| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze :Diskuze : podle měsíce narození : září 2003

Popovídejte si s ostatními, kteří mají stejně staré děti nebo stejný měsíc porodu!

Soutěž o balíček dětské kosmetiky

VčeraKomerční sdělení

Zasoutěžte si s lékárnou Vitalpoint o balíček kosmetické péče pro nejmenší od Weledy.

Historický archiv
Aktuální čerstvé příspěvky najdete zde.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 618  [Dalších 468 >>]
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Hlasime se:-)

6.10.2003 11:14:21
Ahooj matko! :-)) Tak porad tak hezky nabita optimismem? :-) To je dobre a jen houst... Marketka je soude dle popisu naplne jeji cinnosti milionovy dite (ze by ti chlapecci byli fakt vetsi darebaci??).
Jinak k porodu - samotny vypuzeni Honzika z luna matcina mi taky dalo pres hodinku - prd par proklamovanejch minut!!, budiz nam utechou, ze podruhy by (teoreticky :-) melo byt lip. V samotnem zaveru byl ale na dva stahy venku a ta uuuleva potom!!
Kojeni - no, patrne to bude moje vina, proste mi neva, ze je malej nasoplej u prsu i hodinu, protoze to je jedna z mala relaxacnich chvilek, ktery mam jen pro sebe a kdy malej nerve a nevyzaduje noseni, hejckani & spol. Takze prectu par stranek z novin, malickej pije jak o zivot a mne je tak dobre. Prsa zatim zvladaji, mozna za to muze i to, ze jsem je od toho 7. tehumesice masirovala a promazavala Bepanthenem. Zato i po takovy davce se dozaduje jidla po hodine a pul znova, takze se snazim dodrzet aspon ty dve hodiny odstupu... Nejlip zabere vecer po koupani a nocni davce, s tou koncim nejpozdeji v devet a pak vydrzi chrnet cca do pul druhy (plus minus autobus). A pak zas co dve hodiny a nekdy i driv. Ve stredu jdem do poradny, jsem zvedava, kolik budem vazit :-)
Dudlik - ze zacatku nez se mi nalily prsa (tusim v noci ze 3. na 4. den po porodu) tak mi taky rval hlady, sestry na novorozeneckym mi ho podle me dokrmovaly odstrikanym mlikem z materi banky, protoze mel vzdycky bily fousy, kdyz mi ho prinesly zpatky :-) Jenze Liberec je Baby Friendly, takze zadny siditka neprichazeji v uvahu. Naopak pri navsteve pediatra u nas doma mi dudlik MUDr. odsouhlasila, pry to na kojeni extra vliv nema (ale slysela jsem i, ze se mimis po dudliku odstavil). Nicmene jsem to konzultovala s matkou praktickou, ktera ma rok a pul starou holcicku a teprve ted s problemy odstavovala s tim, ze mala dudlika sosala od zacatku. Problem muze byt, jestli Ti mala dudlik prijme - Honzik ho teda nevyzaduje, pomaha mi ale, kdyz mam tak pul hodky do kojeni (abych aspon ty dvouhodinovy intervaly dodrzela) a malej uz zmoula v puse kdeco, tak pak nastupuje dudanek od NUKa :-)
Zmena ikonky (byla by potreba :-) - kdyz kliknes na "odpovedet" a nabehne Ti tabulka s moznosti napsat prispevek, tak vpravo nahore mas tri moznosti a jedna z nich je "zmente si prezdivku". Tak tam jest to proveditelne!
Tak, jdu se podivat taky na rvavce, jeste hodku, napapat a tramtadada na drancici prochazku!
Katka, Maki, *03 a Anicka, *08 10743

Hlasime se:-)

