávila na sále, jelikož opravdu nebylo nikde místo. Stejně jsem celou noc oko nezamhouřila. A stehy, tě budou bolet tak týden - dýl určitě ne. Mě nebolely taky poprvé, když jsem byla fest seštupovaná. A teď podruhý je to ještě lepší - na koně už bych si klidně troufla. Ale mám strach o mlíko a taky mi zatím nijak nevychází žádný časový režim. Naše Elinka dost chrní anebo zase dost pije. Takže např. včera řvala /poprvé/ od 21. do 22.30. Pak se napila a usnula. Spala do šesti. Od sedmi zase spala do jedenácti. Pak jsme jely ven a ona chrněla v kočárku až do půl čtvrtý. Od půl pátý spí zatím doteď. Já tady pořád pochoduju jako mlíkárna - maminka v tekutém stavu. Odstříkávání mě nebaví - resp. dost děsí - je mi to nepříjemné. Někdy kojím taky hodinu, ale prsa to vydržej - Bepanthen je opravdu super... Jo, a dudlíky tady mám připravené, ale doufám, že se bez nich obejdu. Mám v živé paměti, jak pak náš Tomášek usínal s dudlíkem, co chvíli si ho vyrazil ručičkou a my jsme ho pak pomalu museli svazovat do zavinovačky, aby usnul. No a někdo říká, že se odnaučej sát /to by byla škoda/ a někdo zase ne, tak je lepší počkat, jestli si začnou žrát ruku nebo prst, ne? Už končím, jdu k Elišce, aby nasála vůni mlíčka a probrala se. To jsem toho zas napsala, hotovej Jirásek... |
Re: Přírůstky6.10.2003 17:21:50
:-)))))) Petulo, tys me polozila tou vetou, jakeho mas andilka, ze uz dve hodiny spi! Ja ted resim opacny problem, mala spinka od dvanacti (je pul sesty) a nejevi chut se vzbudit a ja mam velke dilema, zda ji budit, kdyz uz by mela dlabat.
Neni ale teda co zavidet, ona ma totiz obdenni biorytmus, takze uz od porodu vzdy den a noc spi prakticky porad a mam problem ji i poradne nakrmit, jak usina a pak den a noc zase prakticky nespi, sice nerve, ale vyzaduje pozornost. Takze dnesni noc jsem se moc envyspala a to zvykani pujde tezko.Snad ji vysvetlim, ze to ma zkratit na den a noc. Co se tyce dudliku, zadny odstav nepozoruju, snad ani nenastane, zatim mi vsichni rikaji, ze je to v pohode. Ona kdyz nema dudlik, tak si do ty pusy stejne cpe kdeco a radsi odnaucovat dudlik nez palec. Takze to neresim, hladove nevypada a dudlik mame. Ona je hotovy simpanzik, strasne zrucna, uz je schopna si ho tam pomalu i sama pridrzovat, takze zas ta casto nemusim nabihat a davat ji ho zpatky. Pokud se chcete mrknout, tak nejaky fotky nasi princezny jsou na katka.moje.cz/Fotky v adresari Marketka. A fotime pouze bez blesku taky.:) Jo a byli jsme dneska poprve venku, to ji asi tak utahalo. Tak ja jdu, uz ma urcite hlad. Jinak tez gratuluju k novym prirustkum. |
Přírůstky6.10.2003 15:07:35
Semmi díky za zprávu o Léně, mohutné gratulace od nás! :-)
Taktéž LA - Kristýnka má krásný datum narozenin, 1.10. je i můj muž :-) Jak píšeš, měla jsi docela fajn porod... :-) Dnes mám doma andílka, už dvě hodiny mi spinká - vyžehlila jsem hromady plen a prádla, poklidila v kuchyni a ještě si stihla protáhnout břišní svalstvo. Teď se mi začíná probouzet, tak dáme dlabanec a jestli to aprílový počasí aspoň trochu dovolí, půjde se ven. |
Leennka | 12104 |
Přírustek6.10.2003 12:29:05
Sice už jsem nepatřím, ale 1.10. ve 21.10. se nám narodila Kristýnka, má 49 cm a váží 3,490 kg. V neděli nás pustili domů. Malá je strašně hodná, skoro nebrečí, až na ty tři hodiny v noci (od 21 do cca. 24) a pak ale spinká až do rána.
Porod byl docela v pohodě. V úterý jsme jeli o půlnoci do porodnice, jako že by mohlo něco být, když bolesti byly již po 4 minutách, ale monitor zaznamenal jen malé kontrakce tak jsme zase jeli domů. Ve středu jsem měla jít na pravidelnou prohlídku, kde mi doktor řekl, že je to rozbíhají se porod, ale že to bude trvat ještě dlouho a řekl, ať se mu přijdu ukázat ještě ve tři hodiny, než půjde domů. Výsledek, žádný postup - pravidelné bolesti, spíše v zádech. Dostala jsem tabletku na spaní a měla jsem přijít ráno v 7 hod. na vyvolání porodu. Jenomže tabletka měla opačný účinek, kolem půl sedmé začly dost nesnesitelné bolesti, tak jsme vyrazili. Do porodnice jsme dorazili kolem půl osmé, následovat monitor a prohlédla mě porodní asistentka, která mi protruhla porodní vodu a šla jsem ještě do sprchy a pak rovnou na sál. Malá se narodila ve 21:10 hod. Samotný porod trval max. 10 minut. Sice s nástřihem, ale jen malým. Je pravda, že jsem to čekala mnohem horší. Věrčo, gratuluji Ti k narození miminka. Ať se Vám daří. Určitě jsme se museli vidět v porodnici. Já byla na pokoji 11. |
Semmi +Adam03 + Nelly06 | 6204 |
Léna už je taky maminka6.10.2003 12:11:39
5.10.2003 v 10:12 se Léne narodila dcera Markéta - váží 3285g a měří 51 cm, obě v pořádku:
|
Další akce nalezte zde
Další recepty nalezte zde
(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.