4.10.2003 13:32:59
Ahojda vespolek,
tak jsme zase stastne doma a v pohode. Koukam, co se zmenilo a gratuluju k novym prirustkum. I kdyz teda druhy den po porodu, kdyz se na me snesly vechny ty gratulace, jsem si rikala, jestli je vubec k cemu.:-))
Jinak, jak uz psal Martin, porod byl fakt v pohode, zadne velke bolesti, rekla bych, ze to telo si to tak nejak zaridilo tak, aby to bylo nejprijemnejsi pro me i pro malou. Co bylo tezke, byla podle ocekavani ta druha doba porodni, to zatracene panevni dno zaboha nechtelo pustit malou ven, takze jsem se nadrela jak kun, zadnych par kontrakci, ale slusna hodina a pul makacky. Uz jsem se docela bala, ze mi dojdou sily a budou nam muset pomoct klestema, ale mala byla podle monitoru tak ocividne v pohode, ze nebyl duvod. JInak do porodnice jsme prijeli v sedm a sli jsme rovnou na sal, nechteli mi dat ani prineseny Yal, ze se to nestihne. Takze v tomhle ohledu parada. A personal u Apolinare byl vice nez prijemny, neumim si predstavit, ze by se o me nekdo dokazal postarat lepe.
Z meho pohledu bylo mnohem neprijemnejsi to obdobi potom, protoze pres veskere masaze a uvolnovani to bez nastrihu v zadnem pripade neslo, takze jsem sestehovana fakt dukladne a nic moc.:)
Taky se porad jeste pereme s kojenim, mam dost problematicka prsaa prvni dny zadne mliko, takze ty prvni dny nerviky na pochodu. Nastesti mala je porad stejne zlata jako behem tehotenstvi i porodu, takze to zvladame fajn.
Petulo, mas muj obdiv za to pulhodinove az hodinove kojeni a nasledne uspavani, mala mela taky sklony usinat mi u prsu, ale mela jsem toho v noci plny kecky, takze si pomalu odvyka, protoze ji nenechavam, kojime tak dvacet minut (i tak toho maji moje prsa tak akorat), a pokud chce potom driv, dam ji driv, coz je tak po dvou hodkach nejdriv. Kdyz se nabumba poradne, vydrzi klidne ctyri hodky.
Docela by me zajimalo, jaky mate nazor na dudlik. Ja zezacatku mela malo mlika, spis zadny,m takze mala porad fnukala a cpala si neco do pusy, dokrm cizi materinky ale odmitala, takze dost zhubla na cajicku a trosce mlika ode me a sestry ji jeste v porodnici vrazily dudlik, aby nervala. Ted uz mame mlicka dost, ale to dudlani obcas chce, tak ji dudlik nekdy dam, pry to neni na skodu, na kojeni se to zatim neprojevilo. Tak co myslite?
Jo holky, jak se tady meni prezdivka, nevite? Asi bych ji mela aktualizovat.:-)
Mejte se, utikam prebalovat, uz mi rodinka nadava, ze jsem krkavci matka, protoze mala uz je dobre ctvrt hodky vzhuru a ja si klidne datlim do pocitace.

Léna - Makulka 5.10.03 7756

Věra Č. je už maminka!

3.10.2003 15:29:24
Včera se Věře narodil chlapeček Filip 51cm 3,57 kg. Rodila ve finále císařem, ale jsou už oba v pořádku.

Za to já jsem stále 2v1! Ach jo...
Léna - Makulka 5.10.03 7756

Věra Č. je už maminka!

3.10.2003 15:29:22
Včera se Věře narodil chlapeček Filip 51cm 3,57 kg. Rodila ve finále císařem, ale jsou už oba v pořádku.

Za to já jsem stále 2v1! Ach jo...
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Tak je tady říjen...

3.10.2003 8:59:47
Ahoj Veru, tak to byla ale hodná vrána, co Ti donesla takový Eliškovatý poklad! :-)
My jsme byli poprvé v poradně ve středu (jinak byla MUDr. 2x u nás doma) a tam jsme dostali vitamín K - ten bude dávat doktorka a pak vitamíny A, D a jak píše Berush, bylo mi doporučeno kapat je očním kapátkem před kojením po koupání. Včera jsem si to střihla poprvé, ale ještě tomu budu muset přijít na kloub.

Co se kil týče v tu středu měl 3,84 kg - porodnici jsme opouštěli na 3,27 kg, je dobře, že home mlíkárna funguje. Už teď neprospinká celý dny, naštěstí v noci ví, že má mamču nechat na pokoji a spinkat. Akorát je teď nějak rozbaštěný, občas kojím i po hodině, naštěstí se pak zkracují intervaly u prsu - stačí mu i 30 min. Už chvilku udrží hlavičku, tak pilně trénujeme 2 cviky, co nám byly doporučeny. Má jen trochu problém s očičkem, patrně zúžený slzný kanálek, tak budu volat na oční.

A na úřady se chystám příští týden - porodné a ještě na sociálku kvůli tomu slavnýmu 28-týdennímu rodičovskýmu příspěvku nebo jak se tomu nadává.
Berush 5363

Re: Tak je tady říjen...

2.10.2003 21:16:25
Vitamíny se dobře vpravují kapátkem :-))
Věra, Elinka a Tom 10852

Tak je tady říjen...

2.10.2003 20:41:49
Ahoj všichni,
nejdřív - díky za gratulace k naší Elišce. Jsme od neděle doma a zatím vše v pohodě. Holčička mi hodně spinká, to mě dost vyděsilo, měla jsem fakt obavy, jestli je v pořádku. Ale přibrala už skoro půl kila, poté, co v porodnici "spadla" na 2,90 kg. A včera prořvala asi hodinku na střídačku mezi houpáním a sledováním fotbalu s tatínkem :-)), tak jsem zas v pohodě.
Už máme i rodný list, vitamíny, které mám do ní vpravit ne před jídlem /tak to nevím jak, když mi jinak spí/, pojištění u zdravotní pojišťovny, a tak se v pondělí vypravíme na úřad požebrat o porodné :-)) .
A jak se máte Vy, ostatní?
Bajka + 2 brouci 5337

Re: Pokračování

30.9.2003 16:38:48
Jani s Ondráškem - zatím si zvykáme, ale už je líp, než bezprostředně po porodu :-) Zatím si teda malýho užívám, při kojení mi vydrží u prsu i hodinu a i pak ho kolikrát musím odstavit za použití mírného násilí v podobě malíčku vsunutého do jeho papulky. V noci kojím vleže, takže vlastně chrupkáme taky pospolu :-) Tak ať Ti malý drobeček krásně prospívá a přijďte se sem zase brzy podívat! :-)

Jo a omlouvám se - v předchozím příspěvku jsem z Martina udělala Martinu - holt potomka vlastniti = občasné přemazání činů chtěných v takovýhle fópa překlep - a to stačí jeden háček :-)
Věra, Filip a David 10642

Re: Re: Re: Re: Zdravím všechny maminky i zatím čekatelky

30.9.2003 13:35:54
LA,

tak to mě trápí bolesti břicha už tak tři týdny, jako při menstruacia, le nic z toho není, ani to nejsou žádné pravidelné bolesti nebo tak něco. No uvidím. Tak to dej zítra vědět, jak jsi na kontrole dopadla, třeba se tam potkáme :-) Budu držet palečky, ať ti řeknou, že už to musí být a třeba do dvou dnů , abys porodila.
Já jsem doma a je to síla , vlastně jsem doma celé těhotenství, tak už mi to taky leze na mozek, navíc všichni volají, jak je možný, že pořád nic atd.. Už je mi to až nepříjemný, u příštího dítka řeknu termín min. o 14 dnů posunutý.
Leennka 12104

Re: Re: Re: Zdravím všechny maminky i zatím čekatelky

30.9.2003 13:19:59
Věro,

malá si holt dává na čas. Manžel sice říká, že se narodí 1.10., aby se to lépe pamatovalo, ale nevím, i když záda mě takhle zatím neboleli a břicho už vůbec ne. Celou dobu jsem nevěděla, co to bolest břicha je. Ale spíš to připomíná menzes bolesti.
Jinak zbitá jako pes jsem taky. Chodím spát v devět a to třeba už od sedmi klimbám u televize a vstávám v půl devátý. No hrůza. Je sice pravda, že chodím pořád do práce (pracujeme s manželem spolu), no i když si nedovedu představit, že bych byla doma a čekala, co přijde. To je lepší být v práci.
Já jdu taky zítra na kontrolu, tak uvidím, jestli se něco změnilo. Byla bych ráda, kdyby jo.
[<<Předchozích 140] Názory 141150 z 618  [Dalších 468 >>]
Historický archiv této diskuse najdete zde.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.